Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πετούσε συνέχεια το κλαδί μέσα στο νερό και ο σκύλος του το έπιανε - Λίγα λεπτά μετά ήταν νεκρός…

Μην το αγνοήσετε

7 Ιουλίου 2020 21:45
Πετούσε συνέχεια το κλαδί μέσα στο νερό και ο σκύλος του το έπιανε - Λίγα λεπτά μετά ήταν νεκρός…

Πετούσαν σε αυτόν τον σκύλο ένα κλαδί συνέχεια και εκείνος έτρεχε να το πιάσει. Μετά από λίγα λεπτά ήταν όμως νεκρός...Τι του συνέβη;

Η Τζένιφερ Γουάλς πήγε σε μια λίμνη με την οικογένεια της. Μαζί τους πήγε και το 2χρονο schnauzer τους, ο Χανζ. Για να τον κρατούν απασχολημένο, του πετούσαν ένα κλαδί μέσα στο νερό για να το πιάσει. Ωστόσο, δεν ήξεραν ότι αυτό το αθώο παιχνίδι θα οδηγούσε στο τέλος του καημένου του σκύλου. Αυτό που έπαθε θα σας σοκάρει, όπως και αυτό που έπαθε ένας άλλος σκύλος, όταν τον ξέχασαν στον ήλιο.

Ο Χανζ έτρεξε μέσα-έξω στη λίμνη πάνω από 20 φορές για να πιάσει τα μπαλάκια και τα κλαδιά. Κανείς δεν υποπτευόταν τον κίνδυνο στον οποίο βρισκόταν ο σκύλος. Λίγο αργότερα παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Χανζ. Όταν βγήκε από το νερό, δεν τινάχτηκε όπως έκανε συνήθως. Μετά από λίγο, άρχισε να ουρεί ανεξέλεγκτα και τον έπιασε λήθαργος.

Καθώς η υγεία του επιδεινωνόταν, αποφάσισαν να τον πάνε στον κτηνίατρο. Στο δρόμο, ο Χανζ ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση, που οι Γουάλς έκαναν τα πάντα για να τον κρατήσουν ζωντανό. Όταν έφτασαν στην κλινική, ο κτηνίατρος άρχισε να τον περιποιείται κατευθείαν – δυστυχώς, όμως, χωρίς επιτυχία. Το σκυλάκι είχε ήδη πεθάνει.

Οι Γουάλς έμαθαν από τι πέθανε μόνο μετά τον θάνατο του: ο Χανζ είχε πάθει δηλητηρίαση από νερό, μια ασθένεια που σκοτώνει περίπου 200.000 σκύλους κάθε χρόνο.

Αυτό συμβαίνει όταν ο σκύλος καταπίνει υπερβολικά πολλά υγρά, κάτι που μειώνει το επίπεδο νατρίου στο σώμα του σε επικίνδυνα επίπεδα. Αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί τα νεφρά του σκύλου χρειάζονται νάτριο για να φιλτράρουν το νερό. Όταν έχει καταπιεί πολύ νερό, τότε είναι επιρρεπής σε οιδήματα, κράμπες και απώλεια των αισθήσεων. Όπως στην περίπτωση του Χανζ, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

Τα πρώτα συμπτώματα είναι απώλεια ισορροπίας, ναυτία, εμετοί ή απώλεια της όρεξης. Αν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας έχει καταπιεί πάρα πολύ νερό, σας συμβουλεύουμε να του δώσετε λίγο αλάτι, για να μπορέσει να φιλτράρει το νερό.

Οι μικρότεροι, δραστήριοι σκύλοι που παίζουν στο νερό κινδυνεύουν περισσότερο, γιατί μπορεί να συσσωρευτεί μέσα τους μεγάλη ποσότητα νερού πιο γρήγορα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι σκύλοι δεν κινδυνεύουν.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να φροντίζουν τα κατοικίδια τους να μην πίνουν πολύ νερό. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα παιχνίδια στο νερό, αλλά και την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού στον κήπο. Δείτε ολόκληρη την ιστορία στο βίντεο:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share