Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020

«Φρίκη» στην Ινδονησία: Σφάζουν νυχτερίδες και φίδια σε αγορά και μετά τα τρώνε (Video)

Σοκαριστικό!

8 Απριλίου 2020 17:47
«Φρίκη» στην Ινδονησία: Σφάζουν νυχτερίδες και φίδια σε αγορά και μετά τα τρώνε (Video)
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τρόμο προκαλεί στην παγκόσμια κοινότητα η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των αγορών αυτών, οι οποίες φαίνεται να ευθύνονται για τον κορωνοϊό με τις εικόνες που έρχονται από την Ινδονησία να είναι φρικτές καθώς βλέπουμε να συνεχίζουν να σφάζουν φίδια και νυχτερίδες και να τα τρώνε. Ενώ, τους προηγούμενους μήνες είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο με μια Κινέζα που τρώει σε εστιατόριο σούπα με... νυχτερίδα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent, περισσότερες από 200 ομάδες προστασίας του περιβάλλοντος ανά τον κόσμο έχουν υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή, με την οποία καλούν τον ΠΟΥ να επιβάλλει το κλείσιμο των αγορών αυτών, ώστε να εμποδίσει την εμφάνιση νέων ασθενειών από το εμπόριο άγριας ζωής, καθώς οι ασθένειες αυτές, όπως αποδείχθηκε, μπορεί να εξελιχθούν μελλοντικά σε πανδημίες.

Στο ίδιο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι και παλαιότερες επιδημίες, όπως εκείνη του SARS, που σκότωσε περίπου 800 ανθρώπους το 2002-3 και του Έμπολα, που έχει θερίσει τουλάχιστον 11.300 ζωές, έχουν επίσης συνδεθεί με ιούς που προέκυψαν από τη θήρευση ή την κατανάλωση άγριων ζώων.

Παρά το γεγονός ότι η Κίνα αποτέλεσε την εστία δημιουργίας και έξαρσης του νέου ιού, που στη συνέχεια μεταδόθηκε σε όλο τον πλανήτη, υποφέροντας με χιλιάδες κρούσματα και μετρώντας ένα αδιανόητο μέγεθος νεκρών, τέτοιου είδους αγορές στην χώρα, εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Εικόνες-σοκ στο Ισραήλ - Γέμισε από νεκρές νυχτερίδες (photo)

Πολλές νυχτερίδες βρέθηκαν νεκρές σε διάφορα μέρη του Ισραήλ, χωρίς να φέρουν ίχνη τραυματισμού, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους χρήστες των social media. Ενώ, τους προηγούμενους μήνες είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο με μια Κινέζα που τρώει σε εστιατόριο σούπα με... νυχτερίδα!

Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, ο κορωνοϊός θεωρείται ότι προκαλείται από τις νυχτερίδες. Παρά το γεγονός ότι η θεωρία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, τα ΜΜΕ στο Ισραήλ υπονοούν ότι αυτοί οι μυστηριώδεις θάνατοι των ιπτάμενων θηλαστικών θα μπορούσαν να είναι τιμωρία για την εμφάνιση της ασθένειας ή ένα σημάδι κάτι ακόμη χειρότερου.

Ο χρήστης Adi Moskowitz ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες από νυχτερίδες να κείτονται νεκρές στο έδαφος, ζητώντας εξηγήσεις για το μυστηριώδες φαινόμενο.

Posted by Vickie Mreggae on Saturday, 28 March 2020

Ανάλογες εικόνες και βίντεο δημοσιεύτηκαν και από γειτονικές πόλεις στο Ισραήλ, όπως αναφέρει το Breaking Israel News, κάνοντας λόγο για σχέση ανάμεσα στο θάνατο των νυχτερίδων και σε βιβλικές προφητείες.

Από την πλευρά τους, αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου θεωρούν ότι η αιτία για το θάνατο των νυχτερίδων ίσως είναι ο εξαιρετικά ψυχρός καιρός στην περιοχή ή η πρόσφατη εγκατάσταση τεχνολογιών 5G εκεί κοντά, χωρίς ωστόσο καμία από αυτές τις θεωρίες να μπορεί να επιβεβαιωθεί, όπως αναφέρει η βρετανική ταμπλόιντ, Daily Star.⁣

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share