Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η πιο θρυλική σκηνή της ελληνικής τηλεόρασης - Το ζεϊμπέκικο που ανατρίχιασε τους πάντες

Ανεπανάληπτος

7 Αυγούστου 2020 13:08
Η πιο θρυλική σκηνή της ελληνικής τηλεόρασης - Το ζεϊμπέκικο που ανατρίχιασε τους πάντες

Οι Δύο Ξένοι ήταν μια σειρά που αγαπήθηκε πολύ από το τηλεοπτικό κοινό τόσο στην πρώτη της προβολή όσο και μέσα από τις επαναλήψεις. Είναι όμως μερικές σκηνές που όσα χρόνια κι αν περάσουν μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας. Μια εξ αυτών και το μοναδικό ζεϊμπέκικο του Νίκου Σεργιανόπουλου.

Ο ηθοποιός που υποδύεται έναν καθηγητή δραματικής σχολής είναι στο σπίτι με τους φίλους του καθώς την επόμενη μέρα παντρεύεται και "έτσι για το καλό" όπως ο ίδιος λέει, σηκώνεται και χορεύει ένα από τα πιο βαριά και τίμια ζεϊμπέκικα που έχουν προβληθεί ποτέ από την ελληνική τηλεόραση. Είναι σίγουρα μια σκηνή που έχει χαρακτηρίσει το σπουδαίο ηθοποιό καθώς μέσα από το χορό του βγάζει "μπέσα" όπως λέει ο λαός. Αυτό όμως, δεν είναι το μοναδικό ζεϊμπέκικο που καθήλωσε το κοινό, δείτε εδώ το αξέχαστο ζεϊμπέκικο από την ταινία "Όλα είναι δρόμος".

Δείτε εδώ τη μοναδική σκηνή:

Ο ορισμός του "ζεϊμπέκικου" - Χορεύει και τρίζουν τα πατώματα

Το ζεϊμπέκικο είναι χορός βαρύς και απαιτεί θάρρος και θράσος, χαρακτηριστικά που σίγουρα δεν λείπουν από τον πασίγνωστο αυτό ηθοποιό που με το χορό τους άφησε άφωνους τους πάντες.

Ο λόγος για τον Απόστολο Γκλέτσο. Οι γυναίκες τον χαρακτηρίζουν ως το απόλυτο αρσενικό και άντρα παλαιάς κοπής και δεν έχουν άδικο.

Αφορμή στάθηκε το αφιέρωμα που έκανε ο Σπύρος Παπαδόπουλος στον Στέλιο Καζαντζίδη μέσα από την εκπομπή του Στην υγειά μας ρε παιδιά στο πρόσφατο παρελθόν. Και εκεί, σε κάποιο από τα τραγούδια του που ερμήνευσαν οι Θέμης Αδαμαντίδης, Κώστας Μακεδόνας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Κώστας Καραφώτης, Κώστας Αγέρης και Ειρήνη Τουμπάκη ο Γκλέτσος σηκώθηκε και χόρεψε τη γνωστή… βαριά ζεϊμπεκιά η οποία και απογείωσε το κέφι.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Από τα ρίγνκ στις... "πλημμυρισμένες" πίστες - Το καθηλωτικό ζεϊμπέκικο πασίγνωστου αθλητή

Το ζεϊμπέκικο είναι χορός βαρύς και λεβέντικος και όταν ένας άντρας ξέρει να χορεύει είναι σίγουρο πως θα τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα. Αυτό ακριβώς συνέβη κι όταν ο γοητευτικός Ολυμπιονίκης σηκώθηκε να χορέψει.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Μουρούτσο που όσες φορές κι αν τον δούμε να χορεύει δεν θα τον χορτάσουμε ποτέ. Όταν ο Ολυμπιονίκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου "Στην υγειά μας ρε παιδιά", χόρεψε ένα από τα πιο τίμια ζεϊμπέκικα που έχουν προβληθεί από την ελληνική τηλεόραση και σήκωσε το πλατό "στον αέρα". Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που τον "καμαρώνουμε", δείτε εδώ τι συνέβη την τελευταία φορά που χόρεψε ζεϊμπέκικο.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share