Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτός ο χορός είναι το καλύτερο μάθημα για όσους νομίζουν ότι χορεύουν καλό ζεϊμπέκικο

Απλά απολαυστικός

30 Σεπτεμβρίου 2020 11:58
Αυτός ο χορός είναι το καλύτερο μάθημα για όσους νομίζουν ότι χορεύουν καλό ζεϊμπέκικο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί έχουν, ενδεχομένως, την εντύπωση πως χορεύουν καλό ζεϊμπέκικο, καθώς πρόκειται για έναν προσωπικό τρόπο έκφρασης, αλλά και πάλι υπάρχει αντικειμενικότητα, με τον χορό αυτό να αποτελεί το καλύτερο μάθημα.

Το ζεϊμπέκικο είναι τρόπος έκφρασης της ψυχής και μονό αυτή πρέπει να χορεύει τα αισθήματα της. Αυτή υποδεικνύει, επί της ουσίας, το πώς θα το χορέψεις σωστά και οφείλεις να το νιώθεις, με τον Παναγιώτη Κατσίκη να παραδίδει μάθημα χορού και… καρδιάς, όπως έκανε γυναίκα «φωτιά» που έριξε το διαδίκτυο.

Ο διάσημος χορευτής σηκώθηκε να χορέψει, στην παρέα του, τη «Συντέλεια του κόσμου», του Λευτέρη Μυτιληναίου, με τον ίδιο να μας αφήνει άφωνους με τις ικανότητές του, δείχνοντας το λόγο, που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων του είδους του, κάνοντάς μας να… μη θέλουμε ο χορός του να τελειώσει ποτέ.

Δείτε το βίντεο:

Κέρδισε το χρυσό και πανηγυρίζει - Το ιδιαίτερο ζεϊμπέκικο του Ολυμπιονίκη που ξεσήκωσε όλο τον κόσμο

Ζεϊμπέκικα έχουμε δει πάμπολλα και δεν ήταν λίγα αυτά που μας άφησαν άφωνους, αλλά σίγουρα κάτι αντίστοιχο με το ζεϊμπέκικο αυτού του Ολυμπιονίκη δεν έχουμε ξαναδεί.

Ο λόγος για τον Ιωάννη Μελισσανίδη που δεν δίστασε μέσα σε ένα κατάμεστο στάδιο στο Λος Άντζελες να τιμήσει τη χώρα του χορεύοντας το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας έτσι όπως μόνο εκείνος ξέρει.

Ο Ολυμπιονίκης όπως ήταν αναμενόμενο καταχειροκροτήθηκε και σίγουρα ο χορός του έμεινε χαραγμένος στη μνήμη όλων των θεατών.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον ιδιαίτερο χορό του:

Λεβέντης παππούς χορεύει σε γερμανικό σχολείο ζεϊμπέκικο και ξεσηκώνει… γονείς και μαθητές

Το ελληνικό ζεϊμπέκικο είναι ένας χορός ξακουστός όχι μόνο εντός συνόρων, αλλά και στο εξωτερικό, με έναν λεβέντη παππού να σηκώνεται σε εκδήλωση γερμανικού σχολείου, ξεσηκώνοντας γονείς και μαθητές με τον χορό του.

Ο εν λόγω άνδρας, όπως ανέφερε ο ίδιος στο λογαριασμό του στο YouTube, αποχαιρετούσε το σχολείο ύστερα από 26 χρόνια και το έκανε με τον πιο… μάγκικο τρόπο, χάρη σε ένα ζεϊμπέκικο που τους χάζεψε, δείχνοντας εξαιρετικές κινήσεις.

Η λεβεντιά του ήταν αυτή, που κέρδισε γονείς και μαθητές, οι οποίοι υποκλίθηκαν απέναντί του, όπως και του άξιζε, με τον παππού να σημειώνει ένα συγκλονιστικό «αντίο» προς το σχολείο, στο οποίο πέρασε μια ολόκληρη ζωή.

Δείτε το βίντεο:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share