Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

2 έφηβοι έκαναν μπάνιο στην θάλασσα όταν παρασύρθηκαν από ρεύμα ...Μόλις είδαν ποιος τους έσωσε "πάγωσαν"

Δεν πάει το μυαλό σας

30 Απριλίου 2020 22:10
2 έφηβοι έκαναν μπάνιο στην θάλασσα όταν παρασύρθηκαν από ρεύμα ...Μόλις είδαν ποιος τους έσωσε

Αυτή η ιστορία παρακάτω θα σας συγκινήσει, όταν δείτε ποιος έσωσε δυο έφηβους που πνίγονταν στην θάλασσα. Σίγουρα δεν πάει το μυαλό σας.

Παρ’όλο που αυτή η ιστορία συνέβη αρκετά χρόνια πριν, είναι συναρπαστική ακόμα και σήμερα: το 1993, η Ανέτ ΜακΝτόναλτ από το Oregon ήθελε να υιοθετήσει έναν σκύλο. Στο καταφύγιο ζώων της περιοχής της, γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Νόρμαν , για τον οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει ευθανασία. Δεν το ήξερε τότε, αλλά με την απόφαση της θα έσωζε πολλές ακόμη ζωές.

Ο Νόρμαν ήταν ένα Labrador Retriever και συνόδευε συχνά την Ανέτ και τον άντρα της στους περιπάτους τους στον ποταμό Necanicum, κοντά στις εκβολές του στον Ειρηνικό ωκεανό. Ο Νόρμαν έγινε γρήγορα πραγματικό μέλος της οικογένειας.

Μετά από καιρό όμως, αρρώστησε. Παραπατούσε και φαινόταν να μην μπορεί να προσανατολιστεί. Όταν πήγαν στον κτηνίατρο, τους έδωσε την άσχημη διάγνωση: ο Νόρμαν έπασχε από ατροφία του αμφιβληστροειδούς.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία γι’αυτή την πάθηση, που σήμαινε ότι ο Νόρμαν θα έχανε εντελώς την όραση του, όπως συνέβη και με τον σκύλο που θα δείτε εδώ. Αλλά παρά τα εμπόδια, παρέμενε ο χαρούμενος σκύλος που είχε υιοθετήσει η Ανέτ. Πάνω απ’όλα, μπορούσε ακόμη να παίζει στην ακτή χωρίς περιορισμούς.

Μια μέρα το 1996, η Ανέτ αποφάσισε αυθόρμητα να πάρει τον Νόρμαν να πάνε μια βόλτα στην ακτή, παρ’όλο που στην πραγματικότητα ήθελε να διαβάσει ένα βιβλίο. Τα ρεύματα είναι επικίνδυνα για τους κολυμβητές στις εκβολές του ποταμού Necanicum. Αυτό που συνέβη στην συνέχεια το επιβεβαιώνει.

Όταν έφτασαν στην ακτή με τον τετράποδο φίλο της, ο Νόρμαν έτρεξε προς το ποτάμι, γιατί είχε ακούσει κάτι που δεν το αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο αυτί, τις κραυγές ενός κοριτσιού που πνιγόταν. Η Λίσα και ο αδερφός της, Τζο Νόμπλι, οι οποίοι έκαναν εκεί διακοπές με τους γονείς τους, είχαν πιαστεί στo ρεύμα, ενώ κολυμπούσαν. Παρ’όλο που και οι δύο ήταν καλοί κολυμβητές και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έκαναν μπάνιο εκεί, πάλευαν τώρα στην παλίρροια.

«Άρχισε να σχηματίζεται το ρεύμα και έγινε πιο βαθύ (…) και θυμάμαι ότι με έσπρωξε μακριά από τον αδερφό μου», εξηγεί η Λίσα . Ο αδερφός της χρησιμοποίησε τις τελευταίες τις δυνάμεις για να σώσει τον εαυτό του και βγήκε στην απέναντι όχθη.

Αλλά η Λίσα βρισκόταν ακόμη σε κίνδυνο και είχε ήδη αρχίσει να πνίγεται, όταν ο Νόρμαν άκουσε την φωνή της και κολύμπησε προς το μέρος της. Η Ανέτ είχε φτάσει τον Νόρμαν και φώναζε στην Λίσα να φωνάξει “Νόρμαν ” για να την βρει – το κοριτσάκι προσπαθούσε να μείνει στην επιφάνεια και δεν είχε ιδέα ότι ο Νόρμαν ήταν τυφλός.

Ακολουθώντας τα λόγια της Ανέτ, η 15χρονη κατάφερε να σωθεί από τον γενναίο σκύλο. Η Λίσα τον άρπαξε και, καθοδηγούμενος από την φωνή της Ανέτ που φώναζε το όνομα του από την όχθη, ο Νόρμαν έβγαλε το κορίτσι έξω. «Όταν τον είδα να κολυμπά προς το μέρος μου, ήξερα ότι όλα τα πήγαιναν καλά.»

Ένα ευτυχισμένο τέλος σε μια παραλίγο τραγωδία. Ποιος θα περίμενε ότι μια επίσκεψη στο καταφύγιο ζώων θα έσωζε την ζωή ανθρώπων;

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει μια αναπαράσταση της διάσωσης και στο τέλος περιλαμβάνει ένα τραγουδάκι τις Λίσα για τον διασώστη της.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share