Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Προκλητικός Άρης Πορτοσάλτε: "Οι ανεμβολίστοι να πληρώνουν στα δημόσια νοσοκομεία και στις ΜΕΘ"

Τα σχόλια δικά σας!

2 Ιουλίου 2021 12:20
Προκλητικός Άρης Πορτοσάλτε:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε, έκανε μια πρόταση, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις!

Παρουσία και του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, σε συζήτηση που είχαν για τους ανεμβολίαστους και ότι η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει ένα νέο κλείσιμο τον Οκτώβριο.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είπε λοιπόν πως θα πρέπει ο ανεμβολίαστος να χρεώνεται στα νοσοκομεία, με τον παρουσιαστή της εκπομπής Δημήτρη Οικονόμου να του λέει αρχικά πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο!!!!

Διαβάστε στο Athensmagazine.gr τον διάλογο που είχαν:

Πορτοσάλτε: Αν όμως ο ανεμβολίαστος χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο και χρεωθεί γι αυτό…
Οικονόμου: Κάτσε ρε Άρη, πως θα γίνει αυτό; Ή έχουμε Εθνικό Σύστημα Υγείας ή δεν έχουμε. Πως θα γίνει; Να τιμωρήσει τον άρρωστο;
Πορτοσάλτε: Όχι, όχι, καμία τιμωρία. Είναι μία προϋπόθεση. Θα ξέρει ότι από την ώρα που σου δίνεται ένα όπλο, να σώσεις τον εαυτό σου, εσύ πας και χρεώνεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν πάω καν να σκεφτώ την αντί-ανθρώπινη συμπεριφορά, την αντί-κοινωνική συμπεριφορά. Εγώ λέω ως χρέωση. Πρώτα απ’ όλα να μας πει η Κυβέρνηση πόσο κοστίζει η ΜΕΘ κάθε 24ώρο…

Ο καθηγητής πενυμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος σε εκείνο το σημείο επεσήμανε, πως μια ΜΕΘ ανά άρρωστο στοιχίζει 3 με 5 χιλιάδες ευρώ το 24ωρο.
Πορτοσάλτε: Δεν το ξέρει αυτό η κοινωνία όμως…
Οικονόμου: Φτιάξτε ΜΕΘ λέει…
Πορτοσάλτε: Φτιάξτε ΜΕΘ, να έχουμε ΜΕΘ, να μην κάνω εμβόλιο, να το παίζω λεβέντης, να κυκλοφορώ και να λέω δεν υπάρχει κορωνοϊός.

Η συγκεκριμένη πρόταση του Άρη Πορτοσάλτε περί χρέωσης στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Ρατσισμός: Τέλος επιδόματα και οικονομική στήριξη σε ανεμβολίαστους!

Οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν καμία οικονομική στήριξη, ούτε θα λαμβάνουν επιδόματα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια των ερωτημάτων που δέχτηκε στη συνέντευξη Tύπου σχετικά με τα νέα μέτρα, ήταν κάθετος ότι αυτά δεν θα δημιουργήσουν «πολίτες δύο ταχυτήτων» και καθησύχασε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει πλέον επιδότηση αναστολών σε ανεμβολίαστους και οικονομική στήριξη, όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι οικονομία και κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν για να προστατευτούν οι ανεμβολίαστοι

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο υφυπουργός «να ξεκαθαρίσουμε ότι οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και ΔΕΝ θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη“.

Τέλος επιδόματα και οικονομική στήριξη σε ανεμβολίαστους!

Αναφερόμενος στους εμβολιασμένους, ο Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε “ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει. Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν άρα δεν έχουν περιορισμούς. Δεν υπάρχει ζήτημα τιμωρητικού χαρακτήρα για τους ανεμβολίαστους. Πρέπει να εμπιστευτούν τους επιστήμονες οι πολίτες. Ας ξεφύγουμε από θεωρίες συνωμοσίας, έχουμε θέση ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας».

Στην ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσου, ο οποίος σημείωσε «οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι, που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει».

