Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Μια πεινασμένη λεοπάρδαλη πετάχτηκε στην στέγη ενός σπιτιού! Αυτό που ακολούθησε είναι τρομακτικό...

Σοκάρει το βίντεο!

18 Φεβρουαρίου 2020 18:26
Μια πεινασμένη λεοπάρδαλη πετάχτηκε στην στέγη ενός σπιτιού! Αυτό που ακολούθησε είναι τρομακτικό...

Από την τρύπα της στέγης που επισκεύαζαν τεχνίτες στην Ινδίας, βλέπουμε να καραδοκεί και τελικά να εμφανίζεται μια λεοπάρδαλη. Εξαγριωμένη άρχισε να τους κυνηγάει...

Το μόνο που δεν περίμεναν να βγει από την τρύπα του σπιτιού ήταν μια λεοπάρδαλη γι αυτό και τους έπιασε στον ύπνο. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε λεοπάρδαλη να κάνει επίθεση σε κάποιον, μιας και ακόμα ένα βίντεο με επίθεση σε ένα αμάξι οδηγού είχε σοκάρει!

Η λεοπάρδαλη φαινόταν ιδιαίτερα πεινασμένη και όπως εξηγούν οι κάτοικοι κατά καιρούς αυτά τα άγρια ζώα πηγαίνουν στο χωριό τους για να βρουν τροφή.

Δείτε το βίντεο

Το ένστικτο της μάνας: Θηλυκό λιοντάρι ταΐζει μωρό λεοπάρδαλη... η συνέχεια θα σας συγκινήσει!

Πραγματικά η φύση δεν κάνει διακρίσεις και το ένστικτο της μάνας υπάρχει σε όλα τα ζώα! Η ιστορία με αυτό το θηλυκό λιοντάρι που ταΐζει μωρό λεοπάρδαλη θα σας συγκινήσει!

Για κάτι πρωτοφανές μιλούν οι επιστήμονες - Πρώτη απόδειξη ενός σπάνιου δεσμού μεταξύ των ειδών

Οι επιστήμονες υπέθεταν για χρόνια ότι τα λιοντάρια είναι «προγραμματισμένα» να σκοτώνουν τις λεοπαρδάλεις, μέχρι που μια λέαινα εντοπίστηκε πρόσφατα να θηλάζει το μικρό μιας θηλυκιάς λεοπάρδαλης.
Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που τραβήχθηκαν στο Ενγκορονγκόρο της Τανζανίας είναι η πρώτη απόδειξη ενός σπάνιου δεσμού μεταξύ διαφορετικών ειδών που θεωρούνται θανάσιμοι εχθροί.

«Δεν υπάρχει καμία άλλη καταγεγραμμένη περίπτωση όπου ένα μεγάλο αιλουροειδές να θηλάζει ένα μικρό που ανήκει σε άλλο είδος, στο φυσικό περιβάλλον τους», εξήγησε ο Λιουο Χάντερ, ο πρόεδρος του Panthera, μιας οργάνωσης που μάχεται για τη διάσωση των αιλουροειδών.

Η θετή μητέρα, η λιονταρίνα Νοσικίτοκ, είναι γνωστή στους επιστήμονες καθώς φέρει πομπό και την παρακολουθούν χάρη στη δράση της KopeLion, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης της Τανζανίας που συνεργάζεται και στηρίζεται από τον Panthera.

Οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν την Τρίτη και ο Χάντερ εξήγησε ότι χθες η Νοσικίτοκ είχε επιστρέψει στην αγέλη της, σε αρκετή απόσταση από το σημείο όπου θήλαζε το μικρό της λεοπάρδαλης. Για αυτό "δεν είμαστε σίγουροι τις συμβαίνει τώρα", είπε. "Είναι πιθανόν η μητέρα λεοπάρδαλη να πήρε πίσω το μωρό της από τον προσωρινό βρεφονηπιακό σταθμό της λέαινας, όμως απλούστατα δεν γνωρίζουμε", πρόσθεσε.

Οι επιστήμονες δυσκολεύονται να εξηγήσουν αυτήν την απρόσμενη έκφραση μητρικής αγάπης εκ μέρους της λιονταρίνας. Οι λεοπαρδάλεις έχουν πολύ χαρακτηριστικές κηλίδες και διαφέρουν ξεκάθαρα από τα λιοντάρια. Σε συνθήκες αιχμαλωσίας τα αρπακτικά μπορεί να αναπτύξουν δεσμούς με άλλα σαρκοβόρα είδη όμως στην άγρια φύση, όπου ανταγωνίζονται για τα θηράματα, έχουν πάντα λυμένο το ζωνάρι τους για καυγά.

Ο Χάντερ είπε ότι η Νοσικίτοκ γέννησε πρόσφατα και τα λιονταράκια της είναι περίπου της ίδιας ηλικίας με το μικρό της λεοπάρδαλης και ίσως αυτό να εξηγεί γιατί το "ανέλαβε", επειδή είναι γενετικά προγραμματισμένη να φροντίζει μικρά αιλουροειδή και το λεοπαρδαλάκι ταιριάζει σ' αυτήν την "περιγραφή".

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share