Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Ήρθα να σας θυμίσω την πραγματική αξία της ζωής»: Τι θα έλεγε ο κορωνοϊός αν είχε φωνή - Το βίντεο που συγκλονίζει

«Τσακίζει» κόκαλα

29 Οκτωβρίου 2020 10:56
«Ήρθα να σας θυμίσω την πραγματική αξία της ζωής»: Τι θα έλεγε ο κορωνοϊός αν είχε φωνή - Το βίντεο που συγκλονίζει
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα Ιταλός γύρισε ένα βίντεο στο οποίο απαγγέλει ένα γράμμα, με όλα όσα ο ίδιος θεωρεί ότι θα μας έλεγε ο κορωνοϊός αν είχε φωνή για να μας μιλήσει.

Γιατί είναι εδώ; Γιατί κουράστηκε από τις καταχρήσεις, τον άσχημο τρόπο που φερόμαστε ο ένας στον άλλον, τους καυγάδες, τη βία, τους πολέμους, την υποκρισία, την αδιαφορία μας απέναντι στα παιδιά μας. Ήρθε για να μας θυμίσει το αληθινό νόημα της ζωής, ζητώντας μας να μην ξεχάσουμε τίποτα απ’ όλα αυτά όταν εκείνος δεν θα είναι πια εδώ.

Το βίντεο και τα βαθύτερα νοήματά του

Το βίντεο έγινε αμέσως viral στη χώρα του και άρχισε να κάνει τον γύρο του ίντερνετ. Και έτσι, ένας Έλληνας, ο Κωνσταντίνος Σταματόπουλος, έβαλε ελληνικούς υπότιτλους προκειμένου να μπορέσουμε να το καταλάβουμε και εμείς.

Μάλλον ένα από τα πιο συγκινητικά και δυνατά πράγματα που έχουμε δει στο σύντομα διάστημα των τελευταίων εβδομάδων που τόσο γρήγορα και σοκαριστικά έχουν αλλάξει τις ζωές όλων μας. Τώρα που η πανδημία του κορωνοϊού θερίζει είναι καιρός, όπως σε κάθε δυσκολία, να κάνουμε μια ενδοσκόπηση και να αναθεωρήσουμε κάποιες αξίες που από καιρό είχαμε ξεχάσει καθώς θεωρούσαμε δεδομένα πολλά.

«Όσο γρηγορότερα το lockdown στην Ελλάδα, τόσο καλύτερα» - «Καμπανάκι» από Έλληνα καθηγητή Αιματολογίας (Video)

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε ο καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος σχολίασε τις τρέχουσες εξελίξεις του κορωνοϊού τόσο στη χώρα μας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τονίζοντας πως είναι «σχεδόν παράλληλη η εξέλιξη της πανδημίας σε Γαλλία και Ελλάδα» και πως «όσο γρηγορότερα γίνει το lockdown στην Ελλάδα, τόσο καλύτερα».

Παράλληλα, ο καθηγητής δήλωσε πως έχει καταρρεύσει το σύστημα ιχνηλάτησης καθώς τα κρούσματα πλέον είναι πάρα πολλά, γεγονός που καθιστά ακόμη δυσκολότερο τον έλεγχο του κορωνοϊού και τόνισε, χαρακτηριστικά: «Η πίεση στην Ελλάδα είναι μεγάλη. Θα έχουμε πρόβλημα».

Όσον αφορά στις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Γεροτζιάφας τόνισε πως «πρέπει να κινητοποιηθεί όλο το υγειονομικό προσωπικό στην Ευρώπη. Να περιθάλπονται νωρίς οι άνθρωποι, ώστε να μην καταλήγουν στην εντατική... Δεν έχουμε χρόνια για να το μαζέψουμε. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα». Επίσης, σχετικά με το πότε θα καταστεί εφικτός ο εμβολιασμός του πληθυσμού, απάντησε πως αυτό θα γίνει μετά το καλοκαίρι του 2021.

Τέλος, αναφορικά με την ανοσία της αγέλης σημείωσε πως εάν επιλεγεί αυτή η διαδικασία, «θα καταδικάσουμε σε θάνατο χιλιάδων ανθρώπων», ενώ σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, είπε: «Μεγάλο θέμα τα σχολεία, δεν μπορείς να τα κλείσεις, τα παιδιά θα μείνουν αμόρφωτα».

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share