Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ένα ελεφαντάκι γλιστράει και πέφτει με την πλάτη του - Η αντίδραση της μαμάς του είναι επική (video)

Δε φαντάζεστε τι κάνει!

22 Σεπτεμβρίου 2020 09:57
Ένα ελεφαντάκι γλιστράει και πέφτει με την πλάτη του - Η αντίδραση της μαμάς του είναι επική (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη στην κοινωνία των... ελεφάντων, από τη λατρεία της μάνας προς το παιδί της. Το παρακάτω βίντεο το αποδεικνύει, άλλωστε, όπως και η ιστορία που σας παρουσιάσαμε πριν λίγες ημέρες με το μωρό-ελεφαντάκι -δείτε εδώ τι έκανε-. Τι πιστεύετε ότι κάνει η μάνα, όταν βλέπει το ελεφαντάκι της να πέφτει κάτω;

Συγκεκριμένα, η μητέρα και το παιδί παραμένουν σε συνεχή επαφή. Εάν ένα ελεφαντάκι ξεφύγει πολύ από τη μητέρα του, εκείνη θα τρέξει για να το βρει και να το βοηθήσει να την ακολουθήσει. Η μητέρα προχωράει μπροστά και το μικρό την ακολουθεί κρατώντας την ουρά της μητέρας του με την προβοσκίδα του.

Όταν το μικρό βρεθεί σε κίνδυνο, η μητέρα του θα τρέξει αμέσως να το προστατεύσει. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο δεσμός μεταξύ της μητέρας και του παιδιού διαρκεί για 50 χρόνια, ίσως και περισσότερο.

Αυτό που θα δείτε στη συνέχεια, συνέβη στο ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης και αποδεικνύει όλα τα παραπάνω:

Εικόνες σοκ: Εκατοντάδες ελέφαντες νεκροί στην Αφρική από ανεξήγητο λόγο! (Video)

Στη χώρα της νότιας Αφρικής έχουν εντοπιστεί τους δύο τελευταίους μήνες περισσότεροι από 350 νεκροί ελέφαντες, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία. Επίσης, ένα τρομερό βίντεο από έναν αιχμάλωτο ελέφαντα που οδηγείται στην εξαθλίωση κατά τη διάρκεια του Ινδικού φεστιβάλ, έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο

Το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί στο Δέλτα του Οκαβάνγκο ήδη από τις αρχές Μαΐου και σύμφωνα με τον Guardian, μέχρι το τέλος του μήνα είχαν καταγραφεί 169 θάνατοι! Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει υπερδιπλασιαστεί με τον βιολόγο, δρ. Νιλ ΜακΚαν, να κάνει λόγο για τουλάχιστον 350 θανάτους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σχεδόν 7 από τα 10 ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα ή γύρω από κάποιον νερόλακκο.

Η κυβέρνηση της Αφρικανικής χώρας δεν έχει ακόμα τεστάρει δείγματα για να ερευνήσει τα αίτια της φυσικής αυτής καταστροφής, γεγονός που έχει εξοργίσει τους επιστήμονες. Το μέγεθος του κινδύνου μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο εάν συνυπολογίσουμε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή ζουν περίπου 15.000 ελέφαντες.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share