Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020

Ανατριχιαστική περιγραφή γιατρού για το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο κορωνοϊός - Σοκαριστικό βίντεο

Προκαλεί σοκ

6 Απριλίου 2020 11:48
Ανατριχιαστική περιγραφή γιατρού για το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο κορωνοϊός - Σοκαριστικό βίντεο
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ένας Ιταλός γιατρός σε νοσοκομείο της Γένοβας περιγράφει ακριβώς πώς διασπείρεται ο κορωνοϊός με το βίντεο να είναι σοκαριστικό. Ενώ, μία έρευνα-σοκ ήρθε στον φως για τον φονικό ιό, που δείχνει ότι δεν εξαφανίζεται από τον οργανισμό μόλις αναρρώσει ένας ασθενής αλλά παραμένει και μεταδίδεται.

Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο. Όταν βήξει ο φορέας και χρησιμοποιήσει τις παλάμες του, στη συνέχεια προχωρήσει σε χειραψία, τότε διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μετάδοση του κορωνοϊού σε άλλον άνθρωπο.

Εστία μόλυνσης και η επιφάνεια κινητών τηλεφώνων, όπως και οι πάγκοι - καρέκλες όπου ζει ο ιός. Ο κίνδυνος εντοπίζεται και στα κουμπιά που πατά κανείς για να μπει σε ανελκυστήρες, καθώς είναι άγνωστο πόσοι και ποιοι έχουν ακουμπήσει τα συγκεκριμένοι σημεία.

ecco come si propaga il virus

Questo video dovete vederlo tutti e magari condividerlo è troppo importante , grazie a tutti voi e un grazie particolare a tutti il pesonale medico d'italia grazie di cuore Posted by Genovamade Liguria on Wednesday, 1 April 2020

Προσοχή χρειάζεται και στις αποστάσεις ανάμεσα στους ανθρώπους διότι εάν ακουμπήσει κατά λάθος ο ένας το χέρι του άλλου και μετά πιάσει το πρόσωπό του, τότε πιθανότατα θα κολλήσει τον ιό.

Κορωνοϊός: Βήμα βήμα πως βάζουμε και βγάζουμε σωστά την μάσκα (video)

Το Υπουργείο Υγείας με ένα video που δημοσίευσε ενημερώνει τους πολίτες για το πώς πρέπει να φορούν και να αφαιρούν τη μάσκα.

Πολλοί επιλέγουν για την προστασία τους να κυκλοφορούν φορώντας μάσκα. Ωστόσο έχει παρατηρηθεί πώς ενώ όλοι φοράμε σωστά τις μάσκες εντούτοις δεν τηρούμε τις σωστές οδηγίες για την αφαίρεσή της. Το Υπουργείο Υγείας με ένα video που δημοσίευσε ενημερώνει τους πολίτες για το πώς πρέπει να φορούν και να αφαιρούν τη μάσκα. Ωστόσο αξίζει να σας θυμίσουμε το βίντεο κάτω από τις άθλιες συνθήκες στις οποίες κατασκευάζονται οι μάσκες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ:

 1. Ο σωστός τρόπος εφαρμογής της απλής χειρουργικής μάσκας είναι ΕΝΑΣ
 2. Η απλή χειρουργική μάσκα αποτελεί ένα φυσικό φραγμό σε υγρά και μεγάλα σταγονίδια του αναπνευστικού. Εφόσον χρησιμοποιείται σωστά προστατεύει από τη μετάδοση αναπνευστικών νοσημάτων που μεταδίδονται με σταγονίδια
 3. Η απλή χειρουργική μάσκα πρέπει να εφαρμόζεται:
 • σε κάθε περίπτωση λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος
 • σε κάθε περίπτωση φροντίδας ασθενούς με λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος
 • σε κάθε περίπτωση επίσκεψης σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας στη διάρκεια πανδημίας ή στην κορύφωση της εποχικής γρίπης

Πως φοράμε σωστά την μάσκα

Οδηγίες εφαρμογής

 • επιλογή του σωστού μεγέθους
 • εφαρμογή της υγιεινής των χεριών πριν την τοποθέτηση της μάσκας
  εφαρμογή της μάσκας στο πρόσωπο έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι (σταθερά, χωρίς κενά)
 • πίεση του μεταλλικού στοιχείου στη ράχη της μύτης
 • ασφάλιση με τα κορδόνια στη μεσότητα του πίσω μέρους της κεφαλής και του λαιμού. Εάν πρόκειται για μάσκα με ελαστικούς βρόγχους αυτοί εφαρμόζονται γύρω από τα αυτιά
 • αποφυγή επαφής της μάσκας μετά την τοποθέτηση, αλλιώς εφαρμογή της υγιεινής των χεριών πριν και μετά την επαφή
 • αφαίρεση της μάσκας πιάνοντας μόνο τα κορδόνια πρώτα από κάτω και μετά από πάνω. Εάν πρόκειται για μάσκα με ελαστικούς βρόγχους αφαιρείται πιάνοντας ταυτόχρονα τους βρόγχους, προσοχή!
 • απόρριψη στον ειδικό κάδο για μολυσματικά αντικείμενα
 • εφαρμογή της υγιεινής των χεριών
 • αποφυγή επαναχρησιμοποίησης της μάσκας (είναι μιας χρήσης)
 • αφαίρεση, απόρριψη και αλλαγή στην περίπτωση που είναι ρυπαρή ή κατεστραμμένη

Περιγραφή των στρωμάτων της απλής χειρουργικής μάσκας

Το εξωτερικό στρώμα της μάσκας είναι χρωματιστό και απωθεί τα υγρά έτσι ώστε στην περίπτωση εκτίναξης αίματος ή άλλων βιολογικών υγρών αυτά να μην εισέλθουν στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα.

Αν αυτή η πλευρά τοποθετηθεί προς τα μέσα οι υδρατμοί που παράγονται από την εκπνοή παραμένουν επάνω της και δημιουργούν αίσθημα πνιγμονής. Το εσωτερικό στρώμα είναι άσπρο και σκοπό έχει να απορροφά τους υδρατμούς της εκπνοής.

Το φιλτράρισμα των μικροοργανισμών γίνεται από το μεσαίο στρώμα το οποίο δεν είναι ορατό.

Δείτε πως βάζουμε και βγάζουμε μια μάσκα προστασίας. #ΥπουργειοΥγειας #ΕΟΔΥ

Posted by Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας on Friday, 3 April 2020
 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share