Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ιστορικός Έλληνας χορευτής μας παραδίδει μάθημα για το πιο λεβέντικο ζεϊμπέκικο

«Ράγισαν» καρδιές με τον χορό του

7 Οκτωβρίου 2020 13:18
Ιστορικός Έλληνας χορευτής μας παραδίδει μάθημα για το πιο λεβέντικο ζεϊμπέκικο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά ζεϊμπέκικα μας έχουν συγκινήσει κι έχουν προκαλέσει το θαυμασμό μας, με έναν ιστορικό Έλληνα χορευτή όμως να μας παραδίδει… δωρεάν μάθημα για τον πιο λεβέντικο χορό «ραγίζοντας» καρδιές, όπως έκανε και ο πατέρας του Παντελή Παντελίδη.

Πρόκειται, μάλλον, για τον πιο σπουδαίο χορό, που έχουμε δει στην εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά», με τον χορευτή και χορογράφο, Φώτη Μεταξόπουλο, να σηκώνεται και να σοκάρει άπαντες με τις τρομερές του ικανότητες, στο πιο γνωστό τραγούδι για ζεϊμπέκικο.

Πρόκειται ασφαλώς, για το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» του Μάνου Λοΐζου, με τον Μεταξόπουλο να είναι σαφώς ασυναγώνιστος στις δικές του χορευτικές ικανότητες. Έκανε ολόκληρη… παράσταση, μιμούμενος το μεθυσμένο, καθήμενος στην καρέκλα του και προβαίνοντας στον πιο μάγκικο χορό, που έχουμε παρακολουθήσει.

Δείτε το βίντεο:

Μερακλής Ιερέας: Δείτε τον να «ρίχνει» την ζεϊμπεκιά του με το «εδώ παπάς εκεί παπάς» (Video)

Μεράκλωσε για τα καλά στο γλέντι μετά τη βάπτιση ο ιερέας και χόρεψε με πολύ κέφι το ζεϊμπέκικο «εδώ παπάς, εκεί παπάς». Δείτε το απολαυστικό βίντεο με το χορό του Ιερέα:

Ζεϊμπέκικα έχουμε δει πολλά και όλα μας έχουν εντυπωσιάσει, σίγουρα όμως κάτι αντίστοιχο με αυτό δεν έχουμε ξαναδεί.

Την έχουμε συνηθίσει να τραγουδάει ζεϊμπέκικα- Όταν την είδαμε να χορεύει μείναμε "κάγκελο"

Ποιος είπε ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να χορέψει ένα βαρύ και τίμιο ζεϊμπέκικο; Τρανό παράδειγμα η κυρία του παρακάτω βίντεο.

Ήταν πολλά χρόνια πριν όταν στο ALTER υπήρχε η εκπομπή "Το πάρτι της ζωής σου" και φιλοξένησε την Κατερίνα Στανίση. Η λαϊκή τραγουδίστρια πριν πάρει το μικρόφωνο χάρισε στο κοινό ένα μοναδικό και σπάνιο ζεϊμπέκικο που άφησε τους πάντες άφωνους μιας και δεν την έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Σίγουρα όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό ζεϊμπέκικο που κανείς δεν περίμενε να δει.

Δείτε το βαρύ ζεϊμπέκικο της Κατερίνας Στανίση:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share