Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Ο μικρός «Σπύρος Παπαδόπουλος» μας συμβουλεύει για τον κορωνοϊό (Video)

Απίθανος

31 Μαρτίου 2020 12:52
Ο μικρός «Σπύρος Παπαδόπουλος» μας συμβουλεύει για τον κορωνοϊό (Video)
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ένας πιτσιρίκος, που έχει μάθει απ’ έξω τα λόγια που λέει ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο βίντεο για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» κατά του κορωνοϊού, δίνει ρεσιτάλ σε βίντεο που προέβαλε η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Ο νέος κορωνοϊός σκορπά τον τρόμο σε ολόκληρο τον πλανήτη, ωστόσο, οι φωτεινές πινελιές δεν λείπουν από το κάδρο της καθημερινότητάς μας. Η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» προέβαλε ένα βίντεο που επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη μας. Δείτε επίσης ένα γιατρό να ξεσπάει σε δάκρυα όταν το παιδί του τρέχει προς την αγκαλιά του, με το βίντεο να ραγίζει καρδιές.

Σε αυτό, ένας φοβερός μικρός που έχει μάθει απ’ έξω τα λόγια που λέει ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο δικό του βίντεο, για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», δίνει ρεσιτάλ.

Οι συμβουλές για τον ιό από τον επικό μπόμπιρα:

13033: Τι γράφουμε στο SMS για να βγούμε από το σπίτι; Πως συμπληρώνουμε τη φόρμα εξόδου στο forma.gov.gr

Παρότι έχουν περάσει περίπου 10 μέρες από την απαγόρευση κυκλοφορίας αρκετοί ρωτάτε ακόμα τι πρέπει να κάνετε για να είστε τυπικοί όταν βγαίνετε από το σπίτι!

Τι πρέπει να κάνετε τώρα που μέχρι τις 11 Απριλίου παρατείνεται το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας;

Οι πολίτες που θα θέλουν να προβούν στις προβλεπόμενες μετακινήσεις οφείλουν να συμπληρώσουν είτε ένα μήνυμα sms είτε τα σχετικά έντυπα δήλωσης μετακίνησης που θα βρούν στο forma.gov.gr.

Τα έντυπα δήλωσης μετακίνησης είναι δύο ενώ και το ιδιόχειρο χαρτί δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να μετακινηθούν. Οφείλουν να συμπληρώσουν σχετικά έντυπα δήλωσης μετακίνησης και να τα φέρουν μαζί τους.

H αποστολή δωρεάν μηνύματος sms στον ειδικό αριθμό 13033 απευθείας από το κινητό τηλέφωνο απαιτείται κάθε φορά που ο πολίτης εξέρχεται από το σπίτι του.

13033 τι γράφουμε στο sms, απαγόρευση κυκλοφορίας

Τι πρέπει να γράφει το SMS

Σε αυτό το μήνυμα θα πρέπει ο πολίτης να δηλώνει:

  • το ονοματεπώνυμο του,
  • τη Διεύθυνση κατοικίας του
  • και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. 4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση ή ανάλογες τελετές) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.

6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Απάντηση

Την επιτυχή αποστολή ενός SMS με τον παραπάνω τρόπο ακολουθεί η απάντηση: «Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας» που θα λάβετε.

Σε περίπτωση ελέγχου, επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

Όπως τονίζεται από τον σχετικό οδηγό της Πολιτικής Προστασίας «σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου».

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share