Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Μπράβο ρουφιάνε...": Γείτονες πλακώνονται στο Κουκάκι για τις φωτογραφίες με τον ιερέα! (video)

Τα σχόλια δικά σας

13 Απριλίου 2020 11:20
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κουκάκι: Γείτονες του ανθρώπου που έβγαλε τις φωτογραφίες με τον ιερέα που κοινωνούσε κρυφά, βγήκαν στα μπαλκόνια και τον αποδοκίμασαν.

Συγκεκριμένα ένταση δημιουργήθηκε χθες το βράδυ στην γειτονιά όπου βρίσκεται η εκκλησία, στην οποία χθες το πρωί ο ιερέας της κοινωνούσε κρυφά από την πίσω πόρτα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο video που παρουσίασε ο ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», γείτονες του ανθρώπου που έβγαλε τις φωτογραφίες έχουν βγει στο μπαλκόνι (ενδεχομένως να είναι και σε ταράτσα) και τον αποδοκιμάζουν.

Τον χειροκροτάνε ειρωνικά και τον φωνάζουν ρουφιάνο, ενώ ένας άλλος του φωνάζει πως θα πεινάσει και τον προκαλεί να κατέβει κάτω...

Δείτε στο Athensmagazine.gr το βίντεο από την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" με τον Γιώργο Παπαδάκη:

«Ξεπεζέψτε, δεν έχει απαγορευθεί η Θεία Κοινωνία - Δεν έκανε αδίκημα ο ιερέας» - Ξέσπασμα του Μητροπολίτη Σεραφείμ (Video)

Υπέρ του ιερέα που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι τάχθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι τοποθετείται στο θέμα ως απλώς πιστός, καθώς δεν του επιτρέπεται να μιλήσει ως Μητροπολίτης, μετά τις αποφάσεις που έχει λάβει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ειδικότερα, ο κ. Σεραφείμ ισχυρίστηκε πως ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία και πως υπάρχει μια σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα καθώς η απαγόρευση αφορά στις συναθροίσεις.

«Η Θεία Κοινωνία δεν έχει απαγορευθεί. Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει κανενός είδους ασθένεια», είπε αρχικά ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, υποστηρίζοντας πως είναι βλασφημία και ύβρις όποιος προσβάλλει τη Θεία Κοινωνία.

«Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια και συμπλήρωσε πως «η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο. Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλει δημόσια διαπράττει ένα κακούργημα, προσβάλει τη θρησκευτική μας ελευθερία».

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share