Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Η επική μάχη ενός καρχαρία με ένα γιγάντιο χταπόδι - Η κατάληξη θα σας αφήσει άφωνους

Εικόνες που κόβουν την ανάσα!

4 Αυγούστου 2020 15:39
Η επική μάχη ενός καρχαρία με ένα γιγάντιο χταπόδι - Η κατάληξη θα σας αφήσει άφωνους
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Σε σκηνές που φέρνουν στο μυαλό ταινία επιστημονικής φαντασίας εξελίχθηκε η πάλη για την επικράτηση ενός καρχαρία με ένα χταπόδι. Η λογική σειρά των πραγμάτων, θέλει τον καρχαρία, τον ηγέτη, τον φόβο και τρόμο όλων των θαλάσσιων έμβιων να επικρατεί. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν καρχαρία σε ώρα... φαγητού, δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένας καρχαρίας πήγε να φάει μια σαρδέλα.

Τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν και τα αουτσάιντερ επικρατούν των φαβορί"

Έτσι έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video από πέρυσι το καλοκαίρι και έχει ξεπεράσει τις 2 εκατομμύρια προβολές. Το χταπόδι περίμενε την ευκαιρία και όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή τον τύλιξε στα πλοκάμια του. Η προσπάθειά του να διαφύγει από τα πλοκάμια που τον έσφιγγαν ήταν μάταιη.

Το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο του αναμενομένου. Αυτός που τελικά αποτέλεσε γεύμα του άλλου, ήταν ο καρχαρίας!

Χτυπούσαν επίμονα το τζάμι ενός ενυδρείου που ζούσε ένας καρχαρίας όταν ξαφνικά...

Πόσες φορές δεν έχουμε δει παιδάκια αλλά ακόμη και ενήλικες να χτυπούν με επιμονή το τζάμι ενός ενυδρείου που μέσα ζει ένα επικίνδυνο ζώο όπως ένας καρχαρίας; Μια τέτοια κίνηση όμως μπορεί να αποβεί μοιραία, όπως ακριβώς συνέβη και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας καρχαρίας γίνεται "πρώτο θέμα", δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένας άντρας πλησίασε έναν καρχαρία που ξεβράστηκε στην ακτή.

Αυτή τη φορά μοιραία δεν ήταν η κατάληξη για κάποιον από τους ενοχλητικούς επισκέπτες του ζωολογικού πάρκου αλλά για τον ίδιο τον καρχαρία ο οποίος υπέστη νευρικό κλονισμό.

Ο καρχαρίας έγινε εξαιρετικά αγχώδης και άρχισε να κινείται πολύ γρήγορα μέσα στο ενυδρείο τραυματίζοντας τη μύτη και το μάτι του.

Η γραμματέας τύπου του ζωολογικού κήπου Ekaterina Mikhailova δήλωσε: « Ο καρχαρίας μας δεν ήταν έτοιμος για τέτοια αντιμετώπιση από τους επισκέπτες με το επίμονο χτύπημα στο γυαλί. Με το να στριφογυρίζει σε κατάσταση πανικού και να πέφτει πάνω στο γυαλί, τραυματίστηκε στη μύτη και το μάτι του.

καρχαρίας

Οι καρχαρίες δεν τα πάνε καλά με την αιχμαλωσία. Πολλοί πεθαίνουν μέσα σε ένα χρόνο καθώς, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, το υψηλό επίπεδο νοημοσύνης τους καθιστά εξαιρετικά αγχωτική την αιχμαλωσία τους. Έχουν πλήρη επίγνωση ότι δεν είναι στο φυσικό τους περιβάλλον και συγχύζονται γιατί δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλα νερά.

Ο καρχαρίας αντιμετώπισε δυσκολία στην ανάρρωσή του και γι' αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να κλείσουν το ενυδρείο και να ρίξουν αντισηπτικό στο νερό, μέχρι αυτός να αναρρώσει.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share