Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ με τα ΑΤΜ: Με αυτό τον τρόπο "διαβάζουν" τις πιστωτικές κάρτες

Δείτε με προσοχή τι κάνουν!

3 Οκτωβρίου 2020 10:25
Σοκ με τα ΑΤΜ: Με αυτό τον τρόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να αποσπάσει τεράστια χρηματικά ποσά παράνομα, και ένας από αυτούς είναι να "χακάρουν" τις κάρτες σας μέσω του ΑΤΜ. Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει παρακάτω τον τρόπο που μπορούν να το κάνουν.

Όλοι μας έχουμε ακούσει για κλοπή πιστωτικών καρτών, και μέχρι να το αντιληφθεί κάποιος, οι απατεώνες μπορούν να δρουν ανενόχλητοι, κάνοντας αγορές ή ανάληψη χρημάτων. Μία από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες μέθοδοι που χρησιμοποιούν για να αποσπούν πληροφορίες των πιστωτικών καρτών είναι μέσω μιας ειδικής συσκευής.

Υπήρχαν φήμες για αυτές τις συσκευές στις αρχές της δεκαετίας. Στην αρχή δεν τις είχαν πάρει στα σοβαρά, αλλά αυτές οι συσκευές που είναι ικανές να «διαβάσουν» τις πιστωτικές κάρτες, όντως τις εγκαθιστούσαν στα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης.

Στο βίντεο που ακολουθεί, συζητιέται η εξέλιξη της απάτης των πιστωτικών καρτών κατά τη διάρκεια των χρόνων. Ένας απατεώνας που συνελήφθη, πλέον βοηθάει τις αρχές να εντοπίζουν καλύτερα και να αποτρέπουν τη δράση των απατεώνων.

Όπως θα ακούσετε στο βίντεο, όχι μόνο ΑΤΜ, αλλά και μηχανήματα αυτόματης εξυπηρέτησης σε βενζινάδικα στην Αμερική, γίνονται συχνά στόχοι με σκοπό την απόσπαση πληροφοριών των πιστωτικών καρτών. Δίνονται χρήσιμες πληροφορίες για να εντοπίσετε έγκαιρα ύποπτα σημάδια τέτοιας δράσης και πως να αποφύγετε. Το νέο τσιπάκι στις πιστωτικές κάρτες κάνει τη δουλειά τους πιο δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Μάλιστα, στο σημείο μπορείτε να δείτε τι σκέφτονται να κάνουν με τις κάρτες και τα ΑΤΜ στο μέλλον.

Δείτε το βίντεο:

ΑΤΜ: Γνωρίζεις τι κρύβεται πίσω από τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας!

ATM: Το ηλεκτρονικό χρήμα γίνεται όλο και πιο συχνό και κατακτά τον σύγχρονο κόσμο μας. Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων κάνουν καθημερινή χρήση τραπεζικών καρτών και δεν χρειάζεται καν να το σκεφτούν. Είναι εύκολο το να μεταφέρεις ένα κομμάτι πλαστικό με κάποιους αριθμούς χωρίς να χρειαστεί να κουβαλάς ένα πορτοφόλι με χαρτονομίσματα.

Οι τραπεζικές κάρτες δεν είναι κάτι καινούργιο, για παράδειγμα, όταν κάνουμε ηλεκτρονικά ψώνια, συχνά εισάγουμε τον αριθμό της κάρτας, αλλά λίγοι άνθρωποι ξέρουν ότι η κάρτα μας είναι κρυπτογραφημένη. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές πληροφορίες για σας για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι είναι αυτό που αντιπροσωπεύουν οι αριθμοί αυτοί…

Με την ευκαιρία δείτε μια μεγάλη απάτη που κυκλοφορεί στα... ΑΤΜ!

Δείτε την φωτογραφία στο Athensmagazine.gr:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share