Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το θρασύ και μερακλίδικο ζεϊμπέκικο με τις πάνω από 1.000.000 προβολές (Video)

Πραγματική λεβεντιά

21 Ιανουαρίου 2021 12:40
Το θρασύ και μερακλίδικο ζεϊμπέκικο με τις πάνω από 1.000.000 προβολές (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αυτό είναι το πιο θρασύ και μερακλίδικο ζεϊμπέκικο στην Ελλάδα που ξετρελαίνει τους πάντες και έχει πάνω από 1.000.000 προβολές. Επίσης, απολαύστε μια νεαρή κοπέλα που χόρεψε ζεϊμπέκικο και ξετρέλανε όλους τους άντρες

Λένε πως το ζεϊμπέκικο είναι χορός μοναχικός, με οδύνη, με εσωτερικότητα. Εκείνος που χορεύει δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον, δεν τον νοιάζει αν τον κοιτούν ή αν περιεργάζονται τις κινήσεις του.

Το πιο διάσημο ζεϊμπέκικο της Ελλάδας είναι το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας». Το έγραψε ο αείμνηστος Μάνος Λοΐζος για να «ντύσει» μια από τις πλέον χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού, μιας ταινίας-σταθμός για το ελληνικό σινεμά.

Η υπόθεση αφορά μία ιερόδουλη και έναν λοχία που προσπαθούν να ζήσουν τον έρωτα, αντιμετωπίζοντας τα ταμπού της κοινωνίας και τις προσωπικές τους αγκυλώσεις.

Η «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού, προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1971. Σε μία συνοικιακή ταβέρνα, ένας φαντάρος σηκώνεται και χορεύει ζεϊμπέκικο με πάθος, θράσος, καρφώνοντας με τα μάτια του την όμορφη Ευδοκία.

Εκείνη, αν και συνοδεύεται από τρεις άντρες, παρασύρεται στον ρυθμό του, του χτυπάει παλαμάκια, γελάει περιπαικτικά, τον κοιτάει σχεδόν αχόρταγα κι ένα «Παναγιά μου» βγαίνει από τα χείλη της.

59χρονος μάγκας χορεύει το πιο αρχοντικό ζεϊμπέκικο που έχουμε δει

Το ζεϊμπέκικο δεν είναι απλά βήματα, όπως αναφέρει και ο τίτλος του ακόλουθου βίντεο, με έναν 59χρονο μάγκα να κάνει επίδειξη αρχοντιάς με την κίνησή του, σε έναν από τους πιο «βαρείς» χορούς που έχουμε δει.

Το τραγούδι «Άτακτη» του Μάρκου Βαμβακάρη, άλλωστε, δεν είναι και το πιο εύκολο, για να χορέψει κάποιος, με τον Παναγιώτη Κατσίκη να σηκώνεται στην πανελλήνια συνάντηση ζεϊμπέκικου χορού και να κάνει άπαντες να τον χειροκροτήσουν, καθώς αποδεικνύεται επάξιος εκπρόσωπος αυτού του χορού.

Ζεϊμπέκικο... αρχοντικό με τους ήχους του Μάρκου Βαμβακάρη

Ο συνδυασμός της μελωδίας και των συναισθημάτων, που απέφερε η κίνηση του εν λόγω χορευτή, είναι μοναδικός, σε έναν χορό που μας κάνει να μείνουμε… άναυδοι, αν και νεότεροι σαν τον Παντελή Παντελίδη επίσης μας συγκίνησαν.

Δείτε το βίντεο:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share