Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αυτή η αγελάδα είχε τρομάξει και άρχισε να κλαίει - Όταν δείτε που πήγαινε, θα δακρύσετε και εσείς

Ραγίζει καρδιές το βίντεο

19 Ιουλίου 2020 16:25
Αυτή η αγελάδα είχε τρομάξει και άρχισε να κλαίει - Όταν δείτε που πήγαινε, θα δακρύσετε και εσείς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η αγελάδα τρόμαξε τόσο πολύ, που ξεκίνησε να κλαίει. Όταν δείτε που την πήγαιναν, σίγουρα θα σας "λυγίσει".

Όταν μία φάρμα κλείνει, το μέλλον των αγελάδων είναι προκαθορισμένο. Εάν δεν μπορούν να τις πάνε σε άλλη φάρμα ή αν αυτή η επιλογή είναι ακριβή, συνήθως μεταφέρονται σε ένα σφαγείο. Για λίγο, αυτό ακριβώς ήταν αυτό που θα γινόταν και σε μία αγελάδα με το όνομα Emma.

Η φάρμα στην οποία είχε περάσει όλη της τη ζωή θα έκλεινε για πάντα. Η Emma θα είχε την ίδια μοίρα με όλες τις άλλες αγελάδες. Τα ζώα μπορούν να παράγουν γάλα μόνο αφού γεννήσουν. Τότε, τους παίρνουν τα μωρά τους και το γάλα τους πάει στην βιομηχανία τροφίμων.

Αυτό είναι κάτι πολύ τραυματικό για τα ζώα και δεν συμβαίνει μόνο μία φορά, αλλά μέχρι να μην μπορεί η αγελάδα να παράγει άλλο γάλα.

Μετά από χρόνια που της κλέβουν τα μικρά και την εκμεταλλεύονται, η Emma τώρα θα πήγαινε προς το σφαγείο για να καταναλώσουν και το κρέας της. Μάλιστα εικόνες μέσα από το σφαγείο, όπου κακομεταχειρίζονται τα ζώα, είναι σοκαριστικές.

Αλλά εκεί ήταν μία πολύ ιδιαίτερη οργάνωση με το όνομα «Kuhrettung Rhein-Berg – Lebenshof für Tiere» η οποία σώζει αγελάδες. Η οργάνωση λειτουργεί σαν καταφύγιο ζώων όπου μπορούν να ζήσουν τις τελευταίες τους μέρες σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Πριν την μεταφέρουν στο σφαγείο, η οργάνωση την αγόρασε και την έφερε στο καταφύγιο.

Καθώς την ανέβασαν στο τρέιλερ δεν είχε ιδέα τι θα της συνέβαινε και φοβήθηκε τόσο πολύ που άρχισε να κλαίει. Όταν έφτασε στο καταφύγιο, οι άλλες αγελάδες την κοιτούσαν επίμονα. Εκείνη, είχε περάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής της σε ένα πολύ μικρό χώρο και της πήρε αρκετό χρόνο για να συνηθίσει το νέο της περιβάλλον.

Οι άλλες αγελάδες ήταν περίεργες και πλησίασαν για να την γνωρίσουν. Τότε άρχισε και εκείνη να χαλαρώνει και να καταλαβαίνει πως όλα θα πάνε καλά.

Όπως και τα άλογα, οι αγελάδες ζουν σε κοπάδια και τους αρέσει η επικοινωνία. Μία ζωή στη φυλακή είναι πολύ δύσκολη, ειδικά αφού τους έπαιρναν και τα μικρά. Δείτε αναλυτικά το ταξίδι της στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share