Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πατέρας παίρνει αγκαλιά το μωρό του και εκείνο τον κοιτάει στα μάτια - Αυτό που συμβαίνει αμέσως μετά... (Video)

Θα σας συγκινήσει

11 Αυγούστου 2020 14:40
Πατέρας παίρνει αγκαλιά το μωρό του και εκείνο τον κοιτάει στα μάτια - Αυτό που συμβαίνει αμέσως μετά... (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένας πατέρας παίρνει αγκαλιά το μωρό του και εκείνο τον κοιτάει μέσα στα μάτια. Ξαφνικά, όμως αυτό που συμβαίνει αμέσως μετά... θα σας συγκινήσει. Επίσης, συγκλονίζει η ιστορία ενός μωρού 3 εβδομάδων που κλαίει μόλις ακούει ήχο για πρώτη φορά, αλλά «παγώνει» όταν η μαμά...

Το κοριτσάκι γελάει και κοιτάζει τον μπαμπάς της καθώς της σιγοτραγουδάει το «You are so beautiful to me». Και το κοριτσάκι δεν παίρνει τα μεγάλα μάτια της από πάνω του ούτε σβήνει το χαμόγελό της καθώς εκείνος συνεχίζει να τραγουδάει, απλώνοντας τα χέρια της σαν να θέλει να αγγίξει το πρόσωπό του.

Και όταν τελειώσει το τραγούδι, ο πατέρας της δίνει ένα μεγάλο φιλί. Δείτε την στο υπέροχο βίντεο που ακολουθεί:

Το μωρό της ήταν εγκεφαλικά νεκρό και δεν υπήρχε καμία ελπίδα - Τότε έγινε κάτι το απίστευτο που σόκαρε ακόμη και τους γιατρούς

Τίποτα δεν είναι τόσο τραυματικό όσο το να κινδυνεύεις να χάσεις ένα νεογέννητο μωρό. Διαβάστε παρακάτω την ιστορία μιας οικογένειας από την Βρετανία η οποία παραλίγο να χάσει το μωράκι της, αλλά τελικά εκείνο επανήλθε και η οικογένεια προσπαθεί πλέον να συνεχίσει την ζωή της.

Στα δεύτερα γενέθλια της, η μικρή Poppy Smith από το Barrow της Αγγλίας έπαθε υποξική εγκεφαλική βλάβη. Οι γιατροί είπαν στην οικογένεια ότι είχε πολύ λίγες πιθανότητες να επιζήσει και ότι ακόμα και αν ζούσε, θα υπέφερε από σοβαρά αναπτυξιακά προβλήματα.

Τώρα, εννιά μήνες μετά, μπουσουλάει και μιλάει περισσότερο από ποτέ και η οικογένεια και οι γιατροί της είναι κατενθουσιασμένοι. Επίσης, συγκλονίζει η ιστορία ενός ζευγαριού, όπου είχε χαρεί πάρα πολύ όταν έμαθαν πως η Κρίστι ήταν έγκυος στο πρώτο τους μωρό. Ενώ φάνηκε σαν μία συνηθισμένη γέννα, σύντομα θα αποδεικνυόταν πως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.

Ο πατέρας της, ο 34χρονος σχεδιαστής Stephen Smith, λέει ότι όλα συνέβησαν χάρη σε μια ξεχωριστή στιγμή στο νοσοκομείο με την μεγαλύτερη αδερφή της Poppy, την 12χρονη Macey. «Η Macey φύσηξε πάνω στην κοιλιά της Poppy και ξαφνικά εκείνη άρχισε να γελάει. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε.

Πλέον πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Poppy θα περπατήσει και θα μιλήσει ξανά, αφού είναι πολεμίστρια από την στιγμή που γεννήθηκε.» Η Poppy γεννήθηκε στις 22 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις ένα κιλό. Πέρασε του τρεις πρώτους μήνες της ζωής της σε θάλαμο για νεογνά πάσχοντας από το σύνδρομο Moebius, μια πάθηση που επηρεάζει τους μυς του προσώπου και προκαλεί δυσκολία στην ομιλία, την κατάποση και άλλα προβλήματα.

