Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Πως μεταχειρίζονται τα μικρά κοτόπουλα στις βιομηχανίες φαγητού; Θα πάθετε σοκ με το βίντεο

Εξοργστικό

15 Ιουλίου 2020 20:01
Πως μεταχειρίζονται τα μικρά κοτόπουλα στις βιομηχανίες φαγητού; Θα πάθετε σοκ με το βίντεο
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Αυτό το βίντεο προκαλεί κύμα οργής, αφού αποδεικνύει πώς μεταχειρίζονται τα μικρά κοτόπουλα στις βιομηχανίες φαγητού. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να το δείτε;

Οι περισσότεροι από εμάς πέφτουμε με τα μούτρα στο κοτόπουλο που σερβίρεται έξω (τηγανιτό, σε σάντουιτς κλπ) ή σε αυτό που παίρνουμε στο σπίτι χωρίς να σκεφτόμαστε τι πέρασε αυτό το ζώο πριν γίνει το φαγητό μας. Μας αρέσει να υποθέτουμε ότι τα κοτόπουλα που τρώμε ζουν μια χαρούμενη και ζεστή ζωή, όμως η λυπηρή πραγματικότητα είναι πως τα μικρά κοτόπουλα, προκειμένου να καλύψουν την αχόρταγη επιθυμία μας για κρέας, περνούν καθημερινά ένα μαρτύριο. Εκτός από αυτό, μια ακόμα απάτη που κάνουν για να πουλούν ακριβότερα το κοτόπουλο, είναι το ίδιο εξοργιστική.

Στις βιομηχανίες κοτόπουλων, οι εργάτες κάνουν διαλογή σε χιλιάδες κοτοπουλάκια για να δουν ποια θα ζήσουν και ποια όχι. Τα κεφάλια των πιο αδύναμων ξεριζώνονται ενώ άλλα καταλήγουν στα σκουπίδια προτού καν πεθάνουν.

Τα πιο “τυχερά” καταλήγουν σε μια ζώνη όπου περνώντας οι εργάτες τα τρυπούν με μια βελόνα εμβολιασμού κι έπειτα τα πετούν μέσα σε μια τρύπα μέσα από την οποία καταλήγουν σε περισσότερες ζώνες κι ύστερα μεταφέρονται σε κιβώτια.

Tα κιβώτια κρατούνται σε σκοτεινές αποθήκες την πρώτη μέρα κι έπειτα αποστέλλονται στις βιομηχανικες φάρμες. Εκεί τα μικρά κοτόπουλα βομβαρδίζονται με ορμόνες ανάπτυξης οι οποίες αυξάνουν τεχνητά τον όγκο τους κι αυτό σημαίνει ότι τα κοτόπουλα είναι έτοιμα για κατανάλωση σε 40 μόλις ημέρες.

Tο βίντεο που θα δείτε παρακάτω είναι σοκαριστικό, γι’ αυτό έχετε υπόψιν σας πως το περιεχόμενό του μπορεί να σας αναστατώσει.

Παρότι όλο το υλικό που θα παρακολουθήσετε είναι ανατριχιαστικό, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τη φρίκη που περνούν αυτά τα κοτόπουλα σε καθημερινή βάση.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share