Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Λεβέντης παππούς χορεύει το πιο συγκινητικό ζεϊμπέκικο

Προκαλεί ρίγη συγκίνησης!

2 Μαρτίου 2021 13:16
Λεβέντης παππούς χορεύει το πιο συγκινητικό ζεϊμπέκικο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχουμε δει πολλούς νέους να χορεύουν ζεϊμπέκικο και τους έχουμε θαυμάσει, όμως αυτός ο παππούς μας ανατρίχιασε και μας συγκίνησε ταυτόχρονα.

Μέσα από αυτό το χορό, ο άνθρωπος μπορεί και εκφράζεται, ενώ απ' ότι καταλαβαίνουμε πρόκειται για μια θεατρική παράσταση σχολείου, αφού και στη λεζάντα του βίντεο αναγράφεται ότι έτσι κλείνει 26 χρόνια συνεργασίας με αυτό.

Δεν υπάρχει καλύτερος χορός από το ζεϊμπέκικο για να κλείσει ένας κύκλο, αφού μέσα από αυτό μπορεί να πει την ιστορία του. Όταν τελείωσε ο χορός του ανθρώπου τα χειροκροτήματα έπεσαν βροχή... Εκτός όμως, από αυτό το βίντεο, δείτε εδώ το ζεϊμπέκικο του Σπύρου Παπαδόπουλου που έχει φτάσει τις 5.849.721 προβολές.

Δείτε τον και θαυμάστε τις κινήσεις του:

Ζεϊμπέκικο που άφησε ιστορία στο σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο (Video)

Στην ταινία «Όλα είναι δρόμος» ο Παντελής Βούλγαρης αφηγήθηκε τρεις διαφορετικές ιστορίες ανδρών και πως εκείνοι αντέδρασαν στο πιο κρίσιμο σημείο της ζωής τους. Στην ταινία όμως ξεχώρισε το τρίτο μέρος όπου ένας ιδιοκτήτης μεγάλης επιχείρησης προσπαθεί να ξεχάσει τον καημό εξαιτίας του χωρισμού με τη γυναίκα του, διασκεδάζοντας σε ένα σκυλάδικο της επαρχίας.

Ο Γιώργος Αρμένης ερμήνευσε τον ρόλο του Μάκη Τσετσένογλου, ο οποίος βρέθηκε στο σκυλάδικο «Βιετνάμ», όπου άρχισε να σπάει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει στο μαγαζί, από πιάτα, ποτήρια μέχρι τα πλακάκια και τις λεκάνες από τις τουαλέτες του μαγαζιού. Οπότε κάποια στιγμή φωνάζει τον ιδιοκτήτη και κόβει μια επιταγή τριάντα εκατομμυρίων δραχμών και αγοράζει το μαγαζί.

Βγαίνοντας έξω τον περιμένει ένας εκσκαφέας και η ορχήστρα με τη Μαίρη Μαράντη να τραγουδάει το «Θα πάρω φόρα». Ο Μάκης αρχίζει να χορεύει ένα βαρύ ζεϊμπέκικο, λούζεται με αλκοόλ, βάζει φωτιά στα ρούχα του και αναφωνεί το «Ηλία, ρίχ’το», δίνοντας την εντολή να γκρεμιστεί το μαγαζί. Παράλληλα δείτε και την ζεμπεκιά του Καλούδη που «έγραψε ιστορία» στην ελληνική τηλεόραση.

Η ορχήστρα παίζει, ο εκσκαφέας γκρεμίζει και ο Μάκης απομακρύνεται χορεύοντας προς κάτι χωράφια. Ο Παντελής Βούλγαρης έψαξε συστηματικά για τους χώρους και τους τραγουδιστές και τελικά κατέληξε στο σκυλάδικο που στην πραγματικότητα λεγόταν «Ζυγός» και βρισκόταν στον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Αρμένης θυμάται την ακόμα την μέρα που ο Παντελής του πρότεινε το ρόλο, όπου είπε αμέσως το «ναι». Ο Γιώργος Αρμένης βέβαια δεν είχε καμία σχέση με τη κουλτούρα των νυχτερινών μαγαζιών και για αυτό όταν πήγαν στην Θεσσαλονίκη με τον Παντελή Βούλγαρη, επισκέφθηκαν πολλά σκυλάδικα για να δει τη νύχτα.

Το θρυλικό ζεϊμπέκικο που άφησε ιστορία στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Ο Παντελής Βούλγαρης

«Δεν κάπνιζα και δεν καπνίζω και είχα τα μάρλμπορο κοντά μου για να μαστουρώνω κι έτσι μπόρεσα να φέρω τον σκυλά στον εαυτό μου. Μπήκα στο ρόλο και έβγαλα αυτό το πράγμα. Δεν ήταν εύκολο, δεν ήταν κάτι δικό μου. Πήρα το βραβείο στη Θεσσαλονίκη και με πήραν τα κλάματα. Δεν είχα σχέση με τον Μάκη, αλλά την απέκτησα”, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος σε μια πρόσφατη συνέντευξη του.

Για να γυριστεί η τελευταία σκηνή έμεινε άυπνος δύο ημέρες, για να μπορέσει να μπει στο ρόλο και να φανεί η κούραση στα μάτια και το πρόσωπο του. Ύστερα από πέντε πρόβες ήρθε η ώρα της μαγνητοσκόπησης, η οποία έπρεπε να γίνει μόνο μια φορά.

Ο Γιώργος Αρμένης, αφού ήδη είχε ρίξει οινόπνευμα στα ρούχα του, «λούστηκε» με το ουίσκι και έβαλε φωτιά. Άρχισε να καίγεται κανονικά μέχρι που είπε ο Παντελής Βούλγαρης την λέξη cut, οπότε και σταμάτησε, έπεσε κάτω και τον πήραν τα κλάματα. "Ήταν μια υπέροχη στιγμή για όλο το συνεργείο. Για μένα που τη ζούσα πιο δυνατά, ήταν… Δεν μπορώ να τα περιγράψω, μπορεί να με πάρουν τα κλάματα”, είπε ο ίδιος σε συνέντευξη του.

Η ταινία χάρισε στον Γιώργο Αρμένη το βραβείο του α’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και ακόμα και σήμερα 18 χρόνια μετά, η ατάκα «Ηλία ρίχ’το» έχει μείνει στην ιστορία και αποτελεί έμπνευση για πολλά πάρτι, εκπομπές και θεματικές εκδηλώσεις.

Ο Γιώργος Αρμένης

“Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω στην επαρχία και να μη μου φωνάξουν "Ρίχτο Ηλία" ή να με πουν με το κανονικό μου όνομα. Όλοι με λένε Μάκη. Δεν ξέρουν πώς με λένε», έχει δηλώσει ο ηθοποιός.

Δείτε την σκηνή από την ταινία

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share