Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκλεισαν το φέρετρο και το τοποθέτησαν μέσα στον τάφο - Έπαθαν σοκ όταν είδαν το πτώμα να κουνιέται μέσα...

Παρατηρήστε το και θα ανατριχιάσετε

13 Μαΐου 2020 19:03
Έκλεισαν το φέρετρο και το τοποθέτησαν μέσα στον τάφο - Έπαθαν σοκ όταν είδαν το πτώμα να κουνιέται μέσα...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο κατά την διάρκεια μιας χριστιανικής κηδείας στο Μανάντο της Ινδονησίας κάνει τον γύρο του διαδικτύου, στο οποίο φαίνεται το πτώμα να χαιρετάει μέσα από το φέρετρο, αφού το έβαλαν μέσα στον τάφο.

Το βίντεο δείχνει τους συγγενείς πάνω από τον τάφο, να θρηνούν. Ο ιερέας λέει “Ο Σωτήρας είπε πως «είμαι η ανάσταση και η ζωή. Όποιος πιστεύει σε μένα θα συνεχίσει να ζει παρόλο που θα είναι πεθαμένος»”.

Τότε μπορούμε να δούμε πίσω από το γυαλί στο φέρετρο να κουνιέται ένα χέρι και τα δάχτυλά του, σαν να χαιρετάει τους συγγενείς του. Το βίντεο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έχει γίνει viral. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι παραπλάνηση, ή ότι ο άνθρωπος είναι ζωντανός στην πραγματικότητα. Δεν είναι το μόνο περίεργο που έχει παρατηρηθεί σε ένα νεκροταφείο, αφού όπως θα δείτε εδώ, ακόμα κάτι σοκαριστικό συνέβη όταν μια γυναίκα επισκέφθηκε τον νεκρό της σύζυγο.

Η επιστήμη ωστόσο λέει πως το πτώμα ίσως κινήθηκε λόγω των αλλαγών που υφίστανται οι σύνδεσμοι κατά την αποσύνθεση. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Medical News Today τον Σεπτέμβριο του 2019, υποστηρίζει πως το ανθρώπινο σώμα είναι πιθανό να κινηθεί και μετά τον θάνατο.

Αυτοί οι τάφοι είναι πολύχρωμοι κι έχουν γραμμένους στίχους - Ο λόγος; Απίστευτος!

Τα νεκροταφεία δεν είναι και τα πιο ευχάριστα μέρη και συνήθως εκτός από δέος "εκπέμπουν" και μια θλίψη στους επισκέπτες τους. Ιστορίες αξιοσημείωτες αναφορικά με τάφους και νεκροταφεία έχουμε δει πάμπολλες, για παράδειγμα, εδώ μπορείτε να δείτε τι συνέβη όταν μια μητέρα επισκέφθηκε τον τάφο του γιου της και είδε την πλάκα να λείπει.

Κάτι αντίστοιχο όμως με αυτό το νεκροταφείο στη Ρουμανία σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί. Πρόκειται για ένα νεκροταφείο γεμάτο χρώματα όπως στο ίδιο μοτίβο είναι και οι τάφοι του.

Οι πλάκες από τους τάφους δημιουργήθηκαν το 1935 από τον ξυλουργό, Ίων Σταν Πάτρας. Οι πλάκες είναι φτιαγμένες από βελανιδιά, σκαλισμένες και βαμμένες σε μπλε χρώμα και άλλα χρώματα, όπως κόκκινο, κίτρινο ή μαύρο, ανάλογα με την προσωπική ζωή του νεκρού. Επιπλέον οι πλάκες, αντί για μία περιγραφή έχουν πάνω επιτάφιους σε μορφή ποιημάτων.

«Είναι η αληθινή ζωή ενός ανθρώπου. Αν του άρεσε να πίνει, γράφεις αυτό. Αν του άρεσε να δουλεύει, το γράφεις. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί σε μία μικρή πόλη», αναφέρει ο Ντιμίτρι Ποπ, ένας ποιητής και αγρότης που ανέλαβε τον ρόλο του Πάτρας, όταν πέθανε το 1977.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, ο Ποπ φτιάχνει γύρω στις 10 ταφόπλακες κάθε χρόνο.

TAGS
 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share