Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αμόκ: Η τρομακτική στιγμή της έκρηξης όταν η φωτιά έφτασε στην πλατεία Βαρυμπόμπης! (video)

Βίντεο σοκ!

3 Αυγούστου 2021 20:42
Αμόκ: Η τρομακτική στιγμή της έκρηξης όταν η φωτιά έφτασε στην πλατεία Βαρυμπόμπης! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι φλόγες είχαν φτάσει στην πλατεία Βαρυμπόμπης, όταν ξαφνικά ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη που καταγράφηκε στην κάμερα.

Στις 17:30 οι φλόγες είχαν αρχίσει να περικυκλώνουν την πλατεία της Βαρυμπόμπης, καίγοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρισκόταν στο σημείο και κατέγραφε τις προσπάθειες των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της.

Ωστόσο η μάχη ήταν άνιση και είχαν αρχίσει να οπισθοχωρούν, την ώρα που ένα περιπολικό της αστυνομίας είχε μείνει τελευταίο με έναν άνδρα να το καλεί το πλήρωμά του να ακολουθήσει και αυτό.

Τότε από το βάθος ακούστηκε μία εκκωφαντική έκρηξη, η οποία καταγράφηκε από την κάμερα, ενώ η δημοσιογράφος του που βρισκόταν εκεί, έλεγε ότι καίγεται πολυκατοικία.

Θα καούμε ζωντανοί»: Οι συγκλονιστικές στιγμές με το συνεργείο του Mega που αποκλείστηκε στην φωτιά της Βαρυμπόμπης

Η γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, είχε ως αποτέλεσμα το συνεργείο του Mega να αποκλειστεί από την φωτιά.
Σε δύσκολη θέση βρέθηκε το συνεργείο του Mega στην φωτιά της Βαρυμπόμπης.

Την ώρα που ο Μαρίνος Αλειφέρης και ο Αλέξης Μπούρας κατέγραφαν τις προσπάθειες της πυροσβεστικής κοντά στο Τατόι Club, η φωτιά άρχισε να τους περικυκλώνει με γρήγορους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν.

Είναι χαρακτηριστική η ατάκα που ακούστηκε από έναν δημοσιογράφο ο οποίος είπε: «θα καούμε ζωντανοί», όμως ευτυχώς ήταν μαζί με τρία πυροσβεστική οχήματα και με συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν να μην κινδυνεύσει κάποια ζωή.

Μάλιστα στο video καταγράφηκε και η επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής με το κέντρο, δίνοντας στίγμα για το που είναι και σε τί κατάσταση βρίσκεται η ομάδα του.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ψάχνουν πόρτα - πόρτα τα σπίτια οι Αρχές! Απομακρύνθηκαν όλοι οι εγκλωβισμένοι

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από τους πολίτες στη Βαρυμπόμπη που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό σε διάφορα σημεία, λόγω της φωτιάς, με τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, ενώ επίσης όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο. Αυτή την ώρα αστυνομικοί ψάχνουν πόρτα- πόρτα για ανθρώπους που ενδεχομένως είχαν αρνηθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κίνδυνος να μείνει χωρίς ρεύμα ολόκληρη η Ανατολική Αττική!

Έκτακτη σύσκεψη για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι, καθώς ανακύπτει κίνδυνος για την ηλεκτροδότηση της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV, μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών, και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κίνδυνος να μείνει χωρίς ρεύμα ολόκληρη η Ανατολική Αττική!

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 18.30, θα συμμετέχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share