Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θα λιώσετε: Πώς ένα σκυλάκι και ένα τιγράκι έγιναν αδερφάκια

Η συγκινητική ιστορία τους

10 Απριλίου 2020 14:28
Θα λιώσετε: Πώς ένα σκυλάκι και ένα τιγράκι έγιναν αδερφάκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το σκυλάκι και ένα τιγράκι έγιναν αδερφάκια δείτε μια συγκινητική ιστορία!

Όταν μία μητέρα εγκαταλείπει το μωρό της, η καρδιά της σπάει. Και όταν πρόκειται για ένα μωρό με κάποιο πρόβλημα υγείας, ο πόνος είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Τότε είναι που ένας καλός φίλος μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, όπως έγινε και στην ιστορία του Ruuxa, ενός τσιτάχ στον ζωολογικό κήπο και του κολλητού του, Raina.

Ο Ruuxa ήταν το μόνο μικρό που γέννησε η μητέρα του και είναι αρκετά συνηθισμένο τα τσιτάχ να αφήνουν τα παιδιά τους όταν έχουν γεννήσει μόνο ένα, όπως έκανε και η μητέρα του. Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου όμως δεν θα τον άφηνε να πεθάνει και ήξεραν πως χρειαζόταν ένα “αδερφάκι”, οπότε του γνώρισαν τον Raina.

Από όταν τους έβαλαν μαζί, είναι αχώριστοι και οι εικόνες που ακολουθούν το αποδεικνύουν, Ψστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που διαφορετικά ζώα συμβιώνουν με δεσμούς αγάπης, θυμηθείτε και αυτό λιοντάρι που έγινε μαμά για ένα λεοπαρδαλάκι

Τους άφησαν να ζουν μαζί – πράγματι αυτός ήταν ο μόνος λόγος που έβαλαν αυτά τα δύο τόσο διαφορετικά ζώα μαζί εξαρχής.

Μετά, οι άνθρωποι που φρόντιζαν αυτό το ασυνήθιστο ζευγάρι, είδαν κάτι σοκαριστικό: ο Ruuxa είχε μία γενετική διαταραχή που λέγεται χονδροδυσπλασία, μία ασθένεια που έκανε τα πόδια του να έχουν κλίση προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τρέξει σωστά.

Αυτό σήμαινε πως θα έπρεπε να χειρουργηθεί και στα δυο του μπροστινά πόδια και θα χρειαζόταν την στοργή του Raina περισσότερο από ποτέ.

Φοβόντουσαν πως θα έπρεπε να τους χωρίσουν μετά την επέμβαση αλλά τελικά δεν χρειάστηκε. Ο Raina ήταν πολύ ευγενικός με τον Ruuxa και αποφάσισαν να τους αφήσουν μαζί.

Μόλις τα πόδια του Ruuxa είχαν γίνει καλά, βρήκαν τους παλιούς εαυτούς τους και ήταν και πάλι γεμάτοι ενέργεια. Πήγαιναν μαζί βόλτες έτσι ώστε το τσιτάχ να δυναμώσει και να αποκτήσει αντοχή.

Η σχέση τους συνέχισε να δυναμώνει και το προσωπικό ήξερε πως σε ένα μεγάλο ποσοστό, η επιτυχία της ανάρρωσης οφειλόταν και στον δεσμό που είχε με τον Raina. Τελικά, ήλπιζαν πως ο Ruuxa θα μπορούσε να τρέχει κανονικά.

Μία μέρα, αποφάσισαν να τους μετρήσουν ενώ έτρεχαν. Ο Ruuxa έπιασε περίπου 70-75 μίλια την ώρα, αρκετά τυπικό για το είδος του. Ο Raina δεν μπορούσε να τον φτάσει αλλά έτρεχε αρκετά γρήγορα για σκύλος.

Σήμερα, οι δυο τους είναι ακόμα μαζί, όπως θα είναι και για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Δείτε το βίντεο:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share