Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτό το ζευγάρι έτρωγε μέσα στο αυτοκίνητο όταν ξαφνικά τους πλησίασε μια αγελάδα - Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Απίστευτο!

6 Απριλίου 2020 10:23
Αυτό το ζευγάρι έτρωγε μέσα στο αυτοκίνητο όταν ξαφνικά τους πλησίασε μια αγελάδα - Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ένα ζευγάρι αποφάσισε να κάνει μια στάση στην άκρη του δρόμου για να φάει, όταν ξαφνικά τους πλησίασε μια αγελάδα. Αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε κανείς!

Οι αγελάδες ανήκουν στην οικογένεια των χορτοφάγων ζώων οπότε κανείς δεν φανταζόταν ότι μπορεί να της μυρίσει ένα γεύμα και να θελήσει να το φάει. Κι όμως, αυτό ακριβώς συνέβη! Η αγελάδα φάνηκε να δείχνει μια ιδιαίτερη αδυναμία στις πίκλες γι' αυτό και εισέβαλε κανονικότατα μέσα στο αυτοκίνητο από το παράθυρο. Το θέαμα είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό αν και μάλλον η συνοδηγός πανικοβλήθηκε!

Δείτε το απολαυστικό βίντεο:

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια αγελάδα μας χαρίζει ένα μοναδικό αστείο βίντεο, δείτε εδώ μια αγελάδα να παίζει... ποδόσφαιρο!

Αυτή η αγελάδα είναι ευγενέστατη και με τρόπους! Μόλις δείτε τι κάνει θα δακρύσετε!

Οι αγελάδες εκ φύσεως δεν είναι ζώα που μπορείς να έχεις ως κατοικίδιο στο διαμέρισμά σου τόσο λόγω χώρου όσο και λόγω συμπεριφοράς. Αυτή η αγελάδα πάντως φαίνεται να διαφέρει, μιας και είναι ευγενική και με τρόπους. Ωστόσο, λίγο καιρό πριν ένα αγροτικό όχημα που μετέφερε αγελάδες δεν κατάλαβε πως εν βρισκόταν εν κινήσει άνοιξε το πορτ παγκάζ με αποτέλεσμα οι αγελάδες να κάνουν βόλτες στο κέντρο της πόλης.

Η αγελάδα αυτή λοιπόν έφτασε έξω από το σπίτι μιας οικογένειας στο Τέξας και διακριτικά χτύπησε με τη μύτη της την πόρτα. Λίγα λεπτά μετά κι αφού είδε πως κανείς δεν της ανοίγει αποφάσισε να φύγει. Ευτυχώς λίγη ώρα αργότερα το χαριτωμένο τετράποδο εντοπίστηκε από τον σερίφη της περιοχής.

Απομάκρυναν τα μωρά αυτής της αγελάδας και ξεκίνησε να τρέχει πίσω από το κλουβί! Θα δακρύσετε όταν το δείτε...

Μια μητέρα αγελάδα κυνηγάει τα μοσχαράκια της καθώς απομακρύνονται από εκείνη με ένα τρέιλερ. Το βίντεο συγκινεί όσους το βλέπουν.

Στο βίντεο, που κυκλοφορεί από τη Safe, μια οργάνωση για την καλή διαβίωση των ζώων, η μητέρα αγελάδα κινείται γρήγορα πίσω από το τρέιλερ σε μια προσπάθειά της να μην απομακρυνθεί από τα παιδιά της. Κάτι παρόμοιο έκανε και μια έγκυος αγελάδα, όταν πήδηξε από το φορτηγό που την πήγαινε για σφαγή

Σύμφωνα με τη Safe, οι αγελάδες στεναχωριούνται πολύ όταν διαχωρίζονται από τα μοσχαράκια τους.

Η οργάνωση δηλώνει ότι ο πόνος του αποχωρισμού των παιδιών τους δεν είναι διαφορετικός από αυτόν που νιώθουν οι άνθρωποι.

Η RSPCA δηλώνει ότι οι αγελάδες συχνά διαχωρίζονται από τα παιδιά τους για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών καθώς και για να ρυθμιστεί η πρόσληψη τροφής, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα αρκετό πρωτόγαλα.

Η διαδικασία διαχωρισμού είναι αγχωτική τόσο για τα μοσχαράκια όσο και για τη μητέρα, γι’ αυτό πρέπει να γίνει μέσα σε ένα κατάλληλο χρονικό πλαίσιο ώστε να ελαχιστοποιηθεί η στενοχώρια τους.

Η συνήθης πρακτική της γαλακτοκομικής βιομηχανίας είναι να διαχωρίσει τα μοσχαράκια από τη μητέρα τους μέσα σε δώδεκα ώρες από τη γέννησή τους.

“Ο διαχωρισμός εντός 24 ωρών από τη γέννηση παρεμποδίζει την ανάπτυξη του δεσμού αγελάδας- μοσχαριού και έτσι μειώνει τη δυσκολία διαχωρισμού,” δηλώνει ο ιστότοπος του οργανισμού.

“Οι αγελάδες θα αντιδράσουν πιο έντονα αν το μοσχάρι τους διαχωριστεί σε μεγαλύτερη ηλικία, π.χ. στις τέσσερις ημέρες μετά τη γέννησή του.”

Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη αναστάτωση μετά το διαχωρισμό του μοσχαριού στις δύο εβδομάδες σε σύγκριση με το διαχωρισμό του την πρώτη ημέρα.

Τα μοσχάρια που μεγαλώνουν με τις μητέρες τους είναι γνωστό ότι εμφανίζουν λιγότερο ακανόνιστες συμπεριφορές, είναι πιο παιχνιδιάρικα και έχουν βελτιωμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Επίσης, παίρνουν περισσότερο βάρος και έχουν καλύτερη υγεία με χαμηλότερα ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share