Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

3 λιοντάρια μονομαχούν για την κυριαρχία της αγέλης

Ανατριχιαστικό!

29 Μαΐου 2020 14:25
3 λιοντάρια μονομαχούν για την κυριαρχία της αγέλης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λιοντάρια: Αυτή είναι μία μάχη ανάμεσα σε βασιλιάδες. Τρία αρσενικά λιοντάρια στο εθνικό πάρκο Μασάι Μάρα στην Κένυα παλεύουν για την επικράτηση του ισχυρότερου στην περιοχή, ενώ ανάλογο βίντεο σας είχαμε παρουσιάσει και με 2 λιοντάρια.

Αυτά τα τρία λιοντάρια, στο Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα στην Κένυα, δίνουν μία συγκλονιστική μάχη για την κυριαρχία τους στην περιοχή.

Στο βίντεο που κατέγραψε ο οδηγός Τζόναθαν Σαγιαλέλ, ο οποίος ανήκει στους Μασάι, φαίνονται δύο αρσενικά λιοντάρια να επιτίθενται σε ένα τρίτο, σε μία μάχη για την κυριαρχία και την περηφάνεια.

Τα δύο νεότερα λιοντάρια, ο Μαριντάντι και ο Κάκα έκαναν επίθεση στον γηραιότερο Ολολπαρπίτ.

Όπως ανέφερε ο Σαγιαλέλ, εάν ο Ολολπαρπίτ έχανε τη μάχη, τα δύο άλλα λιοντάρια θα σκότωναν τα νεαρά λιοντάρια της αγέλης του και θα ζευγάρωναν με τα θηλυκά.

Ο Ολολπαρπίτ επικράτησε στη μάχη εναντίον του Μαρινταντι και του Κάκα όμως χτυπήθηκε άσχημα.

Σύμφωνα με τον οδηγό, το όνομά του σημαίνει «αυτός με τα μεγάλα μαύρα μαλλιά».

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Αυτό το λιοντάρι δέχεται επίθεση από 8 λέαινες - Αυτό που ακολούθησε θα σας κάνει να "παγώσετε"

Τα λιοντάρια είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας και δεν χαρακτηρίζεται άδικα έτσι μιας και είναι ένα από τα πιο επιβλητικά ζώα. Δεν φημίζεται ούτε για την ευγένεια του ούτε για την κοινωνικότητα του γι' αυτό και οι επαφές του τόσο με άλλα ζώα όσο και με ανθρώπους είναι ελάχιστες. Σε πόσο δύσκολη θέση όμως μπορεί να βρεθεί ένα λιοντάρι όταν δέχεται επίθεση όχι από μία αλλά από οχτώ λέαινες;

Μάχες με πρωταγωνιστή ένα λιοντάρι έχουμε δει πάμπολλες μιας και τα λιοντάρια εύκολα επιτίθενται σε άλλα ζώα καθώς τα βλέπουν απλά σαν τροφή, δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένα λιοντάρι επιτέθηκε σε ένα μωρό ελέφαντα. Η μάχη που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο όμως είναι πραγματικά ανατριχιαστική καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται δεδομένο αφού οι λέαινες είναι ολόκληρη αγέλη μπροστά σε ένα και μόνο λιοντάρι αλλά μάλλον το λιοντάρι δικαίως ονομάζεται βασιλιάς αφού καταφέρνει έξυπνα και ξεγλιστράει από τα θηλυκά που ήταν έτοιμα να το κατασπαράξουν.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share