Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Αυτό το λιοντάρι ανοίγει διάπλατα το στόμα του όχι για να φάει αλλά για έναν λόγο που δεν φαντάζεστε καν

Απίστευτο!

4 Μαΐου 2020 13:42
Αυτό το λιοντάρι ανοίγει διάπλατα το στόμα του όχι για να φάει αλλά για έναν λόγο που δεν φαντάζεστε καν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος είπε ότι τα λιοντάρια ανοίγουν το στόμα τους μόνο για να πιάσουν θηράματα; Δείτε τον απίστευτο λόγο που ο βασιλιάς των ζώων το κάνει!

Με αρκετούς ανθρώπους να αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας εξαιτίας του άγχους από την πανδημία κορονοϊού, το ροχαλητό ενός λιονταριού έγινε αμέσως viral, όπως είχε γίνει και αυτό το λιοντάρι

Συγκεκριμένα, ένα σπάνιο θέαμα ενός αρσενικού λιονταριού με μια πολύ επιβλητική χαίτη να ροχαλίζει σαν τρένο καταγράφηκε σε βίντεο.

Ο βασιλιάς της ζούγκλας διώχνει νεαρό αρσενικό λιοντάρι από την αγέλη - Το θηρίο είχε έναν εξίσου θορυβώδη ύπνο, λες και ήταν στη μέση ενός ονείρου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το κλιπάκι ανέβηκε στα social media κι έγινε αμέσως viral, με τους απανταχού χρήστες να εκδηλώνουν το θαυμασμό τους για το ροχαλητό του λέοντα.

Ροχαλίζει σαν αληθινός άντρας, έσπευσαν να σχολιάσουν αρκετοί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα λιοντάρια έχουν ένα ξεχωριστό μοτίβο ύπνου. Τα αρσενικά κοιμούνται από 18 έως 20 ώρες κάθε μέρα.

Είναι οι λέαινες που θεωρούνται οι «κουβαλητές» στις αγέλες των λιονταριών. Ενώ τα αρσενικά κοιμούνται, είναι τα θηλυκά που περνούν περισσότερο χρόνο κυνηγώντας και φροντίζοντας τα μικρά.

Δείτε το βίντεο:

Αγέλη λιονταριών κατασπάραξε τρεις λαθροκυνηγούς – Λουτρό αίματος στο σημείο

Σοκ προκάλεσε η είδηση με μια αγέλη λιονταριών κατασπάραξε τρεις λαθροκυνηγούς!

Κάποιοι λαθροκυνηγοί που εισήλθαν παράνομα σε ένα πάρκο άγριας ζωής της Νότιας Αφρικής για να κυνηγήσουν ρινόκερους, έγιναν χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι θήραμα, καθώς μια αγέλη λιονταριών τους έβαλε στο στόχο της. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αιλουροειδές προσπαθεί να επιτεθεί σε ανθρώπους δείτε εδώ τι συνέβη όταν ένα αγοράκι παρακολουθούσε μια τίγρη που κοιμόταν κι εκείνη ξαφνικά ξύπνησε.

Τουλάχιστον τρεις κυνηγοί πιστεύεται και μεταδίδεται ότι κατασπαράχθηκαν από τα άγρια ζώα τα οποία φαίνεται πως έστησαν ενέδρα στους ανθρώπους.

Το θέαμα στο σημείο όπου δέχτηκαν την επίθεση μαρτυρούσε πως ακολούθησε ένα λουτρό αίματος. Οι πληροφορίες λένε πως βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, ματωμένα ρούχα και παπούτσια, ένα κεφάλι και μερικά οστά.

Το προσωπικό του πάρκου Sibuya βρήκε επίσης κυνηγετικά τουφέκια με σιγαστήρες, κοπτήρες σύρματος και ένα τσεκούρι που θα χρησιμοποιούσαν οι λαθροκυνηγοί για να κόψουν τα κέρατα των ρινόκερων.

Ένα ελικόπτερο κλήθηκε για να εντοπίσει αν υπήρχαν άλλοι επιζώντες από τους παράνομους λαθροκηνυγούς στο πάρκο, αλλά δεν εντοπίστηκε τίποτα.

«Βρήκαμε αρκετά μέλη και τρία ζευγάρια άδειων παπουτσιών που μας δείχνουν ότι τα λιοντάρια έφαγαν τουλάχιστον τρεις από αυτούς αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα θύματα», φέρεται να λέει ο επικεφαλής προστασίας του πάρκου.

Το 2016, το πάρκο έχασε τρεις ρινόκερους όταν οι λαθροθήρες μπήκαν στο πάρκο και τους πυροβόλησαν για να αποσπάσουν τα κέρατα τους.

Τα απομεινάρια των ανθρώπων εντοπίστηκαν αρχικά στις 3 Ιουλίου, αλλά οι φύλακες έπρεπε να περιμένουν μέχρι το φως της ημέρας στις 4 Ιουλίου, όταν η περιοχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ασφαλής ώστε να εισέλθουν και να ανακτήσουν ό, τι έμεινε.

λιονταρια κατασπάραξαν τρεις λαθροκυνηγούς

Κτηνίατροι νάρκωσαν τα λιοντάρια ώστε να πλησιάσουν στο σημείο όπου είχε φιλοξενηθεί το γεύμα τους και να μαζέψουν ότι στοιχεία είχαν μείνει.

Η αστυνομία έχει πλέον αναλάβει την έρευνα για να διαπιστώσει περισσότερα για την ομάδα των λαθροκηνηγών και το πώς έπεσαν στη θανάσιμη παγίδα των λιονταριών.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι λαθροκυνηγοί εισήλθαν στο πάρκο τη νύχτα και μετά από λίγο εικάζεται πως βρέθηκαν στην περιοχή όπου ζει και κυνηγά η αγέλη των λιονταριών.

Δεν είναι σαφές το γιατί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν αν και φέρονται βαριά οπλισμένοι.


Το πάρκο εξέφρασε από τη μία τη λύπη του για τις απώλειες τριών ανθρώπινων ζωών, αλλά τόνισε πως ό,τι έγινε αποτελεί ένα σαφές μήνυμα πως ο κυνηγός μπορεί την ίδια ώρα να είναι και θήραμα.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share