Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κυνηγός σκότωσε λιοντάρι την ώρα που το ζώο κοιμόταν και το βίντεο προκαλεί παγκόσμια οργή

Σοκ

26 Απριλίου 2020 07:58
Κυνηγός σκότωσε λιοντάρι την ώρα που το ζώο κοιμόταν και το βίντεο προκαλεί παγκόσμια οργή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας 64χρονος κυνηγός πυροβολεί και σκοτώνει ένα λιοντάρι την ώρα που κοιμάται και το βίντεο του προκαλεί σάλο στα κοινωνικά δίκτυα. Επίσης, δείτε την συγκλονιστική στιγμή που ένα λιοντάρι πλησιάζει σιγά-σιγά μια λεοπάρδαλη που μόλις την αντιλαμβάνεται παγώνει για μερικά δευτερόλεπτα και...

Συγκεκριμένα, ο Γκάι Γκόρνει από το Μανχάταν, δημοσίευσε ένα βίντεο που έχει τραβηχτεί στη Ζιμπάμπουε το 2011 και τον δείχνει να σκοτώνει ένα λιοντάρι. Σε συνέντευξή του το 2015, δεν έδειξε καθόλου ντροπή όταν έλεγε ότι σκότωσε συνολικά πάνω από 70 μεγάλα ζώα, όπως ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ρινόκερους και βουβάλια.

«Δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα αν σκοτώσω έναν ελέφαντα. Αν σκότωνα άλλο ζώο δεν θα υπήρχε θέμα;» είχε πει τότε. Χάρη στο κυνήγι λιονταριών και τη λαθροθηρία, υπάρχει κίνδυνος τα μεγαλόσωμα αυτά ζώα να εξαφανιστούν μέχρι το έτος 2050, σύμφωνα με τις οργανώσεις προστασίας της άγριας ζωής της Αφρικής.

Το βίντεο δείχνει τον Γκόρνει να στρέφει ένα όπλο σε ένα λιοντάρι που κοιμάται για να το πυροβολήσει. Ο κυνηγός περπατάει προς το λιοντάρι και το ξυπνάει, όμως πριν το ζώο του επιτεθεί, εκείνος τον πυροβολεί τρεις φορές.

«Μου αρέσει να επιτίθεμαι στα ζώα αυτά και ποιο είναι το μεγαλύτερο τρόπαιο από έναν ελέφαντα;» είπε ο 64χρονος. «Μου αρέσει πολύ το κυνήγι των ελεφάντων. Είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι. Για να σκοτώσω τον πρώτο μου ελέφαντα, περπάτησα πάνω από 120 μίλια για να τον βρω.»

Τη συγκλονιστική στιγμή που ένα λιοντάρι πλησιάζει σιγά-σιγά μια λεοπάρδαλη που μόλις την αντιλαμβάνεται παγώνει για μερικά δευτερόλεπτα συνειδητοποιώντας την κατάσταση, κατέγραψε ένας οδηγός σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Άγριας Ζωής Kruger, στη Νότια Αφρική. Επίσης, δείτε μία συγκλονιστική στιγμή που λιοντάρια περικυκλώνουν μια καμηλοπάρδαλη και αρχίζουν να την ενοχλούν, με την συνέχεια να ανατριχιάζει

Μόλις βλέπει το λιοντάρι, η λεοπάρδαλη παραμένει παγωμένη για λίγες στιγμές, μέχρι που αποφασίζει να το βάλει στα πόδια. Όμως, το λιοντάρι δεν έχει πει την τελευταία του λέξη και αποφασίζει να πάρει τη λεοπάρδαλη στο κυνήγι.

Όμως, η λεοπάρδαλη είναι ζώο πολύ πιο γρήγορο από τα λιοντάρια και έτσι κατόρθωσε να ξεφύγει από το λιοντάρι που την καταδίωκε και να βρει καταφύγιο πάνω σε δέντρο.

Δείτε το βίντεο:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share