Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η απόλυτη μάχη στο νερό: Καρχαρίας επιτίθεται σε άλλο καρχαρία!

Απίστευτο!

11 Αυγούστου 2020 20:38
Η απόλυτη μάχη στο νερό: Καρχαρίας επιτίθεται σε άλλο καρχαρία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η απόλυτη μάχη στο νερό δεν είναι ανάμεσα σε έναν καρχαρία κι έναν άνθρωπο, ή ένα άλλο ζώο, αλλά αυτή ανάμεσα σε δύο καρχαρίες, κάτι που έπιασε η κάμερα σε μια απίστευτη στιγμή.

Οι άνθρωποι, που προφανώς βρίσκονται σε κάποιο σκάφος, βιντεοσκοπούσαν έναν καρχαρία που έπλεε δίπλα τους στο νερό, ώσπου ένας άλλος του επιτέθηκε δυναμικά, με αποτέλεσμα να υπάρξει μάχη στο νερό ανάμεσα στους δύο, ενώ απίστευτο είναι αυτό που έγινε με την επίθεση καρχαρία σε ανυποψίαστο σέρφερ.

Το αποτέλεσμα, σίγουρα, ήταν ο αμυνόμενος να ματώσει και να κοκκινίσει το νερό, με τους ανθρώπους σε εκείνο το σημείο να επιχειρούν να τον τραβήξουν με το καλάμι του ψαρέματος, προκειμένου μάλλον να τον διασώσουν.

Ακούγεται, βέβαια, να λένε πως πρόκειται για ένα μεγάλο ψάρι, κάτι που ίσως αλλάζει τα δεδομένα για τις προθέσεις τους. Η μάχη μεταξύ των δύο καρχαριών, ωστόσο, είναι απολαυστική.

Δείτε το βίντεο:

Ο απίστευτος λόγος που ο λευκός καρχαρίας δεν υπάρχει σε κανένα ενυδρείο στον κόσμο

Ο λευκός καρχαρίας, γνωστός και ως μεγάλος λευκός ή λευκός θάνατος, είναι το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι της θάλασσας, το οποίο κολυμπά στα παράκτια νερά των σημαντικών ωκεανών και φτάνει μέχρι τα 6 μέτρα σε μήκος.

Η όψη και το μέγεθός του προκαλούν δέος τόσα στα μικρά ψάρια όσο και σε εμάς. Παρόλα αυτά, έχεις προσέξει ποτέ ότι ο λευκός καρχαρίας δεν συναντάται σε κανέναν ενυδρείο του κόσμου;

Ποιες είναι άραγε οι αιτίες; Φυσικά και άλλα είδη καρχαριών υπάρχουν σε ζωολογικά πάρκα παρ' όλο που δεν είναι και τόσο ασφαλές.

1. Χρειάζεται πολύ χώρο

2. Η αιχμαλωσία του προκαλεί κατάθλιψη, σύμφωνα με θαλάσσιους βιολόγους

3. Μέσα στο γυαλί του ενυδρείου ένας λευκός καρχαρίας μπορεί να αυτοτραυμαυτιστεί

4. Είναι υπερβολικά κοστοβόρα η μετακίνησή τους σε ενυδρείο

5. Η αντίληψη του κόσμου για τα δικαιώματα των ζώων εξελίσσεται

6. Είναι δύσκολο έως και αδύνατο να επιβιώσει ένας λευκός καρχαρίας στο ενυδρείο, είτε γιατί θα αυτοτραυματιστεί, λόγω μεγέθους, είτε γιατί θα αρνείται να φάει.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share