Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η απόσταση των 2 μέτρων δεν προστατεύει από τον κορωνοϊό - Βίντεο-σοκ

Αποκαλυπτικό βίντεο

10 Απριλίου 2020 13:05
Η απόσταση των 2 μέτρων δεν προστατεύει από τον κορωνοϊό - Βίντεο-σοκ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα βίντεο-σοκ έρχεται από μία έρευνα που δείχνει ότι η απόσταση των 2 μέτρων που προτείνεται στα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό μεταξύ δύο ατόμων που αθλούνται δεν είναι ασφαλής. Παράλληλα, δείτε την ταχύτητα εξάπλωσης του φονικού ιού στη Γη.

Η επιστημονική ομάδα, όπως αναφέρει ο Βέλγος καθηγητής Bert Blocken, παρουσίασε σε βίντεο ποιες είναι οι σωστές και ποιες οι λάθος αποστάσεις μεταξύ δύο ατόμων που τρέχουν.

Αρχικά τονίζεται πως η απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ δύο ανθρώπων που κάθονται και συνομιλούν, είναι ασφαλής. Ωστόσο στη συνέχεια και μέσω βίντεο προσομοίωσης βλέπουμε πως όταν τρέχουμε, τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα ή τη μύτη μας εξαπλώνονται σε μεγαλύτερη απόσταση. Έτσι, λοιπόν, οι μελετητές προτείνουν να τρέχουμε ο ένας δίπλα στον άλλον στην προβλεπόμενη απόσταση ή διαγώνια.

Σε διαφορετική περίπτωση και βάσει των αποτελεσμάτων, οι αποστάσεις ασφαλείας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες και συγκεκριμένα 4-5 μέτρα στο περπάτημα, 10 στο τρέξιμο ή την ποδηλασία και στα 20 μέτρα για πιο γρήγορη ποδηλασία. Επίσης οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σε περίπτωση προσπέρασης, είναι απαραίτητο να γίνεται σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση.

Οι 100 ημέρες που άλλαξαν τον κόσμο - Το 8λεπτο βίντεο για το πώς ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε στον πλανήτη

Σε ένα συγκλονιστικό 8λεπτο βίντεο η Guardian περιγράφει πώς ο κορωνοϊός άλλαξε τον πλανήτη μέσα σε 100 ημέρες. Το βίντεο ξεκινά από την Ουχάν, εκεί δηλαδή από όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός όταν στις 11 Ιανουαρίου μια γυναίκα κατέληξε από πνευμονία. Το βίντεο συνεχίζει με την επιβολή της καραντίνας στην κινεζική επαρχία με πλάνα από τους έρημους δρόμους της Ουχάν.

Μέρες αργότερα η Ευρώπη γίνεται το νέο κέντρο της επιδημίας κορωνοϊού: Οι χώρες λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης, τα σύνορα κλείνουν και οι κάτοικοι μεγάλων πόλεων μπαίνουν σε καραντίνα.

Η Ιταλία θρηνεί τα περισσότερα θύματα. Εικόνες που θυμίζουν πόλεμο με τους νεκρούς να μεταφέρονται σε στρατιωτικά οχήματα, στιγματίζουν την ανθρωπότητα. Η Ευρώπη ερήμωσε, οι δρόμοι είναι άδειοι και οι άνθρωποι κλεισμένοι μέσα σε 4 τοίχους προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν νόημα στην καθημερινότητά τους.

Στις 27 Μαρτίου, οι ΗΠΑ έχουν πλέον περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και ο αριθμός των νεκρών καθημερινά αφήνει άλαλη την παγκόσμια κοινότητα. Το βίντεο κλείνει με ένα απόσπασμα από το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share