Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εξαγριωμένος ελέφαντας τρέχει με μανία - Αυτό που έγινε μόλις πλησίασε ένα αυτοκίνητο θα σας σοκάρει!

Απίστευτο!

7 Μαΐου 2020 18:28
Εξαγριωμένος ελέφαντας τρέχει με μανία - Αυτό που έγινε μόλις πλησίασε ένα αυτοκίνητο θα σας σοκάρει!

Το τρομερό αυτό βίντεο από έναν αιχμάλωτο ελέφαντα που οδηγείται στην εξαθλίωση κατά τη διάρκεια του Ινδικού φεστιβάλ, έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο. Στο βίντεο, ο ελέφαντας στρέφεται νευριασμένος στα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της τοπικής Ambalapura στη νότια Ινδία όπου ο ελέφαντας κρατιόταν παρά τη θέλησή του για να εμφανιστεί στο φεστιβάλ. Κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί ο ελέφαντας αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο, αλλά κάποιοι κατηγορούν τα μεγάλα πλήθη και τον καιρό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πρώτο βίντεο με πρωταγωνιστή έναν ελέφαντα που μας καθηλώνει, δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένας ορεξάτος ελέφαντας έπεσε πάνω σε μια τουρίστρια.

Ευτυχώς, οι άνθρωποι στο φεστιβάλ ήταν σε θέση να αδειάσουν την περιοχή αρκετά γρήγορα ώστε να ξεφύγουν από σοβαρούς τραυματισμούς.

Ο ελέφαντας τελικά κατάφερε να ηρεμήσει με τη βοήθεια του εκπαιδευτή του. Ακόμη και οι τουρίστες στα φυσικά καταφύγια δεν είναι ασφαλείς.

Δείτε το τρομακτικό βίντεο:

Αυτοί οι ελέφαντες υποφέρουν και πεθαίνουν της πείνας - Ο λόγος θα σας ανησυχήσει

Μια γρήγορη ματιά στο Instagram θα σας οδηγήσει σε εικόνες εξωτικών διακοπών, καθώς θυμίζουν ημέρες που ήμασταν ελεύθεροι. Πολλές φορές το μάτι μας πέφτει πάνω σε φωτογραφίες από ελέφαντες και μοντέλα να ποζάρουν δίπλα τους.

Από φωτογραφίες γευστικών κοκτέιλ στις ισπανικές παραλίες έως φωτογραφίες ταξιδιωτών να ποζάρουν με ελέφαντες στην Ασία. Όλοι ονειρεύονται πώς θα περάσουν το χρόνο τους όταν τελειώσει η τρέχουσα κρίση του κορωνοϊού.

Και όμως, ενώ επιβάλλονται κοινωνικές αποστάσεις από την ασφάλεια και την άνεση των σπιτιών μας, στην άλλη πλευρά του κόσμου, τα ζώα που έχουν εκτραφεί καθαρά για τη διασκέδαση τουριστών όπως εμάς, υποφέρουν σοβαρά.

Δεν είναι μυστικό ότι η τουριστική βιομηχανία έχει σταματήσει, ενώ ο κόσμος προσπαθεί να περιορίσει την πανδημία. Ωστόσο, τόσα πολλά μέρη ελεφάντων βασίζονται σε τουριστικούς σκοπούς για να είναι σε θέση να παρέχουν στα ζώα την τροφή και τα φάρμακα που χρειάζονται. Χωρίς αυτά τα έσοδα, οι ελέφαντες διατρέχουν άμεσο κίνδυνο υποσιτισμού και πείνας, κάτι που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Περίπου 85 στρατόπεδα ελεφάντων στη βόρεια Ταϊλάνδη έχουν ήδη αναγκαστεί να κλείσουν τις πόρτες τους λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, αφήνοντας περίπου 2.500 αγωνιζόμενους χωρίς κατάλληλο φαγητό.

Αυτό είναι μια αόρατη σκληρότητα, αλλά η επιθυμία των τουριστών να οδηγήσουν ελέφαντες, να τους ταΐσουν, να τους πλύνουν, να κάνουν μπάνιο μαζί τους, σημαίνει ότι περισσότεροι ελέφαντες εκτρέφονται σε αιχμαλωσία ή είναι στη φύση για να ικανοποιήσουν αυτήν την ανάγκη.

Αυτοί οι ελέφαντες δεν πρέπει να βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση, αλλά βρίσκονται σε αιχμαλωσία και τώρα εξαρτώνται από εμάς για να τους παρέχουμε τα τρόφιμα και τα φάρμακα που χρειάζονται.

Αυτό είναι τόσο σημαντικό τώρα, οι ελέφαντες χρειάζονται τη βοήθειά μας περισσότερο από ποτέ - διατρέχουν πολύ πραγματικό κίνδυνο υποσιτισμού, λιμοκτονίας και ακόμη και θανάτου. Είναι στη δική μας ευθύνη να τους βοηθήσουμε, κάτι που κάνουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις όταν βλέπουν κάποιο εγκαταλελειμμένο ζώο.

Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, η Ταϊλάνδη εισέρχεται αυτή τη στιγμή στην πιο ξηρή και πιο καυτή περίοδο του έτους, αφήνοντας τους ελέφαντες με λιγότερη πρόσβαση σε φυσικό φύλλωμα που διαφορετικά θα μπορούσαν να έχουν ως πηγή τροφής.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share