Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

15χρονο αγόρι χόρεψε ζεϊμπέκικο ανάμεσα σε φωτιές και τρέλανε τους πάντες

Τρομερός!

8 Απριλίου 2020 14:44
15χρονο αγόρι χόρεψε ζεϊμπέκικο ανάμεσα σε φωτιές και τρέλανε τους πάντες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άφωνοι μείναμε, όταν είδαμε ένα νεαρό αγόρι να χορεύει ζεϊμπέκικο ανάμεσα σε φωτιές. Το βίντεο στο Youtube έχει 22.182 προβολές!

Μετά το ζεϊμπέκικο που "τρέλανε" τον τηλεοπτικό φακό, ανακαλύψαμε ένα αγόρι, με το όνομα Πάτροκλος, ο οποίος χόρεψε εξαιρετικά τον αντρικό χορό και φυσικά καταχειροκροτήθηκε.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, ένα παιδί, το οποίο βρισκόταν σε μια εκδήλωση, σηκώθηκε από το τραπέζι και χόρεψε με τρομερό μεράκι τον χορό. Ωστόσο, αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν, ότι το αγόρι χόρευε μέσα σε έναν κύκλο και γύρω γύρω είχε φωτιά.

Δείτε και μόνοι σας:

Μερακλίδικο: Αυτό είναι το θρασύ ζεϊμπέκικο που ξετρέλανε τους πάντες

Ανακαλύψαμε στο Youtube το πιο διάσημο και μερακλίδικο ζεϊμπέκικο στην Ελλάδα που ξετρελαίνει τους πάντες.

Λένε πως το ζεϊμπέκικο είναι χορός μοναχικός, με οδύνη, με εσωτερικότητα. Εκείνος που χορεύει δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον, δεν τον νοιάζει αν τον κοιτούν ή αν περιεργάζονται τις κινήσεις του. Το πιο διάσημο ζεϊμπέκικο της Ελλάδας είναι το "Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας". Το έγραψε ο αείμνηστος Μάνος Λοΐζος για να "ντύσει" μια από τις πλέον χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας "Ευδοκία" του Αλέξη Δαμιανού, μιας ταινίας-σταθμός για το ελληνικό σινεμά.

Η υπόθεση αφορά μία ιερόδουλη και έναν λοχία που προσπαθούν να ζήσουν τον έρωτα, αντιμετωπίζοντας τα ταμπού της κοινωνίας και τις προσωπικές τους αγκυλώσεις. Η "Ευδοκία" του Αλέξη Δαμιανού, προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1971.

Σε μία συνοικιακή ταβέρνα, ένας φαντάρος σηκώνεται και χορεύει ζεϊμπέκικο με πάθος, θράσος, καρφώνοντας με τα μάτια του την όμορφη Ευδοκία. Εκείνη, αν και συνοδεύεται από τρεις άντρες, παρασύρεται στον ρυθμό του, του χτυπάει παλαμάκια, γελάει περιπαικτικά, τον κοιτάει σχεδόν αχόρταγα κι ένα "Παναγιά μου" βγαίνει από τα χείλη της. Πέραν από το θρασύ ζεϊμπέκικο, έχουμε εντοπίσει και το χορό του θανάτου που σημάδεψε ακόμη μια ταινία της Φίνος Φιλμ (δείτε εδώ το βίντεο).

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share