Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βάζει λεμόνι πάνω σε ένα μπαλόνι - Μόλις δείτε γιατί θα το κάνετε και εσείς (Video)

Απίθανο κόλπο

15 Αυγούστου 2020 17:49
Βάζει λεμόνι πάνω σε ένα μπαλόνι - Μόλις δείτε γιατί θα το κάνετε και εσείς (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την ευκαιρία να εντυπωσιάσετε τα μικρά παιδιά και να τους δείξετε ένα τρομερό κόλπο δείχνει μία γυναίκα. Κρατάει στο ένα της χέρι ένα φουσκωμένο μπαλόνι, ενώ στο άλλο κρατάει ένα λεμόνι κομμένο στη μέση. Στην συνέχεια, ακουμπά το λεμόνι στο μπαλόνι και το πιέζει λίγο για να βγει ο χυμός.

Έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, το… μαγικό είναι σε «εφαρμογή». Όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο, το μπαλόνι αρχίζει να αιωρείται και κινείται για λίγο προς τα πάνω, λόγω της αντίδρασης του χυμού του λεμονιού με τον αέρα που είναι μέσα στο μπαλόνι. Ενώ, μία γυναίκα από την Αυστραλία, είχε ακούσει πολλά για τα εκπληκτικά οφέλη που έχει για την υγεία το ζεστό νερό με μέλι και λεμόνι.

Κρύβεται τοξική μούχλα στο πλυντήριο σας; Τότε ρίξτε λεμόνι μαζί με ξύδι και...

Εσείς γνωρίζατε ότι κρύβεται τοξική μούχλα στο πλυντήριο; Κι όμως, σχεδόν όλες οι νοικοκυρές αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Το Athensmagazine.gr έμαθε το απόλυτο μυστικό και σας το παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με το κόλπο για πεντακάθαρα ρούχα.

Τα πλυντήρια υποτίθεται, ότι καθαρίζουν τα ρούχα, τα απολυμαίνουν και τα αφήνουν με μια ευχάριστη μυρωδιά...Ωστόσο, πολλά πλυντήρια κάνουν ακριβώς το αντίθετο κι αυτό λόγω της μούχλας που δίνει στα ρούχα μια δυσάρεστη οσμή.

Το πλυντήριο είναι το τέλειο μέρος για την ανάπτυξη μούχλας. Παρέχει ένα ζεστό περιβάλλον με υγρασία όπου μπορεί να αναπτυχθεί η μούχλα. Τα πλυντήρια που γεμίζουν από μπροστά, ειδικά, έχουν την τάση να αναπτύσσουν μούχλα λόγω του λάστιχου στην πόρτα το οποίο εμποδίζει την υγρασία να βγει από το πλυντήριο.

Πέρα από την άσχημη οσμή και όψη, η μούχλα μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στην υγεία. Πολλοί έχουν ευαισθησία και μπορεί να εμφανίσουν αλλεργικά συμπτώματα, όπως ρινική συμφόρηση, φαγούρα στα μάτια, λαχάνιασμα ή ερεθισμό στο δέρμα.

Αν κάποιος είναι πραγματικά αλλεργικός, τότε μπορεί η μούχλα να του προκαλέσει άσχημες αντιδράσεις, όπως πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή και ακόμη και μυκητιάσεις στους πνεύμονες.

Πώς να ξεφορτωθείτε την μούχλα

Η μούχλα του πλυντηρίου (αλλά και γενικότερα) μπορεί να είναι δύσκολο να απομακρυνθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα και αν καθαρίσετε την μούχλα που είναι ορατή με γυμνό μάτι, υπάρχει περίπτωση να μείνουν σπόροι μούχλας και να χρειαστεί να ξανακαθαρίσετε το πλυντήριο σας μετά από 6 μήνες.

Γι’αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε δυνατά και αποτελεσματικά καθαριστικά όταν καθαρίζετε τη μούχλα...Ωστόσο, πολλά εμπορικά καθαριστικά είναι γεμάτα βλαβερά χημικά που βλάπτουν το αναπνευστικό σύστημα και τα όργανα σχεδόν όσο η ίδια η μούχλα.

Παρακάτω θα διαβάσετε πώς να χρησιμοποιήσετε δύο απλά, φυσικά συστατικά για να διώξετε την μούχλα από το πλυντήριο σας.

Το ξύδι έχει αντιμυκητιακή δράση και είναι πιο αποτελεσματικό από άλλα αντιμυκητιακά. Είναι, επίσης, οικονομικό και δεν προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες σε σύγκριση με αντίστοιχα εμπορικά ή ιατρικά προϊόντα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια.

Ο χυμός λεμονιού, επίσης, είναι αντιμυκητιακή και αντιβακτηριδιακή ουσία. Είναι αποτελεσματικό απολυμαντικό σε συνθήκες νερού και υγρασίας, επομένως είναι τέλειο για την μούχλα του πλυντηρίου σας. Τέλος, αφήνει μια ευχάριστη οσμή.

Πώς να φτιάξετε το μείγμα με λεμόνι και ξίυδι

  • Το μείγμα αυτό είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή και την χρήση. Αναμείξτε μια κούπα αποσταγμένο, λευκό ξύδι και 1/4 κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι.
  • Ανακατέψτε καλά και βάλτε το σε ένα δοχείο για σπρέι. Ψεκάστε τα σημεία που έχουν μουχλιάσει και αφήστε το να κάτσει για 20-30 λεπτά. Βρέξτε μια χαρτοπετσέτα με το μείγμα και μετά σκουπίστε το σημείο μέχρι να φύγει τελείως η μούχλα.
 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share