Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θυμάστε την 36χρονη γυναίκα που ζύγιζε 500 κιλά; Μόλις την δείτε δεν θα πιστεύετε ότι είναι αυτή

Τεράστια προσπάθεια

2 Απριλίου 2020 12:26
Θυμάστε την 36χρονη γυναίκα που ζύγιζε 500 κιλά; Μόλις την δείτε δεν θα πιστεύετε ότι είναι αυτή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θυμάστε αυτή την υπέρβαρη γυναίκα που ζύγιζε 500 κιλά; Μόλις δείτε πόσο έχει αδυνατίσει και πώς είναι σήμερα θα σας δώσει δύναμη και ελπίδα.

H 36χρονη Έμαν Αμπ Ελ Άτι από την Αίγυπτο ήταν η πιο βαριά γυναίκα του κόσμου με βάρος 500 κιλά. Με την βοήθεια Ινδών γιατρών στο νοσοκομείο Saifee στην Βομβάη έκανε βαριατρική επέμβαση και έχασε 250 κιλά, δηλαδή το μισό της βάρος. Δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι για 25 χρόνια!

Η οικογένεια της Αμπ Ελ Άτι ισχυρίζεται ότι ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι και δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι τα τελευταία 25 χρόνια. Δεν μπορούσε να κάθεται για πολλές ώρες ούτε να περπατήσει.

Η επέμβαση

Η επέμβαση της έγινε από μια ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον Δρ. Μουφασάλ Λακνταγουάλα, που είπε ότι η 36χρονη συνέχισε να χάνει βάρος, αλλά είχε πάθει εγκεφαλικό σαν παιδί, που σήμαινε ότι η μία πλευρά του σώματος της ήταν παράλυτη και πάθαινε σπασμούς.

Επίσης, είπε ότι δυσκολευόταν να μιλήσει και να μασήσει το φαγητό. Το νοσοκομείο δημοσίευσε φωτογραφίες της μετά την επέμβαση.

Τι είναι η βαριατρική επέμβαση;

Η βαριατρική επέμβαση είναι επίσης γνωστή και ως επέμβαση απώλειας βάρους. Χρησιμοποιείται για την θεραπεία ατόμων που είναι θανάσιμα παχύσαρκοι, δηλαδή έχουν ΔΜΣ πάνω από 40 ή πάνω από 35 σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Περιλαμβάνει αρκετές ιατρικές παρεμβάσεις σε παχύσαρκα άτομα. Η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης του μεγέθους του στομάχου με γαστρικό μανίκι ή με την απομάκρυνση μέρους του.

Της αξίζουν πολλά μπράβο για την αντοχή της, αλλά δεν είναι και η μόνη. Ακόμα μια περίπτωση γυναίκας που έχασε πάρα πολλά κιλά και άλλαξε οριστικά την ζωή της, είναι και αυτή που θα δείτε εδώ, και θα μείνετε άφωνοι από την μεταμόρφωση.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share