Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Άνοιξαν σπηλιά μετά από 5.000.000 χρόνια και έπαθαν σοκ. Δεν φαντάζεστε τι κατέγραψε η κάμερα

Απίστευτες εικόνες

2 Ιουνίου 2020 12:07
Άνοιξαν σπηλιά μετά από 5.000.000 χρόνια και έπαθαν σοκ. Δεν φαντάζεστε τι κατέγραψε η κάμερα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έμπαινες σε μία σπηλιά όπου ήταν κλειστή για περισσότερο από 5 εκατομμύρια χρόνια, τι θα περίμενες να δεις μέσα; Αποτυπώματα δεινοσαύρων; Ζωύφια ή μήπως αποδείξεις εξωγήινης ζωής;

Κανείς δεν ήξερε τι θα συναντήσει στη σπηλιά Movile στη Ρουμανία, μέχρι που μετά από εκατομμύρια χρόνια ανοίχτηκε από τον Dr. Christian Lascu.



Εκεί οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μέχρι στιγμής 48 είδη προϊστορικών πλασμάτων, ανάμεσά τους, σκορπιούς, αράχνες και σαρανταποδαρούσες.

Το ακόμα πιο απίστευτο είναι, πως τα 33 από τα 48 αυτά ήδη, υπάρχουν μόνο σε αυτή τη σπηλιά και πουθενά αλλού στον κόσμο! Τα πλάσματα αυτά που ζουν στο απόλυτο σκοτάδι και έχουν αναπτύξει άλλες… δυνάμεις, όπως μεγάλες κεραίες, για να καταφέρουν να επιβιώσουν εκεί μέσα.

Ένα ακόμα παράξενο είναι πως στη σπηλιά αναπτύσσονται βακτήρια από τοξικά αέρια που υπάρχουν εκεί, με τη διαδικασία της χημειοσύνθεσης. Φανταστείτε τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης στα φυτά, μόνο η χημειοσύνθεση επιτρέπει στους οργανισμούς να δημιουργούν ενέργεια μέσω χημικών αντιδράσεων για να βοηθήσουν στην παραγωγή τροφίμων.

Σκουλήκια, γαρίδες και άλλα μικρά πλάσματα χρησιμοποιούν τα βακτήρια για να τραφούν, ενώ οι σκορπιοί, αράχνες και άλλα ασπόνδυλα τρέφονται με τα μικρότερα ζώα. Αυτό δημιουργεί έναν τέλειο κύκλο ζωής που επιτρέπει σε όλα μέσα στο σπήλαιο να συνεχίσουν να ζουν και να είναι εντελώς αυτάρκης.

Έβαλαν κάμερα έξω από αυτήν τη σπηλιά. Έπαθαν την πλάκα τους όταν είδαν τι κατέγραψε

Τι κατέγραψε μια κάμερα που βρισκόταν σε μια σπηλιά; Μόλις δείτε θα μείνετε άφωνοι!

Ο λόγος για μας.... γάτα!

Η παρακάτω γάτα δεν είναι μια γάτα που θα μπορούσαμε να δούμε σε ένα καθημερινό σπίτι. Αν και είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος και βάρος με τους εγχώριους φίλους μας αυτό το ζώο είναι γνωστό ως Γάτα Παλλάς.

Οι γάτες αυτές ζουν σε μια ευρεία περιοχή που καλύπτει την Κεντρική Ασία και υπάρχουν σε πολύ μικρό αριθμό. Έχουν την τάση να ζουν σε λιβάδια και σε σπηλιές, όπως και τα πρόβατα που ζούσαν στο εσωτερικό μιας σπηλιάς επί 6 χρόνια!

Αν σκεφτεί κανείς ότι ένα μεγάλο μέρος του φυσικού τους περιβάλλοντος έχει υποβαθμιστεί και ότι αυτά τα ζώα θηρεύονται, δεν είναι κατάπληξη ότι ο πληθυσμός αυτού του μαγευτικού ζώου έχει αρχίσει να μειώνεται δραματικά.

Σε ένα πολύ σπάνιο βίντεο θα δούμε αυτή την περίεργη και πανέμορφη γάτα:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share