Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Παραμορφωμένος σκύλος σώζεται από μια γυναίκα - Αυτό που γίνεται στη συνέχεια ραγίζει καρδιές

Ιστορία που "κόβει" την ανάσα!

19 Αυγούστου 2020 08:44
Παραμορφωμένος σκύλος σώζεται από μια γυναίκα - Αυτό που γίνεται στη συνέχεια ραγίζει καρδιές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, μετά τη στοργική ιστορία με το σκύλο που παράτησε το φαγητό του για έναν τρομερό λόγο, θα σας παρουσιάσει μια εξίσου συγκινητική ιστορία με ένα παραμορφωμένο σκυλάκι που σώθηκε από μια καλή γυναίκα. Τι έκανε αυτό στη συνέχεια;

Η φύση μαζί του δεν ήταν γενναιόδωρη και ο άνθρωπος που τον είχε, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη φυσική του εμφάνιση. Είναι η δύσκολη ιστορία του Φρέντι, ενός Τσιουάουα που γεννήθηκε με δυσπλασία στα άκρα και το σαγόνι, και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε από την οικογένεια του, επειδή ήταν πολύ υψηλό το κόστος της θεραπείας του. Και έτσι κατέληξε στο καταφύγιο, με πολύ λίγες δυνατότητες υιοθέτησης.

Ο Φρέντι είναι ένα μικρό σκυλί που λιώνει τις καρδιές και μοιράζεται τη χαρά. Μόλις εντοπίστηκε, ο διασώστης εξεπλάγη, όταν είδε ένα παραμορφωμένο σκυλί με τόση δύναμη μέσα του, επιζώντας με τη σκληρή του πραγματικότητα και αγωνίστηκε για τη ζωή του.

Οι διασώστες τον βρήκαν κάτω από ένα αυτοκίνητο και του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή παρά όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε μέρα λόγω των παραμορφώσεων του. Βρίσκεται σε ασφαλή χέρια ανθρώπων που νοιάζονται αρκετά για να μην τον αφήσουν να πεθάνει, ο Φρέντι μεταφέρθηκε σε οργανισμό διάσωσης στην Τεχεχάπι της Καλιφόρνια.

Ένας από τους σωτήρες του Φρέντι δεν ήταν άλλος από την Άνγκελα Αντάν, μια διασώστρια σκυλιών, που θα έκανε τα πάντα ​​για να βοηθήσει τα σκυλιά που έχουν ανάγκη. Έχει συνηθίσει να διασώζει ανεπιθύμητα ζώα από καταφύγια, οπότε σπάνια την κάνει συναισθηματική. Αλλά μετά την οδήγηση τεσσάρων ωρών για να πάρει ένα μικρό κουτάβι με το όνομα "Φρέντι Μέρκουρι", δε μπορούσε παρά να τη συγκινήσει.

Κάτι στα λυπημένα μάτια του, τη συγκίνησε. Ο Φρέντι δεν ήταν μόνο μικροσκοπικός και κοκαλιάρικος, αλλά είχε ένα πόδι που απλώνεται στο πλάι, καθιστώντας τον ανίκανο να περπατήσει κανονικά. Είχε επίσης χάσει 17 δόντια όταν τον γνώρισε για πρώτη φορά.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρομερή κατάσταση του σκύλου, δεν είναι περίεργο, ότι η Άντζελα είχε δυσκολία να κρατήσει τα συναισθήματα της. Ο Φρέντι πάσχει από πολλά γενετικά προβλήματα και είναι αρκετά υποσιτισμένος. Δε μπορεί να περπατήσει και η σκληρή ζωή στους δρόμους, του προκάλεσε να χάσει 17 δόντια. Επίσης, έχει και έλλειψη επιγλωττίδας στο λαιμό του. Αυτή είναι μια δομή που εμποδίζει την είσοδο υγρών και τροφών στους πνεύμονες.

