Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Αγκαλιά με το «Θηρίο»: Ο φοβερός δεσμός μιας γυναίκας με ένα άγριο λιοντάρι

Ραγίζει καρδιές

1 Οκτωβρίου 2020 08:49
Αγκαλιά με το «Θηρίο»: Ο φοβερός δεσμός μιας γυναίκας με ένα άγριο λιοντάρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγκαλιά με το «θηρίο»: Ο φοβερός δεσμός μιας γυναίκας με ένα άγριο λιοντάρι!

Στο παρακάτω βιντεάκι μπορείτε τη μοναδική αγάπη που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε ένα επιβλητικό αρσενικό λιοντάρι και την εκπαιδεύτριά του.

Η 39χρονη από τη Ρώμη της Ιταλίας εργάζεται ως εκπαιδεύτρια ζώων από τα 18 της, ξεκινώντας από άλογα για να μεταπηδήσει στα αιλουροειδή το 2010.

Η Πέρλα έχει αναπτύξει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον 8χρονο λέοντα Ντράιον, που τον μεγάλωσε από τότε που το εντυπωσιακό σήμερα λιοντάρι ήταν σκύμνος.

Είναι τέτοιο το δέσιμό τους, που η Πέρλα μπορεί να τον αγκαλιάζει και ακόμη και να χαϊδεύει τη γούνα του, χωρίς το λιοντάρι να δείχνει να ενοχλείται διόλου.

Με την ευκαιρία για να δείτε αυτό: Αυτή η λεοπάρδαλη παρατήρησε δίπλα της ένα λιοντάρι - Αυτό που ακολούθησε δεν έχει προηγούμενο

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Κόβει την ανάσα: Η σπάνια στιγμή που λέαινες προσπαθούν να σκοτώσουν αρσενικό λιοντάρι

Η σπάνια και τρομακτική στιγμή που λέαινες εξαπολύουν φονική επίθεση εναντίον ενός αρσενικού λιονταριού κατεγράφη από επισκέπτες σε πάρκο σαφάρι στη Βρετανία.

Το αρσενικό δείχνει εξαντλημένο καθώς δέχεται τις ομαδικές επιθέσεις των θηλυκών ενώ πιστεύεται πως είναι ο αρχηγός της αγέλης. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που σας παρουσιάζουμε κάτι ανάλογο, με επίθεση σε λιοντάρι από λέαινες.

Τη σκηνή κατέγραψε η ερασιτέχνης φωτογράφος Mya Beverstock, 19 ετών, την Τετάρτη.

Οι εικόνες δείχνουν ότι το αρσενικό βρυχάται καθώς τουλάχιστον εννέα θηλυκά το έχουν ακινητοποιήσει και το δαγκώνουν. Φύλακες του πάρκου καλούνται στο σημείο και προσπαθούν να επέμβουν.

Τελικά καταφέρνουν να διώξουν τις λέαινες με τη χρήση πυροσβεστήρα.

Η σπάνια στιγμή που λέαινες προσπαθούν να σκοτώσουν αρσενικό λιοντάρι

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί τα ζώα επιτέθηκαν στο αρσενικό, αλλά πιστεύεται πως τα θηλυκά συχνά σκοτώνουν ένα ηλικιωμένο ή άρρωστο αρσενικό όταν πιστεύουν ότι πλέον είναι ανίκανος για αρχηγός και θέλουν να τον αντικαταστήσουν.

Αν και η καταγραφή είναι σπάνια, αυτή η συμπεριφορά είναι αρκετά συχνή μεταξύ λιονταριών. Το λιοντάρι ονομάζεται Jiliani, επέζησε και δέχτηκε φροντίδα από το κτηνιατρικό προσωπικό του πάρκου. Σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος στο BBC, το αρσενικό λιοντάρι εισήχθη στην αγέλη τον περασμένο χρόνο και από τότε υπάρχει ένταση για ζητήματα κυριαρχίας.

Ωστόσο θα ενταχθεί ξανά στην ομάδα αργότερα με την ελπίδα να γίνει αποδεκτός από τις λέαινες.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share