Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έλον Μασκ: Οι δορυφόροι του προκάλεσαν αναστάτωση στην Ελλάδα - Η εξήγηση για τις φωτεινές κουκίδες στο νυχτερινό ουρανό (Video)

Πότε θα τους δούμε ξανά

7 Μαΐου 2021 13:17
Έλον Μασκ: Οι δορυφόροι του προκάλεσαν αναστάτωση στην Ελλάδα - Η εξήγηση για τις φωτεινές κουκίδες στο νυχτερινό ουρανό (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έλον Μάσκ: Αναστάτωση προκάλεσαν το βράδυ της Πέμπτης κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα οι φωτεινές κουκίδες που εμφανίστηκαν στον ουρανό.

Οι φωτεινές συστοιχίες, που έχουν εμφανιστεί και στο παρελθόν, ήταν ορατές από αρκετές περιοχές, όπως τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Κοζάνη, την Ξάνθη και την Αλεξάνδρεια.

Μέχρι να δοθεί η απάντηση, περί τίνος πρόκειται, τα σενάρια ήταν πολλά. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό, το απίστευτο θέαμα προκλήθηκε από τον γνωστό εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, Έλον Μασκ, και το πρότζεκτ Starlink που υπόσχεται «διαστημικό» ίντερνετ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δορυφόρους που περιφέρονται σε χαμηλό ύψος γύρω από τη Γη. Το συγκεκριμένο θέαμα, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με ειδική εφαρμογή που προβλέπει πότε θα είναι ορατοί οι δορυφόροι στην κάθε περιοχή. Σύμφωνα με την εφαρμογή, οι φωτεινές κουκίδες πιθανώς να είναι ορατές και απόψε το βράδυ Παρασκευής, περίπου στις 22.00.

Δείτε το βίντεο:

Δορυφόροι σε χαμηλό ύψος

Καθώς σήμερα η παροχή του Ίντερνετ γίνεται είτε μέσω επίγειων ασύρματων σταθμών είτε μέσω υπόγειων καλωδίων, πολλές απομακρυσμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να μην είναι online. Η εναλλακτική λύση του σημερινού δορυφορικού διαδικτύου συνήθως είναι δαπανηρή, αλλά και παρέχει χαμηλές ταχύτητες. Η Space Χ θέλει να το αλλάξει αυτό, δημιουργώντας ένα μεγάλο διεθνές δορυφορικό δίκτυο που θα παρέχει φθηνό και γρήγορο Ίντερνετ οπουδήποτε. Οι δορυφόροι Starlink θα περιφέρονται σε πολύ χαμηλότερο ύψος πάνω από τη Γη (350 έως 550 χιλιόμετρα), από ό,τι οι σημερινοί δορυφόροι Ίντερνετ, πράγμα που -σύμφωνα με τον Μασκ- θα επιτρέψει την παροχή αξιόπιστης online πρόσβασης σε υψηλές ταχύτητες και χωρίς μεγάλο κόστος.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share