Η επιγλωττίδα είναι ένας μυς που μας βοηθά να προστατεύουμε τους αεραγωγούς μας: ενώ τρώμε ή πίνουμε, η επιγλωττίδα καλύπτει τον αγωγό μας για να αποτρέψει την είσοδο τροφίμων ή υγρών στους πνεύμονες μας. Η απουσία επιγλωττίδας σημαίνει, ότι η τραχεία του Φρέντι δεν καλύπτεται κατάλληλα ενώ καταναλώνει τροφή και νερό. Έτσι, μπορούσε εύκολα να πνιγεί.

Ευτυχώς, η Άντζελα δεν παραιτήθηκε από τον Φρέντι. Ήξερε, ότι παρόλο που το καταφύγιο τους είχε ποσοστό επιτυχίας υιοθέτησης 99%, ο σκύλος απλά δε θα επιβίωνε από μόνος του. Κατά συνέπεια, η Άντζελα αποφάσισε να φροντίσει το γλυκό σκύλο.

Αφού την σηκώνει από το έδαφος και την τυλίγει στην κουβέρτα της, ο μικρός Φρέντι γέμισε τη νέα μαμά του με φιλιά για να δείξει την εκτίμηση του. "Υπάρχουν στιγμές που ξέρω ότι τα σκυλιά με ευχαριστούν πραγματικά και αυτή ήταν απολύτως μια από αυτές τις στιγμές. Ξέρει ότι είναι ασφαλής και φροντίζεται τώρα", είπε η γυναίκα σε ένα βίντεο.

Ενώ η φροντίδα του Φρέντι θα έρθει με βαριά ιατρικά έξοδα, ο κηδεμόνας και ο σκύλος είναι πλέον αχώριστοι..."Αξίζει τόσο πολύ, όπως και όλοι, αλλά υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο για αυτό το μικρό. Κοιτάζει με καθαρή ευγνωμοσύνη."

Το μικρό κουτάβι έχει τώρα ένα αγαπημένο σπίτι και ένα τεράστιο κοινωνικό μέσο που τον ακολουθεί. Σε λιγότερο από ένα χρόνο από τότε που υιοθετήθηκε, έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 294 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram. Ενώ ο Φρέντι δεν πρόκειται ποτέ να μοιάζει με ένα κανονικό σκυλί, είναι σαφές ότι η ευημερία του έχει βελτιωθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο.

Σε μια ανάρτηση της στο Facebook, το καταφύγιο που πήρε για πρώτη φορά το κουτάβι, είπε:

"Ο Φρέντι βρέθηκε ως αδέσποτος κάτω από ένα αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε σε καταφύγιο. Πώς επέζησε από τον κρύο καιρό δεν έχουμε ιδέα. Στη συνέχεια είχε 17 δόντια που εξήχθησαν καθώς είχε ακόμα μια σειρά από φυλλοβόλα δόντια μπροστά από τα ενήλικα δόντια της. Κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής της εξέτασης, ο κτηνίατρος ανακάλυψε ότι δεν είχε επιγλωττίδα που είναι το πτερύγιο στο πίσω μέρος του λαιμού που ανοίγει και κλείνει για να αποτρέψει την είσοδο υγρού στους πνεύμονες του. Κάποια στιγμή πριν τον πάρουμε, είχε αναρροφήσει και ανέπτυξε πνευμονία. Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση τις πρώτες τρεις μέρες που την είχαμε καθώς ήταν άρρωστη, υποσιτισμένη και σε λήθαργο."

Περιέγραψε τα άκρα της ως κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά, αλλά ευχαρίστησαν τη γυναίκα που δεν είδε τις παραμορφώσεις της και της έδωσε μια υπέροχη ζωή:

"Ο Φρέντι έχει τώρα ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα, τότε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν δεν είχε βρεθεί κάτω από αυτό το αυτοκίνητο. Αυτό το μικρό κουτάβι φέρνει χαρά και έμπνευση σε όλους με τους οποίους διασχίζει τα μονοπάτια."

Δείτε το βίντεο:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share