Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτός ο 9χρονος παίρνει ένα χάπι και ξεσπά σε κλάματα - Ο λόγος θα σας ανατριχιάσει

Συγκινητικό!

29 Ιουλίου 2020 09:25
Αυτός ο 9χρονος παίρνει ένα χάπι και ξεσπά σε κλάματα - Ο λόγος θα σας ανατριχιάσει

Η μάχη με τον καρκίνο είναι πολύ σκληρή, επώδυνη και κυρίως ψυχοφθόρα. Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς όλο και περισσότερα είναι τα κρούσματα ακόμα και σε μικρά παιδιά. Πώς να ξεχάσουμε αυτόν τον πατέρα συμπαραστάθηκε στην ανήλικη κόρη του με τον πιο συγκινητικό τρόπο;

Αυτός ο 9χρονος ήρωας κλαίει από χαρά καθώς ολοκλήρωσε την τελευταία του χημειοθεραπεία και νίκησε τον καρκίνο έπειτα από 3ετη μάχη! Το βίντεο που ακολουθεί πραγματικά ραγίζει καρδιές!

Η μητέρα του ανέβασε στο Facebook αυτό το συγκινητικό βίντεο όπου ο 9χρονος κάθεται στην τραπεζαρία του σπιτιού τους και κλαίει με λυγμούς πριν πάρει την τελευταία δόση των χαπιών του καθώς συνειδητοποιεί πως η επίπονη και χρόνια περιπέτεια του.

Το σπαρακτικό αυτό βίντεο έχει πάνω από 13.000 προβολές και οι θεατές του επαινούν τον μικρό ήρωα για την δύναμή του.

31χρονος ανέβασε αυτή τη φωτογραφία της 4χρονης κόρης του για να δείξει το πρόσωπο του καρκίνου - Η αντίδραση του κόσμου; Θα σας συγκλονίσει

Η Jessica Whelan έγινε γνωστή όταν ο 31χρονος πατέρας της δημοσίευσε μια θλιβερή ασπρόμαυρη φωτογραφία της κόρης του να μορφάζει από τον πόνο του καρκίνου.

Η 4χρονη διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα τελικού σταδίου τον περασμένο Σεπτέμβρη και πλέον δεν κάνει θεραπεία. Κάποιοι άγνωστοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν 76.000 λίρες για να μπορέσει να απολαύσει το κορίτσι τις τελευταίες εβδομάδες ζωής της. Ενώ, συγκλονίζει η ιστορία μία 4χρονης που νίκησε τον καρκίνο. Είχε λίγες εβδομάδες ζωής όταν συνέβη το απίστευτο.

Η οικογένεια της Jessica στόχευε στις 20.000 λίρες, αλλά τελικά ξεπέρασαν τον στόχο μέσα σε μερικές ώρες από την στιγμή που ανέβηκε η φωτογραφία στο μπλογκ της. Πάνω από 3.300 άτομα έστειλαν χρήματα τις τελευταίες δύο μέρες μαζί με συγκινητικά μηνύματα για την οικογένεια.

Ο πατέρας της Jessica δήλωσε ότι η ανταπόκριση τους σκλάβωσε. Είχαν εξαντλήσει τις οικονομίες τους όταν διαγνώστηκε η Jessica και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα είναι τεράστια βοήθεια για την οικογένεια. Ο Whelan είπε ότι είχε λάβει πάνω από 3.000 email και μηνύματα στο Facebook από όλο τον κόσμο.

Ακόμη και ο Harry Styles συγκινήθηκε από την ιστορία και επικοινώνησε με τον πατέρα τηλεφωνικώς. Υποσχέθηκε να στείλει ένα βίντεο ή μήνυμα στην Jessica.

O Whelan δημοσίευσε την φωτογραφία της κόρης του στις αρχές της εβδομάδες. Είπε ότι την τράβηξε σαν αναμνηστικό, κάτι που θα κοιτάνε όταν θα ανησυχούν για τα πάντα, για το αν έκαναν το σωστό πράγμα όταν σταμάτησαν την θεραπεία. Όταν όμως πέρασε την φωτογραφία στον υπολογιστή, κατάλαβε πόσο δυνατή ήταν και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να αλλάξει την οπτική πολλών ανθρώπων.

“Το πρόσωπο του καρκίνου δεν είναι ένα χαμογελαστό παιδί, τριγυρισμένο από διάσημους. Αυτό προσπάθησα να δείξω. Πολλοί είπαν ότι τράβηξαν παρόμοιες φωτογραφίες και δεν μπορούσαν να τις κοιτάξουν. Ότι σκέφτηκαν πως αυτό ακριβώς πέρασαν. Και για όσους δεν το έχουν περάσει, η φωτογραφία δείχνει πόσο απαίσιος είναι ο παιδικός καρκίνος.”

Οι γονείς της Jessica αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα της κόρης τους για ερευνητικούς σκοπούς όταν πεθάνει. “Αν μπορούμε να κάνουμε την διαφορά, έτσι ώστε λιγότερες οικογένειες να περάσουν κάτι τέτοιο, τότε αυτό θα είναι παρηγοριά για εμάς.”

Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε μια δύσκολη στιγμή για την Jessica, μια στιγμή που οι γονείς της δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για εκείνη. Η Jessica παλεύει με το νευροβλάστωμα εδώ και 13 μήνες και πλέον έχει μόλις μερικές εβδομάδες ζωής, αφότου οι γονείς της αποφάσισαν να σταματήσουν την θεραπεία για να μπορέσει να απολαύσει όσο χρόνο της απομένει.

Η Jessica διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα τελικού σταδίου τον Σεπτέμβριο του 2015. Αρχικά οι γιατροί την είχαν διαγνώσει με λοίμωξη στα οστά, αλλά λίγο πριν πάρει εξιτήριο την εξέτασαν ακόμα μια φορά.

“Η Jessica έκλαιγε από τον πόνο όλο το βράδυ”, είπε ο πατέρας της. “Μια νοσοκόμα είπε στους γιατρούς να εξετάσουν την κοιλιά της για να βεβαιωθούν ότι δεν ήταν κάτι παραπάνω από δυσκοιλιότητα.”

Όταν την εξέτασαν οι γιατροί, βρήκαν μια μάζα στην κοιλιά της. Ήταν έτοιμη να φύγει όταν οι γιατροί της το ανακοίνωσαν. Δεν ήξεραν πόσος χρόνος της έμενε, αλλά υπολόγιζαν γύρω στα 2 χρόνια.

Ξεκίνησε χημειοθεραπεία και μετά μπήκε σε μια δοκιμαστική φαρμακευτική θεραπεία. Μετά από 3 μήνες πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και τότε ήρθαν τα άσχημα νέα.

Έμαθαν ότι ο όγκος δεν είχε μικρύνει καθόλου, κι έτσι η Jessica άρχισε να περνά πολύ χρόνο στο νοσοκομείο όπου άρχισε να δένεται με τα άλλα παιδιά και τις νοσοκόμες. Με τον καιρό άρχισε να αποκτά περισσότερη ενέργεια, να βγάζει μαλλιά και να βελτιώνεται γενικότερα.

Περνούσε περισσότερο χρόνο σπίτι, αφού οι γονείς της έμαθαν πώς να της χορηγούν τα φάρμακα και ήθελαν να εκμεταλλευτούν αυτές τις πολύτιμες στιγμές. Μια μέρα η Jessica έβλεπε τηλεόραση και πέτυχε μια εκπομπή με νοσοκομεία.

“Δεν θέλω να πεθάνω”, είπε στους γονείς της. “Ήξερα ότι δεν καταλάβαινε πόσο άσχημη ήταν η κατάσταση της, αλλά ήταν σπαρακτικό να το ακούς”, θυμάται ο πατέρας της.

Όταν τελείωσε η θεραπεία και έμαθαν ότι ο όγκος δεν είχε συρρικνωθεί, ο σύμβουλος τους είπε ότι υπήρχε και άλλη αγωγή, η οποία ωστόσο δεν θα θεράπευσε αλλά θα επιμήκυνε την ζωή της Jessica. Οι γονείς της σοκαρίστηκαν με τα νέα.

Τον Αύγουστο η Jessica έκανε θεραπεία με ακτίνες με την ελπίδα ότι θα κερδίσει άλλα 2 χρόνια ζωής, αλλά τον Οκτώβριο οι γιατροί ανακάλυψαν ότι παρ’όλο που ο όγκος δεν μεγάλωνε, ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του σώματος. Οι επιλογές τους ήταν ελάχιστες ως μηδαμινές.

Έπρεπε να αποφασίσουν αν θα συνέχιζαν την θεραπεία ή αν θα άφηναν την Jessica να απολαύσει μια “φυσιολογική” ζωή για όσο χρόνο της απέμενε. Στις 12 Οκτωβρίου, οι γονείς της αποφάσισαν να σταματήσουν την θεραπεία και ανακοίνωσαν στην Jessica ότι είχε μόλις μερικές εβδομάδες ζωής ακόμα. Τα νέα τους συνέτριψαν.

Τώρα, ο πατέρας της Jessica θέλει να ενημερώσει τον κόσμο για τον παιδικό καρκίνο, γι’αυτό και κοινοποίησε την φωτογραφία της.

“Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να το κοιτάς και ακόμα πιο δύσκολο να το κατανοήσεις, αλλά αυτό κάνει ο καρκίνος σε ένα παιδί τις τελευταίες εβδομάδες και μέρες του. Πριν την διάγνωση κι εγώ ο ίδιος είχα άγνοια. Τώρα σέβομαι τον παιδικό καρκίνο με τον τρόπο που του αξίζει, βλέποντας πολλά παιδιά και οικογένειες να διαλύονται από αυτόν.”

“Αν αυτή η φωτογραφία καταφέρει να κάνει τους ανθρώπους να το σκεφτούν αυτό το κακό, τότε έχει πετύχει τον στόχο της. Πρέπει να γίνει έρευνα, να βρεθούν θεραπείες.” “Αυτό, δυστυχώς, δεν είναι κάτι που βλέπουμε σπάνια. Είναι κάτι που βλέπουμε μέρα-νύχτα.

Θα μπορούσα να περιγράψω με 1000 λέξεις πώς είναι να βλέπω την υπέροχη κόρη μου να υποφέρει με αυτόν τον τρόπο, αλλά αυτά τα λόγια δεν θα έφταναν να περιγράψουν την πραγματικότητα.”

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share