Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σκύλος βρέθηκε "ψημένος" από τον ήλιο αφού ο ιδιοκτήτης τον παράτησε - Μια μέρα όμως...

Η συνέχεια ραγίζει καρδιές!

7 Ιουλίου 2020 09:07
Σκύλος βρέθηκε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγίζει καρδιές η ιστορία ενός σκύλου, που βρέθηκε ξαφνικά να περιπλανιέται στους δρόμους μόνος του με αποτέλεσμα να "ψηθεί" από τον ήλιο. Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει την ιστορία του παρακάτω, όπως έκανε και χθες με έναν ακόμα αδέσποτο σκύλο που χαμογέλασε ξανά.

Πάμε να μάθουμε όμως, τη σημερινή μας ιστορία.

Αρκετοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ακόμη, ότι η μεταφορά ενός ζώου στα σπίτια μας, είτε υιοθετείται είτε όχι, είναι μια πράξη που απαιτεί υψηλή αίσθηση δέσμευσης.

Έχει ειπωθεί επανειλημμένα, ότι δεν είναι ένα παιχνίδι που αγοράζουμε όπως ένα γεμισμένο ζώο ή αγοράζουμε ένα παιχνίδι που μπορούμε να απορρίψουμε. Ο σκύλος Roxi έζησε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να εγκαταλειφθείς και, όπως συμβαίνει πάντα, αυτά τα γεγονότα δεν έχουν λογική εξήγηση.

Η Roxi είναι μια ενήλικη German Shepherd που βγήκε για μια βόλτα με το άτομο που εμπιστεύτηκε περισσότερο: τον κηδεμόνα της. Η διαδρομή που ακολούθησαν είναι άγνωστη, η αλήθεια είναι ότι σε μια επίβλεψη του ζώου ο κακός κηδεμόνας της αποφάσισε να φύγει και να την αφήσει πίσω στη μοίρα του.

Σίγουρα ήταν στιγμές αγωνίας που έζησε η Roxi, η οποία, αγνοώντας τον τόπο όπου ήταν, δεν ήξερε πού να πάει ή πού να κρυφτεί. Με την πάροδο του χρόνου, κατέληξε να είναι μια άστεγη που έψαχνε τα σκουπίδια για να φάει και κοιμόταν την νύχτα σε οποιαδήποτε γωνιά έβρισκε.

Λόγω του καυτού ήλιου στον οποίο εκτέθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανέπτυξε καρκίνο των αυτιών . Έτσι ήταν όταν ανακαλύφθηκε από τους εθελοντές μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για τη διάσωση των ζώων και στη συνέχεια στην τοποθέτηση τους σε σπίτια όπου φροντίζονται.

"Η κατάστασή της ήταν αξιοθρήνητη και τα αυτιά της πιθανώς έπρεπε να ακρωτηριαστούν", δήλωσε ένας από τους εθελοντές.

Μέλη των ειδικών πεζοδρομίων την παρέπεμψαν σε καταφύγιο, όπου χάρη στην υποστήριξη και τις δωρεές πολλών ανθρώπων, η Roxi υποβλήθηκε σε θεραπεία για την ανάρρωση της, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική.

Δυστυχώς, όλοι οι φίλοι της εκεί υιοθετήθηκαν για άλλη μια φορά αφήνοντας την μόνη στη ζωή. Μέχρι επιτέλους ήταν η σειρά της: υιοθετήθηκε επίσης σε ένα αγαπημένο σπίτι με την τέλεια οικογένεια που περιλάμβανε έναν νέο φίλο, έναν σκύλο με τον οποίο τα πάει πολύ καλά από την πρώτη μέρα.

Τελικά εμπιστεύτηκε τους ανθρώπους πάλι. Η Roxi έχει ανακάμψει πλήρως από τον καρκίνο, η γούνα της λάμπει, και αυτό που της αρέσει περισσότερο είναι να παίζει μαζί με τον νέο φίλος της, εκτός από βόλτες στην παραλία με το νέο κηδεμόνα της.

Αυτή η ιστορία μας δείχνει ότι πίσω από την φανταστική και τρομακτική εικόνα που βλέπουμε σε ένα εγκαταλελειμμένο ζώο στο δρόμο, υπάρχει μια όμορφη ζωή που μπορούμε να ανακτήσουμε αν δεσμευθούμε πραγματικά.

Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να αλλάξουμε τη ζωή ενός σκύλου, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είναι. Ας μην αγνοήσουμε ποτέ ένα σκυλάκι για την εμφάνισή του, έχουν τις καλύτερες καρδιές!

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share