Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανατριχιαστικό βίντεο - Δείτε πως μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Σοκ!

12 Μαρτίου 2020 11:29
Ανατριχιαστικό βίντεο - Δείτε πως  μεταδίδεται ο κορωνοϊός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καθώς ο αριθμός των νεκρών παγκοσμίως λόγω κορωνοϊού έχει ξεπεράσει πια τους 4.300 και ενώ από την αρχή της επιδημίας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 119.000 κρούσματα σε 120 χώρες, η διεθνής επιστημονική κοινότητα κάνει πραγματικό αγώνα δρόμου να κατανοήσει γιατί μπορεί και εξαπλώνεται τόσο εύκολα και γρήγορα.

Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί κάποια γενετικά και δομικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν μοναδικό, όπως μια πρωτεΐνη επιφανείας που εξηγεί γιατί μολύνει τόσο άμεσα τα ανθρώπινα κύτταρα. Επίσης, δείτε τι κάνει ο κορωνοϊός στους πνεύμονες, με μια ακτινογραφία να προκαλεί ανατριχίλα

Το παρακάτω βίντεο, αποτυπώνει το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο κορωνοϊός. Η ευκολία μετάδοσης του είναι αυτή που έχει κάνει όλο το πλανήτη άνω κάτω. Το σενάριο του βίντεο περιγράφει τι περίπου συνέβη στην Ιταλία, η οποία έχει μπει σε ολοκληρωτική καραντίνα.

Προφανώς όταν το βλέπει κάποιος είναι απολύτως λογικό να αγχώνεται. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αν είναι να μας κινητοποιήσει για να τηρήσουμε τους απλούς κανόνες υγιεινής που μας λένε οι επιστήμονες. Πρέπει να διαχειριστούμε τους φόβους μας και τον πανικό που μας πολιορκεί. Δύσκολο θα πείτε κάποιοι, αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές για να ξεπεράσουμε την “περιπέτεια”.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε πόσο εύκολα διασπειρεται παντού ο ιός. Αυτό το βίντεο δείχνει τι έγινε στην Ιταλία.

Posted by Nikos Petashs on Tuesday, March 10, 2020

«Ο κορωνοϊός είναι χειρότερος από το να χτύπαγαν την Ιταλία με βόμβα» - Σοκαριστική δήλωση Ιταλού κυβερνητικού αξιωματούχου (Video)

O Τζιάκομο Γκρασέλι είναι ανώτερος Ιταλός κυβερνητικός αξιωματούχος στον τομέα της υγείας και συντονίζει το δίκτυο των μονάδων υγείας στην Λομβαρδία και εξηγεί πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Ιταλία από το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά «ο κορωνοϊός είναι χειρότερος και από κτύπημα της Ιταλίας με βόμβα». Μάλιστα είπε πως «μια βόμβα περιορίζεται στον χώρο και στο χρόνο και προκαλεί καταστροφή σε συγκεκριμένο σημείο, αντίθετα ο ιός συνεχίζει να είναι ενεργός και να μεταδίδεται». Ενώ, πριν από λίγο ακόμη 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται σε 99 στην χώρα μας.

Αυτό που όμως ανησυχεί ακόμα περισσότερο είναι ο υψηλός δείκτης θνησιμότητας. Αν δει κάποιος τον λόγο κρουσμάτων και θανάτων θα δεί ότι σχεδόν η θνησιμότητα αγγίζει το 6%!

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share