Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το μενού του 2030: Αποκαλυπτικά βίντεο με τις τροφές της ανθρωπότητας στο κοντινό μέλλον

Τα τρόφιμα που θα καταναλώνουμε

16 Οκτωβρίου 2020 15:20
Το μενού του 2030: Αποκαλυπτικά βίντεο με τις τροφές της ανθρωπότητας στο κοντινό μέλλον
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι αλλαγές που συντελούνται στον πλανήτη, όσον αφορά στην εξαφάνιση πόρων έχει αρχίσει να οδηγεί τους ειδικούς στην αναζήτηση τροφίμων. Ωστόσο, δείτε 10+1 συνδυασμούς τροφών που σκέτος θάνατος για την υγεία.

Μεταξύ των τροφών του μέλλοντος, είναι και το εργαστηριακό κρέας και ψάρι – παίρνοντας απλά κύτταρα από ζώα θα παράγεται τροφή η οποία θα είναι ίδια σε γεύση, βιταμίνες και πρωτεΐνες.

Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε και άλλα τρόφιμα του μέλλοντος:

Προσοχή κίνδυνος δηλητηρίασης: Αυτές είναι οι 5 τροφές που απαγορεύεται να ξαναζεστάνετε

Έρευνες δείχνουν ότι το ξαναζέσταμα μερικών αγαπημένων τροφών μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία μας και να προκαλέσει ακόμα και δηλητηρίαση. Ενώ, δείτε 5 τροφές που δεν πρέπει να τρώνε τα παιδιά μέχρι να κλείσουν τα πέντε.

Εδώ είναι μια λίστα με κοινά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταθούν:

1. Σέλινο

Το σέλινο μπορεί να γίνει τοξικό αν το ξαναζεστάνουμε, καθώς το σέλινο περιέχει νιτρικά άλατα που μετατρέπονται σε νιτρώδη. Αν π.χ. έχετε φτιάξει σούπα με σέλινο, θα πρέπει είτε να φάτε όλη τη σούπα ή είτε να αφαιρέστε το σέλινο, πριν το ζεστάνετε για να φάτε την υπόλοιπη. Αν τη ξαναζεστάνετε, τότε θα απελευθερωθούν καρκινογόνες ιδιότητες.

2. Μανιτάρια

Τα μαγειρεμένα μανιτάρια πρέπει να καταναλώνονται την ίδια μέρα εξαιτίας της περιεκτικότητάς τους σε σύνθετες πρωτεΐνες. Το ξαναζέσταμα των μανιταριών μπορεί να αλλάξει τη σύνθεση των πρωτεϊνών και να παρουσιάσει υψηλό κίνδυνο για την υγεία του πεπτικού συστήματος, αλλά και καρδιακά προβλήματα. Αν θέλετε να φάτε μανιτάρια που μαγειρεύτηκαν την προηγούμενη μέρα, φάτε τα κρύα!

3. Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο, όπως και τα μανιτάρια, περιέχει πρωτεΐνες που έχουν αρνητική επίδραση όταν ξαναζεσταίνεται. Όταν ένα κρύο κοτόπουλο θερμαίνεται για δεύτερη φορά, λαμβάνουν χώρα αλλαγές στη σύνθεση των πρωτεϊνών, που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Αν πρέπει να ξαναζεστάνετε το κοτόπουλο, βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς μαγειρεμένο και από το εσωτερικό του βγαίνει καυτός ατμός. Για να χρησιμοποιήσετε υπολείμματα κοτόπουλου χωρίς να χρειαστεί να το ζεστάνετε, προσθέστε το σε κρύα σαλάτα ή σε ένα κρύο σάντουιτς.

4. Σπανάκι και μαρούλι

Αυτά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνονται για δεύτερη φορά. Περιέχουν υψηλές ποσότητες νιτρικών αλάτων, τα οποία μπορούν να διασπαστούν σε νιτρώδη μορφή, εξαιτίας των μικροοργανισμών που περιέχουν. Τα νιτρώδη άλατα μπορούν να επηρεάσουν το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα, να γίνουν τοξικά και μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, όταν ξαναζεσταίνονται.

5. Αυγά

Τα αυγά δεν πρέπει να εκτίθενται επανειλημμένα σε θερμότητα. Το ξαναζέσταμα των αυγών σε υψηλές θερμοκρασίες, είτε βραστών είτε τηγανιτών, μπορεί να τα κάνει τοξικά και να προκαλέσει προβλήματα με το πεπτικό σας σύστημα. Ποτέ μην ζεσταίνετε ξανά μια ομελέτα ή βραστά αυγά, καθώς η πρωτεΐνη που περιέχουν, καταστρέφεται όταν κατ “επανάληψη εκτίθενται σε θερμότητα.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share