Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πήρε ένα μπουκαλάκι νερό και το έβαλε δίπλα στο κινητό του. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό (video)

Απίστευτο!

25 Ιουλίου 2021 14:04
Πήρε ένα μπουκαλάκι νερό και το έβαλε δίπλα στο κινητό του. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει η παρουσία ενός νερού σε πλαστικό μπουκάλι δίπλα στο κινητό σας. Ποια επίδραση; Θετική ή αρνητική;

Ενας άνδρας ισχυρίζεται πως απ’ το πουθενά ανακάλυψε τον τρόπο με τον οποίο θα βελτιώνεται το σήμα ενός κινητού, χωρίς ιδιαίτερη κίνηση.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε κάθε μέρα ξύδι - Προσοχή πάντα με νερό!

H χρήση του ξυδιού είναι γνωστή εδώ και πολλούς αιώνες. Έχει χρησιμοποιηθεί για θεραπείες ασθενειών και για την προώθηση της ευημερίας. Μπορεί να υπάρχει κάποια βάση σε αυτό αφού το ξύδι έχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Ωστόσο δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για να επιβεβαιώσουν τους παραπάνω ισχυρισμούς. Αν όμως αποφασίσετε να πίνετε ξύδι, προσοχή όχι σκέτο πάντα μαζί με νερό, δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας.

Ο ασφαλέστερος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δοκιμάσετε αυτό το ποτό είναι να προσθέσετε 1 με 2 κουταλιές της σούπας ξύδι σε ένα ποτήρι νερό και να το πιείτε πριν το φαγητό. Μην επιχειρήσετε σε καμία περίπτωση να το δοκιμάσετε σκέτο, γιατί θα μπορούσε να είναι πολύ βλαβερό για την υγεία σας. Και φυσικά μην το παρακάνετε, γιατί σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχει τοξικές επιδράσεις. Αν ακολουθήσετε όλες τις παραπάνω συμβουλές, τότε ίσως μπορέσετε να αποκομίσετε μερικά οφέλη.

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε κάθε μέρα ξύδι

  • Μειώνει το φούσκωμα

Το ξύδι αυξάνει την οξύτητα του στομάχου, επιτρέποντας να γίνει η πέψη πιο εύκολα και η κίνηση της τροφής στο λεπτό έντερο. Όταν η πέψη δεν γίνεται σωστά μπορεί να έχουμε ένα αίσθημα φουσκώματος, καταναλώνοντας νερό με λίγο ξύδι μπορεί να μας ανακουφίσει.

  • Αυξάνει την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων

Πολλές φορές ο οργανισμός μας δεν μπορεί να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι ο σίδηρος, το ασβέστιο κ.α. Προσθέτοντας λίγο ξύδι βοηθάμε στη σωστή απορρόφηση κάποιων θρεπτικών συστατικών των τροφίμων.

  • Επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης

Η κατανάλωση ξυδιού πριν από ένα γεύμα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Έτσι μειώνονται τα επεισόδια υπεργλυκαιμίας, κάτι που βοηθάει κατά πολύ όσους έχουν διαβήτη.

  • Μας κρατάει πλήρεις για πολλές ώρες

Σε μια μικρή μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι όσοι κατανάλωναν ξύδι ή μηλόξυδο πριν το κυρίως γεύμα ή το πρωινό, ένιωθαν χορτάτοι για πολλές ώρες, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν καθόλου νερό με ξύδι.

  • Βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Μελέτες που έχουν γίνει σε ζώα δείχνουν ότι η κατανάλωση αραιωμένου ξιδιού μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό ή αν είναι αποτελεσματικό σε ανθρώπους. Υπάρχει όμως περίπτωση να κάνει έστω μια μικρή διαφορά.

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το μηλόξυδο κυρίως όταν συνδυάζεται με το μέλι, είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό οφείλεται στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες που καταπολεμάνε τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

  • Βελτιώνει τη διάθεση

Το ξύδι συμβάλει στη διάσπαση των πρωτεϊνών σε αμινοξέα, τα οποία θα διατεθούν ως καύσιμα για διάφορες λειτουργίες του οργανισμού, όπως ο σχηματισμός ορμονών. Τα αμινοξέα παίζουν ρόλο στη δημιουργία της τριποτφάνης, που με τη σειρά της βοηθάει στην απελευθέρωση της σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο που μας βελτιώνει τη διάθεση και μας κάνει να νιώθουμε όμορφα. Τα χαμηλά επίπεδα της σεροτονίνης συνδέονται με την κατάθλιψη και το άγχος. Άρα όσο περισσότερο βοηθάμε στη δημιουργία της, τόσο καλύτερο για τη ψυχολογία μας.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share