Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Wavejet: Το νέο extreme sport που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους

Εσύ τολμάς να το δοκιμάσεις;

7 Ιουνίου 2020 08:53
Wavejet: Το νέο extreme sport που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους

Το καλοκαίρι είναι εδώ και καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει ήλιος και θάλασσα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μαζί με τη θάλασσα συνδυάζουν και κάποιο extreme sport καθώς τους χαρίζει την αδρεναλίνη που τόσο πολύ έχουν ανάγκη. Η νέα μόδα στα extreme sports λέγεται wavejet και τρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Εσύ θα τολμήσεις να το κάνεις; Αν πάλι ανήκεις στην ακριβώς αντίθετη κατηγορία και προτιμάς την ηρεμία και την ησυχία τότε μάλλον πρέπει να δεις το βίντεο με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες στη Μεσσηνία που θα σε πείσει για να κάνεις εκεί τις φετινές διακοπές σου.

Το JetSurf ή wavejet είναι μια σανίδα του surf στην όποια έχουν τοποθετήσει μηχανή, υπάρχουν διάφορα μοντέλα από διαφορές εταιρίες και οι ταχύτητες που πιάνουν εξαρτώνται από την ιπποδύναμη της μηχανής με μεγίστη ταχύτητα τα 60 χλμ /ώρα.

Τα πλεονεκτήματα του JetSurf / Wavejet

Τα πλεονέκτημα του να έχεις ένα surf με μηχανή είναι πολλά από τι υποστηρίζουν και οι χρήστες των jet surf, πρώτον δεν σπαταλάς ενεργεία στο paddling και έτσι έχεις περισσότερο χρόνο και ενεργεία να κάνεις surf. Δεύτερον μπορείς να κάνεις surf ακόμα και σε μέρη που δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλα κύματα εφόσον οι ταχύτητες που πιάνει είναι αρκετά μεγάλες . Τρίτον μπορείς μόνος σου να πιάσεις μεγάλα κύματα χωρίς την βοήθεια από σκάφος και jet ski αφού το surf έχει την δύναμη και την ταχύτητα για να προλάβεις το κύμα όσο μεγάλο και να είναι.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Βίντεο-σοκ! Το κύμα «καταβροχθίζει» τον σέρφερ και μετά...

Ένα σοκαριστικό βίντεο, σαν αυτό που κατέγραψε η κάμερα σε σχολικό λεωφορείο, έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, με έναν σέρφερ να βλέπει το κύμα να τον «καταβροχθίζει» και να διακομίζεται άμεσα στο νοσοκομείο.

O Άλεξ Μποτέλιο επέβαινε σε τζετ σκι μαζί με τον συνεργάτη του Hugo Vau, όταν τα κύματα στην παραλία Ναζάρε της Πορτογαλίας... αγρίεψαν.

Οι δύο τους δεν κατάφεραν να τα αποφύγουν, με αποτέλεσμα ο Μποτέλιο να πέσει με σφοδρότητα πάνω τους.

Σε σοκαριστικό βίντεο που είδε το «φως» της δημοσιότητας φαίνεται ο Άλεξ Μποτέλιο να ξεβράζεται στην ακτή, ενώ οι διασώστες τον απομακρύνουν με ασφάλεια πριν τελικά τον τοποθετήσουν σε φορείο.

Η υγεία του έχει βελτιωθεί και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τη Guardian.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share