Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Η «μάχη» γιατρών και ασθενών στις ΜΕΘ κόντρα στον κορωνοϊό - Βίντεο-γροθιά στο στομάχι

Δραματικές στιγμές

8 Απριλίου 2020 16:40
Η «μάχη» γιατρών και ασθενών στις ΜΕΘ κόντρα στον κορωνοϊό - Βίντεο-γροθιά στο στομάχι
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τις δραματικές στιγμές που βιώνουν ασθενείς και γιατροί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) κόντρα στον κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Αγγλίας αποτυπώνει βίντεο του «ITV». Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ΜΕΘ νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δίνει «μάχη» με τον θανατηφόρο ιό.

«Οι κάμερες του ITV απεικονίζουν την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με κορωνοϊό, με τους γιατρούς να δίνουν "μάχη" για τη σωτηρία των ανθρώπινων ζωών στην “κόκκινη” μονάδα εντατικής θεραπείας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το βρετανικό μέσο. Τα πλάνα προέρχονται από το νοσοκομείο του «Royal Bournemouth», στην Αγγλία.

Δείτε το βίντεο:

Σοκ: Αυτοκόνησε 15χρονος λόγω του κορωνοϊού - Ανατριχιάζει η μητέρα του

Αυτοκτόνησε ένας 15χρονος στη Βρετανία λόγω του κορωνοϊού καθώς σύμφωνα με τη μητέρα του ένιωθε απομονωμένος από τον κόσμο στη διάρκεια του lockdown, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να συνεχίζει να βρίσκεται στο νοσοκομείο και την Κυβέρνηση να προχωρά σε νέα έκτακτη ενημέρωση.

Ο 15χρονος Κίαν Σάουθγουέι, είπε στη μητέρα του πως ήθελε «να τα κάνει όλα να περάσουν γρήγορα». Πέντε ημέρες αργότερα, ο Κίαν βρέθηκε νεκρός, αφήνοντας πίσω του συντετριμμένη την οικογένειά του.

Αυτοκτόνησε 15χρονος λόγω του κορωνοϊού

Η 40χρονη μητέρα του απευθύνει έκκληση στους γονείς να μιλούν στα παιδιά τους στη διάρκεια της κρίσης με τον κορωνοϊό. «Ήταν τόσο αναπάντεχο, είμαστε ακόμα σοκαρισμένοι. Έχουμε παγώσει. Θέλουμε ο κόσμος να ξέρει πως ο Κιαν δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, δεν είχε κατάθλιψη. Θέλουμε ο κόσμος να ξέρει πως συμβαίνει πολύ γρήγορα. Πιστεύω πως κυριολεκτικά ένιωθε απομονωμένος από τον κόσμο λόγω του ιού. «Ο Κίαν αγαπούσε τη ζωή. Έλεγε πως δεν μπορούσε να περιμένει να περάσουν όλα και πως ήθελε να τα κάνει όλα να περάσουν γρήγορα.

«Ήταν πολύ κοινωνικός. Ήταν και λίγο ντροπαλός αλλά και πολύ ευγενικός. Σκεφτόταν όσους αγαπούσε, ήταν καταπληκτικός. Δεν το περιμέναμε αυτό, συνεχώς μιλάμε κι ενθαρρύνουμε τα παιδιά να μιλήσουν, δεν κρύβουμε τίποτα. Ο Κίαν ήξερε πως είναι οκ να μην είναι κάποιος καλά και δεν μίλησε. Δεν θα μάθουμε ποτέ».

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share