Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φάλαινα γεννά σε ζωολογικό κήπο - Αυτό που συμβαίνει θα σας αφήνει άφωνους

Εκπληκτικό θέαμα - Υγιείς και οι δυο τους παρά τη δυσκολία

28 Αυγούστου 2020 15:20
Φάλαινα γεννά σε ζωολογικό κήπο - Αυτό που συμβαίνει θα σας αφήνει άφωνους
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μπροστά σε ένα υπέροχο θέαμα βρέθηκαν εργάτες ενός ενυδρείου, φάλαινα γέννησε μέσα σε αυτό και έδειξε να είναι εξαιρετικά χαρούμενη.

Η 14χρονη «Μπέλλα», όπως την έχουν ονομάσει στο ενυδρείο του Σικάγο, έφερε στη ζωή ένα αρσενικό φαλαινάκι, ύστερα από 15 ώρες, όπου προσπαθούσαν να... την ξεγεννήσουν, με τους ανθρώπους του ενυδρείου να χρησιμοποιούν ορισμένες εκφράσεις που χρησιμοποιούνται... σε εγκύους γυναίκες, ζητώντας να σπρώξει.

Το υγιέστατο αρσενικό φαλαινάκι βγήκε, τελικά, και βρέθηκε στην επιφάνεια του νερού, αποτελώντας το πρώτο... παιδάκι της. Το ίδιο, βέβαια, κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή στην «Μπέλλα», αφού βγήκε με το κεφάλι και όχι την ουρά πρώτη, κάτι που έκανε δύσκολο τον τοκετό, ενώ αν απειληθεί, τότε σίγουρα δε θα είναι από καρχαρία.

«Είμαστε αισιόδοξοι και θα συνεχίσουμε, για να διαβεβαιώσουμε πως θα έχουμε ό,τι χρειάζονται», αναφέρουν οι άνθρωποι του ενυδρείου, ελπίζοντας στην νέα αρχή. Το φαλαινάκι, που γεννήθηκε, ζυγίζει 63 κιλά κι έχει μήκος 1.63 μέτρα.

Δείτε το βίντεο:

Άνοιξαν το στομάχι της φάλαινας που ξεβράστηκε στην Κερατέα! Έπαθαν σοκ με αυτό που αντίκρισαν! (video)

Ξεβράστηκε μια νεκρή φάλαινα την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στην Κερατέα που εκτιμάτε πως ξεπερνούσε τα 10 μέτρα.

Με ένα ασυνήθιστο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι όσοι βρέθηκαν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στην Κερατέα. Στην παραλία της Κακιάς Θάλασσας είχε ξεβραστεί το κουφάρι μιας φάλαινας φυσητήρα. Η δυσοσμία στην περιοχή ήταν αφόρητη. Η φάλαινα εκτιμάτε πως ξεπερνούσε τα 10 μέτρα.

Ο Δήμος Λαυρωτικής ανέλαβε τον τεμαχισμό και την υγειονομική ταφή του τεράστιου θαλάσσιου θηλαστικού. Η νεκροψία έγινε από ομάδα από:

βιολόγους
κτηνιάτρους
εκπροσώπους οργανώσεων που ασχολούνται με τις φάλαινες στη Μεσόγειο

Όπως είπε ο δήμαρχος Κερατέας και Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς :«όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στο στομάχι του ζώου υπήρχε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός πλαστικών».

Η φάλαινα έφερε και ένα τραύμα από προπέλα μεγάλου πλοίου. Η αιτία θανάτου δεν μπόρεσε να προσδιοριστεί εφόσον το κουφάρι ηταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» Θεόδωρος Τσιμπίδης επιβεβαίωσε ότι τα πλαστικά είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές της θαλάσσιας ζωής, λέγοντας:

«πριν από 10 χρόνια σε έρευνες που κάναμε στα 100 ψάρια υπήρχαν ορισμένα που δεν είχαν καταναλώσει πλαστικά. Τώρα δεν υπάρχει μεγάλο ψάρι που να μην έχει δεκάδες κιλά πλαστικού στο στομάχι του. Η κατάσταση είναι τραγική».

Παρακάτω στο Athensmagazine.gr ακολουθεί το βίντεο με την φάλαινα που ξεβράστηκε:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share