Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το σπάνιο και μάγκικο ζεϊμπέκικο που προκαλεί ανατριχίλα

Παλικάρι όσο κανείς!

29 Νοεμβρίου 2020 14:27
Το σπάνιο και μάγκικο ζεϊμπέκικο που προκαλεί ανατριχίλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιώργος Ζαμπέτας είναι ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όλων των εποχών, έχοντας γράψει σπουδαία ιστορία στο λαϊκό τραγούδι, αλλά ορισμένες φορές σηκωνόταν για το δικό του, παλικαρίσιο ζεϊμπέκικο.

Ένα από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια είναι το «Αλήτη μ' είπες μια βραδιά», το οποίο τραγουδούσε ενίοτε με την Ανθούλα Αλιφραγκή και κάποια στιγμή αποφάσισε να αφήσει το μπουζούκι και το μικρόφωνό του, για να περάσει στην πίστα.

Εκεί βρισκόταν ήδη ο Γιώργος Προβιάς, ο χορευτής του δηλαδή, ο οποίος για ακόμη μια φορά έδινε ρεσιτάλ με το ζεϊμπέκικό του, αλλά αυτή την φορά ο Ζαμπέτας κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο συνθέτης, λοιπόν, αποφάσισε σε ζωντανή μετάδοση να ρίξει ένα σπάνιο και μάγκικο χορό, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία. Εκτός από το χορό του συνθέτη, δείτε εδώ το ζεϊμπέκικο ενός γαμπρού.

Δείτε το βίντεο:

Κορυφαίο ζεϊμπέκικο: 3 άνδρες χόρεψαν και “τρέλαναν” τους πάντες! 450.000 προβολές σε λίγες ώρες

Ξετρέλαναν με τον χορό τους τρεις άνδρες, οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή και χόρεψαν ένα κορυφαίο ζεϊμπέκικο. Το βίντεο, μάλιστα, έχει 456.000 προβολές.

Σας παρουσιάζουμε μια ομάδα από επαγγελματίες χορευτές, οι οποίοι βρέθηκαν -πριν καιρό- στο 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Εκεί χόρεψαν και “τράβηξαν” όλα τα βλέμματα πάνω τους.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, τρεις άνδρες χόρεψαν βαρύ ζεϊμπέκικο και κυριολεκτικά καταχειροκροτήθηκαν, ενώ μαζί τους βρίσκονταν και κάποιες γυναίκες, οι οποίες έκαναν το δικό τους κομμάτι.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: 31χρονος άνδρας χορεύει ζεϊμπέκικο με αναπηρικό καροτσάκι: Το βίντεο που θα σας ραγίσει την καρδιά!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Λεβέντης 75χρονος παππούς χορεύει το πιο συγκινητικό ζεϊμπέκικο

Έχουμε δει πολλούς νέους να χορεύουν ζεϊμπέκικο και τους έχουμε θαυμάσει, όμως αυτός ο παππούς μας ανατρίχιασε και μας συγκίνησε ταυτόχρονα.

Μέσα από αυτό το χορό, ο άνθρωπος μπορεί και εκφράζεται, ενώ απ' ότι καταλαβαίνουμε πρόκειται για μια θεατρική παράσταση σχολείου, αφού και στη λεζάντα του βίντεο αναγράφεται ότι έτσι κλείνει 26 χρόνιας συνεργασίας με αυτό.

Δεν υπάρχει καλύτερος χορός από το ζεϊμπέκικο για να κλείσει ένας κύκλο, αφού μέσα από αυτό μπορεί να πει την ιστορία του. Όταν τελείωσε ο χορός τα χειροκροτήματα έπεσαν βροχή... Εκτός όμως, από αυτό το βίντεο, δείτε εδώ το χειρότερο ζεϊμπέκικο όλων των εποχών.

Δείτε τον και θαυμάστε τις άπταιστες κινήσεις του:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share