Οι γιατροί είπαν στην οικογένεια ότι η πάθηση θα την προκαλούσε αναπτυξιακή καθυστέρηση, αλλά καθώς ξεπερνούσε όλες τις στιγμές-ορόσημα, οι ελπίδες τους αναπτερώθηκαν. Ο Stephen είπε: «Είπαν ότι μπορεί να μην περπατούσε ή να μιλούσε, αλλά άρχισε να περπατάει όταν ήταν 15 μηνών, κάτι συνηθισμένο για τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα. Είναι απίθανο να την βλέπεις να τα κάνει όλα αυτά.

Καταφέραμε να σταματήσει να τρώει από τον σωλήνα σίτισης κάπου κοντά στα πρώτα της γενέθλια και μέσα σε όλο το 2016 γινόταν καλύτερα κάθε μέρα.» Τον Δεκέμβριο του 2016, μέρες πριν τα δεύτερα γενέθλια της, η μητέρα της Poppy, Amy, μπήκε στο δωμάτιο της για να την ξυπνήσει και την βρήκε να δυσκολεύεται να πάρει ανάσα.

«Νιώθαμε τον καρδιακό παλμό της, αλλά δεν ανταποκρινόταν. Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ανέπνεε αλλά με δυσκολία», είπε ο Stephen. Την μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο, όπου σταθεροποιήθηκε και μετά σε νοσοκομείο παίδων στο Liverpool. Ο πατέρας της θυμάται τις επόμενες βασανιστικές μέρες, λέγοντας:

«Τα μάτια της άρχισαν να γυρνάνε προς τα πίσω. Μια ακτινογραφία στο στήθoς έδειξε ότι οι πνεύμονες της ήταν γεμάτες υγρό και έπαθε ακόμα μια αναπνευστική ανακοπή. Εκείνο το βράδυ άρχισε να παθαίνει συσπάσεις και κρίσεις πανικού. Η κατάσταση της επιδεινωνόταν γρήγορα.

Όταν γύρισε από την εξέταση, οι γιατροί μας πήγαν σε ένα δωμάτιο και μας είπαν ότι είχε σοβαρή υποξική εγκεφαλική βλάβη. Ρώτησα αν θα περπατούσε ή θα μιλούσε ξανά, αλλά είπαν ότι δεν ήξεραν καν αν θα ζούσε. Όταν άρχισα να το συνειδητοποιώ, η καρδιά μου ράγισε. Μας είπαν να περιμένουμε, αλλά τα πράγματα δεν φαινόταν καλά. Ήθελα απλά να μου πουν αν θα ήταν εντάξει.»

Την ημέρα των Χριστουγέννων, η οικογένεια πήγε στην μονάδα εντατικής θεραπείας και τότε η μεγάλη της αδερφή αποφάσισε να φυσήξει πάνω στην κοιλιά της. Ξαφνικά, η Poppy γέλασε. «Ήταν εκπληκτικό. Ανακαλύψαμε ότι δεν ήταν σπάνιο οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση να δείχνουν συναισθήματα, αλλά μας φάνηκε ότι ανταποκρινόταν. Είχε μερικές συσπάσεις στα χέρια και τα πόδια της. Οι γιατροί είπαν ότι έμοιαζαν με νωτιαία αντανακλαστικά, αλλά εμένα μου φάνηκε σαν κάτι παραπάνω.»

Εννιά εβδομάδες αργότερα και η μικρή Poppy αψήφησε τις προγνώσεις των γιατρών. Πλέον η οικογένεια προσπαθεί να συγκεντρώσει 12.000 δολάρια προκειμένου η Poppy να κάνει δύο εβδομάδες θεραπεία στο Cosmosuit Rehabilitation Unit στην Ιταλία, αφού πιστεύουν ότι θα την βοηθήσει να επανέλθει.

Ο Stephen κλείνει λέγοντας: «Η κατάσταση είναι ακόμη κάπως επισφαλής, αλλά θα μπορέσει να περπατήσει μόνη της και έχει ήδη προχωρήσει αρκετά. Θέλουμε απλά να συγκεντρώσουμε χρήματα για να λάβει επιπλέον βοήθεια και να μην χάσουμε καθόλου χρόνο.»

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share