Αποκάλυψη: Τέλος τα Μέσα Μεταφοράς για τους ανεμβολίαστους! Έρχονται ακόμα πιο σκληρά μέτρα το φθινόπωρο (Video)

Αυτός είναι ο πρώτος γύρος μέτρων που παίρνει η κκυβερνηση για να πιέσει τους ανεμβολίαστους ωστόσο σίγουρα δεν είναι ο τελευταίος! Παράλληλα στα... 24 ευρώ θα είναι ο καφές για τους ανεμβολίαστους!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σφίξει κι άλλο τον κλοιό για την προστασία της δημόσιας υγείας. Έτσι, αναμένονται νέα μέτρα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ενίσχυση του εμβολιασμού. Ταυτόχρονα, ωστόσο κλείνει τις στρόφιγγες ή τις ελευθερίες που μπορούν να απολάυσουν οι ανεμβολίαστοι μέχρι το καλοκαίρι

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός ξεκινάει από τώρα και πάει μέχρι το φθινόπωρο. Μια από τις σκέψεις που υπάρχει είναι η διενέργεια rapid test για την επιστροφή με πλοίο τις επόμενες εβδομάδες.

Ακόμα, στην κυβέρνηση, υπάρχουν σκέψεις ώστε τον χειμώνα οι ανεμβολίαστος να μην μπορούν να χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς.

Μετακινήσεις: Τι αλλάζει στις 5 Ιουλίου - «Σαλπάρουμε» με πιστοποιητικό εμβολιασμού, PCR ή Rapid test στα νησιά! Οι εξαιρέσεις από τα νέα μέτρα

Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις ενηλίκων προς τα νησιά θα απαιτούνται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapit test τις τελευταίες 48 ώρες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19 στη χώρα. Παράλληλα στα... 24 ευρώ θα είναι ο καφές για τους ανεμβολίαστους!

Συγκεκριμένα, από τις 5 Ιουλίου, για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται:

Για τους ενήλικες:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης,

β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες,

γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Για ανήλικους 12 έως 17 ετών:

  • Οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test

Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα. Στην επιστροφή από τα νησιά συνιστάται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Ποιοι εξαιρούνται από τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά, από τα μέτρα αυτά εξαιρούνται τα νησιά της Εύβοιας, της Λευκάδας και της Σαλαμίνας. Επίσης, εξαιρούνται όσοι εργάζονται και μετακινούνται για αυτό το λόγο ανάμεσα σε νησιά, ωστόσο, θα υποχρεώνονται για τη διενέργεια εβδομαδιαίου self-test.

Το ίδιο θα ισχύει και για όσους μετακινούνται μεταξύ νήσων σε κοντινές αποστάσεις και σε πορθμεία που συνδέουν νησιά που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις με το χερσαίο τμήμα της χώρας και θα υποχρεώνονται κι αυτοί για τη διενέργεια self-test.

Αναμονή για τις χερσαίες μετακινήσεις

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πληροφορίες για επιβολή αντίστοιχων μέτρων και στις χερσαίες μετακινήσεις, κάτι τέτοιο δεν ανακοινώθηκε. «Αξιολογούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σύντομα», σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε και για τις αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη στη χώρα.

Η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα που «ανέβηκε» επίπεδο είναι αυτή της Μυκόνου, η οποία πλέον θα ανήκει στο πορτοκαλί από το κίτρινο που ήταν μέχρι πρότινος. Αντίθετα, η Εύβοια, η Λάρισα και η Δυτική Αττική «έπεσαν» επίπεδο και ανήκουν πλέον στο κίτρινο από το πορτοκαλί στο οποίο βρίσκονταν.

Οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη

Η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα που «ανέβηκε» επίπεδο είναι αυτή της Μυκόνου, η οποία πλέον θα ανήκει στο Πορτοκαλί από το Κίτρινο που ήταν μέχρι πρότινος. Αντίθετα, η Εύβοια, η Λάρισα και η Δυτική Αττική «έπεσαν» επίπεδο και ανήκουν πλέον στο Κίτρινο από το Πορτοκαλί στο οποίο βρίσκονταν.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Δράμας, Καβάλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Φλώρινας, Τρικάλων, Κερκύρας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο. Οι Δήμοι Σκύρου και Σαλαμίνας πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο.

