Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Ανατριχιαστικές εικόνες από το κόκπιτ του ρωσικού Beriev-200!

Κόβει την ανάσα!

8 Αυγούστου 2021 12:41
Φωτιά στην Εύβοια: Ανατριχιαστικές εικόνες από το κόκπιτ του ρωσικού Beriev-200!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια που κατέγραψαν οι Ρώσοι πιλότοι του Beriev-200.

Το ρωσικό αεροσκάφος, συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πύρινης λαίλαπας με ρίψεις νερού. Το «θηρίο» Beriev-200 πετάει με μεγάλη ταχύτητα προς τα μέτωπα της φωτιάς, πάνω από τους καπνούς, ενώ διακρίνονται και οι φλόγες, που καίνε τη δασική έκταση.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Beriev-200

✈️ Ο εχθρός όπως τον βλέπουν οι Ρώσοι πιλότοι του Beriev-200. Ρίψεις νερού στο μέτωπο της Εύβοιας. Ο γίγαντας Beriev επιχειρεί ασταμάτητα. Όλοι ευχόμαστε ο πόλεμος με τη φωτιά να κερδηθεί το συντομότερο.

Posted by Russian Embassy in Greece on Sunday, August 8, 2021

Το βίντεο ανέβασε στο Facebook η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, η οποία έγραψε τα εξής: «Ο εχθρός όπως τον βλέπουν οι Ρώσοι πιλότοι του Beriev-200. Ρίψεις νερού στο μέτωπο της Εύβοιας. Ο γίγαντας Beriev επιχειρεί ασταμάτητα. Όλοι ευχόμαστε ο πόλεμος με τη φωτιά να κερδηθεί το συντομότερο»

Φωτιά στην Εύβοια: «Αν είστε σε Ιστιαία, Αιδηψό και Λουτρά Αιδηψού, κλείστε καμινάδες, παράθυρα και πόρτες» - Νέο μήνυμα από το 112

Φωτιά στην Εύβοια: Νέο μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας, της Αιδηψού, των Λουτρών Αιδηψού να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Ιστιαίας, Αιδηψού, Λουτρών Αιδηψού κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». Παράλληλα δείτε και εικόνες Αποκάλυψης από Σκιάθο και Σκόπελο με την Εύβοια να φλέγεται.

Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Εκκενώνονται οι οικισμοί Πευκί, Αρτεμίσιο, Βουλίτι και Γούβες

Φωτιά στην Εύβοια: Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Εύβοια προκειμένου να μην ξεφύγει το πύρινο μέτωπο προς τα κεντρικά του νομού. Μάλιστα, από το 112 εστάλη νέο μήνυμα για εκκένωση των οικισμών Πευκί, Αρτεμίσιο, Βουλίτι και Γούβες προς την Ιστιαία.

Μηχανήματα, πυροσβεστικά οχήματα προσπαθούν να ανακόψουν την ορμή του μετώπου, ενώ με δυσκολία επιχειρούν τα εναέρια μέσα. «Δύσκολα είναι τα πράγματα στο βόρειο μέτωπο, πλησιάζει χωριά», τόνισε νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Επεσήμανε πως δίνεται μάχη να μην ξεφύγει κάτω κεντρικά γιατί θα είναι καταστροφικό.

Πάνω από 200 οικογένειες έχουν χάσει τα σπίτια τους

Ανέφερε πως μιλώντας με τον υπουργό υπάρχει ενημέρωση ότι στην περιοχή θα επιχειρήσει ικανός αριθμός εναέριων μέσων. Παράλληλα, δήλωσε πως σε περισσότερα από 2500 άτομα έχει προσφερθεί φιλοξενία είτε σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής είτε σε οργανωμένους χώρους που έγιναν εκτάκτως και η μέριμνα για την επόμενη μέρα είναι η ελάχιστη οφειλή για αυτή την καταστροφή, καθώς πάνω από 200 οικογένειες έχασαν τις κατοικίες τους.

«Τα μέτωπα είναι τεράστια οι καταστροφές τεράστιες» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σπανός. Την ίδια ώρα κυκλωμένο από τις φλόγες παραμένει το χωριό Ελληνικά. Πυροσβέστες και κάτοικοι, που έχουν απομείνει εκεί μετά την εκκένωση του, κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να σώσουν ό,τι μπορούν. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους και τους παραθεριστές είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου για να αναχωρήσουν με πλοία, μιας και η θάλασσα είναι η μοναδική διέξοδος.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share