Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

41χρονη έγκυος έχασε την μάχη με τον καρκίνο - Μετά από 55 μέρες όμως συνέβη το θαύμα...

Θα σας "λυγίσει"

28 Μαΐου 2020 15:36
41χρονη έγκυος έχασε την μάχη με τον καρκίνο - Μετά από 55 μέρες όμως συνέβη το θαύμα...

Η ιστορία της παρακάτω γυναίκας που έδινε μάχη με τον καρκίνο, θα σας κάνει να δακρύσετε. Το μεγαλύτερο χτύπημα της ήρθε όταν ανακάλυψαν ότι είναι έγκυος, και έπρεπε να πάρουν τη μεγάλη απόφαση.

Το να γεννάει ένα παιδί είναι μία από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας. Το να κρατάει το μωρό της για πρώτη φορά είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Σε κάποιες περιπτώσεις ωστόσο, μπορούν να συμβούν πράγματα που να μην την αφήσουν να νιώσει αυτό το συναίσθημα.

Όπως έγινε και στην περίπτωση μίας μητέρας από την Πολωνία. Κάθε μέρα οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με δύσκολες αποφάσεις. Κάποιες από αυτές παίρνονται με βάση το συμφέρον της οικογενείας τους, ενώ άλλες με βάση την προσωπική τους υγεία. Κάποιες δεν είναι καθόλου εύκολες, ειδικά όταν πρέπει να διαλέξεις αν θα σώσεις τη δική σου τη ζωή ή αν θα φέρεις μία άλλη ζωή στον κόσμο αντιθέτως. Κάτι παρόμοιο αναγκάστηκε να αποφασίσει και αυτή εδώ η γυναίκα, η οποία κατάφερε να σώσει τη ζωή του παιδιού της αλλά και της ίδιας.

Μία 41χρονη γυναίκα είχε μείνει με αυτό ακριβώς το δίλημμα αφού επισκέφτηκε τον γιατρό, ο οποίος είδε πως είχε όγκο στον εγκέφαλο. Παρόλο που την συμβούλεψε να κάνει επέμβαση, εκείνη αρνήθηκε επειδή φοβήθηκε τα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Δυστυχώς, η απόφασή της να μην κάνει την επέμβαση είχε μοιραίες συνέπειες που έπρεπε να υποστεί. Μία μέρα, αφού έπεσε ξαφνικά λιπόθυμη, την μετέφεραν στην εντατική. Εκεί είδαν πως δεν είχε καθόλου εγκεφαλική λειτουργία και την ανακήρυξαν εγκεφαλικά νεκρή. Αυτό που δεν γνώριζαν ήταν πως η γυναίκα ήταν στην πραγματικότητα 17 εβδομάδων έγκυος. Το είδαν αυτό αφού ανακάλυψαν τον παλμό του μωρού της.

Οι γιατροί έπρεπε να πάρουν μία απόφαση και έτσι αποφάσισαν να προσπαθήσουν να σώσουν τη ζωή του μωρού. Ωστόσο, αφού η μητέρα ήταν εγκεφαλικά νεκρή, έπρεπε να παρατείνουν τη ζωή της μέχρι να γεννηθεί το μωρό της.

Για να το κάνουν αυτό, μία ομάδα νεογνολόγων, γυναικολόγων, νευροχειρούργων και αναισθησιολόγων έπρεπε να δουλεύουν καθημερινά για να κρατάνε το σώμα της ζωντανό.

Δεν ήταν εύκολο αυτό, καθώς υπήρχαν πολλές λοιμώξεις και διαταραχές στο σώμα της που έπρεπε συνεχώς να καταπολεμούν. Ήξεραν πως έπρεπε να την κάνουν να αντέξει τουλάχιστον μέχρι το μωρό να είναι 25 εβδομάδων, που είναι το ελάχιστο που χρειάζεται ένα έμβρυο για να μπορεί να γεννηθεί.

Ο πατέρας ήταν μαζί τους όλο αυτόν τον καιρό, διαβάζοντας παραμύθια στον γιο του για 55 μέρες, περιμένοντας την μέρα που θα τον γνώριζε. Όταν έφτασαν στις 25 εβδομάδες, έγινε η καισαρική και ο γιος του τελικά γεννήθηκε. Η γέννηση του γιου του ήταν ένα πραγματικό θαύμα.

Ζύγιζε μόλις 1 κιλό και μεταφέρθηκε αμέσως στην νεογνική εντατική, όπου τον έβαλαν σε θερμοκοιτίδα για τους επόμενους 3 μήνες.

Μετά από 3 μήνες, ο πατέρας του μικρού Γουότζεκ μπορούσε επιτέλους να τον πάρει μαζί του στο σπίτι. Τώρα ζυγίζει 3 κιλά και τα πάει μια χαρά. Συνολικά, ο πατέρας του πέρασε 145 μέρες περιμένοντας υπομονετικά στο νοσοκομείο, ενώ ήταν εντελώς αβοήθητος.

Μία πραγματικά θλιβερή και γλυκόπικρη ιστορία.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share