Μετακίνηση στα νησιά: Πώς θα βγάλετε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η έκδοση βεβαίωσης εμβολιασμού κατά του κορονοϊού covid-19 ή αλλιώς πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει από τον υπολογιστή σας μέσω του gov.gr, με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Βεβαίωση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19

Αναλυτικά, μπορείτε να λάβετε βεβαίωση για τον εμβολιασμό σας κατά του COVID-19. Η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που κάνατε την τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ σας

H βεβαίωση που θα εκδώσετε έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Εάν και για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η έκδοση της βεβαίωσης ηλεκτρονικά, κλείστε ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Είσοδος στην υπηρεσία για έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού εδώ.

Γκ. Μαγιορκίνης:Μικρή αύξηση των διαγνώσεων - Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση της πίεσης στο σύστημα Υγείας

Όπως δήλωσε η επιδημία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο σε πολλές χώρες καθώς έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Σε παγκόσμια βάση από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 183 εκατομμύρια μολύνσεις και 4 εκατομμύρια θάνατοι. Γίνονται 378.000 διαγνώσεις την ημέρα.

Επίσης επισήμανε πως στην Ευρώπη 25 χώρες δείχνουν καλύτερη εικόνα, αλλά χειροτέρεψε η κατάσταση σε Ρωσία,Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολούθως σχολίασε ότι συνεχίζεται η αποκλιμάκωση της πίεσης στο σύστημα Υγείας.

Αναφερόμενος στις ΜΕΘ τόνισε πως την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των νοσηλευομένων μειώθηκε κατά 28%, ενώ γίνονται λιγότερες από 50 εισαγωγές την ημέρα. Οι διαγνώσεις παρουσίασαν μικρή αύξηση της τάξης του 5% και σε ημερήσια βάση ανέρχονται περίπου στις 420.

O κ. Μαγιορκίνης δήλωσε ότι έχουν διανεμηθεί στη χώρα μας 31 εκατομμύρια self test και τα έχουν χρησιμοποιήσει 4,5 εκατομμύρια πολίτες.

Τέλος, επεσήμανε τους κινδύνους της μετάλλαξης Δ για τους μη εμβολιασμένους.

Β. Παπαευαγγέλου: Η διασπορά της μετάλλαξης Δ εξαρτάται από το ποσοστό εμβολιασμού που θα πετύχουμε τον επόμενο μήνα

Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα εξαρτάται από το ποσοστό εμβολιασμού που θα πετύχουμε τον επόμενο μήνα αλλά και την προσωπική συμπεριφορά του καθένα, τόνισε η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου.

Μιλώντας για τους πυλώνες αντιμετώπισης της νέας πρόκλησης είπε ότι έχουν να κάνουν καταρχήν με την εντατικοποίηση της εμβολιαστικής κάλυψης στους άνω των 50 καθώς, όπως είπε, πρέπει μέσα στις επόμενες βδομάδες οι 50-64 να κατανοήσουν ότι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου λόγω ηλικίας. Επίσης, ανέφερε ότι οι νέοι πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα για να επιστρέψουν με ασφάλεια από τις διακοπές τους.

Ακόμα, η κ. Παπαευαγγέλου υπογράμμισε τη σημασία της διενέργειας των self test λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι σημαντική η συνεπής εβδομαδιαία διενέργειά τους ενώ αναφερόμενη στους νέους είπε ότι μετά τις διακοπές τους και πριν δουν τους γονείς τους καλό θα ήταν να κάνουν self test.

Το μέλος της επιτροπής ειδικών έκανε λόγο για σταθεροποίηση της πανδημίας ενώ πρόσθεσε ότι είναι σαν να ανακόπηκε η καθοδική πορεία. Επίσης, είπε ότι παρατηρείται σημαντική μείωση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων στα 27 έτη. «Τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τις ηλικίες 18- 24 ωκαι 25-34 ενώ το 60% των νέων κρουσμάτων αφορά αυτές τις ηλικίες. Τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα υπολογίζονται στα 700 ενώ το Rt στο 0,84.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share