Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Είναι γνωστό πως τα ανακόντα είναι τα μεγαλύτερα φίδια του πλανήτη, αλλά μόλις δείτε αυτό το «τέρας», δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Εικόνες που θα σας κόψουν το αίμα!

15 Ιανουαρίου 2020 08:45
Είναι γνωστό πως τα ανακόντα είναι τα μεγαλύτερα φίδια του πλανήτη, αλλά μόλις δείτε αυτό το «τέρας», δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Αυτός είναι ο Γκόρντον Μπούχαναν, παραγωγός βίντεο άγριας ζωής από την Σκωτία που περνάει τον χρόνο του κυνηγώντας κάποια πολύ τρελά ζώα. Έχει δει τα πάντα, από κροκόδειλους στην Νέα Γουινέα μέχρι λιοντάρια στην έρημο Καλαχάρι.

Άνδρας

Ο Μπούχαναν είναι παρουσιαστής της σειράς του BBC “Tribes, Predators and Me”, με την οποία ταξιδεύει σε διάφορες φυλές για να μάθει για τον κόσμο της και για το πώς συμβιώνουν δίπλα σε επικίνδυνα ζώα. Ίσως το πιο ακραίο ταξίδι που έκανε ήταν στον Αμαζόνιο.

Αμαζόνιος φυλή

Σε ένα επεισόδιο της σειράς, ο Μπούχαναν ταξιδεύει στο Εκουαδόρ και γνωρίζει την φυλή Waorani, η οποία ζει δίπλα στον Αμαζόνιο. Πέρασε 7 εβδομάδες μαζί τους και έμαθε για το πώς επιβιώνουν στην ζούγκλα.

Ινδιάνοι

Οι Waorani έχουν μία ενδιαφέρουσα παράδοση που θα τρόμαζε τους περισσότερους. Είναι ειδικοί στο κυνήγι ανακόντα! Αλλά αντί να τα σκοτώσουν αυτά τα μεγάλα φίδια, τα πιάνουν και τα αφήνουν πιστεύοντας πως αυτό θα τους δώσει δύναμη και κουράγιο. Μάλιστα στον Αμαζόνιο κάμερα έχει καταγράψει το μεγαλύτερο φίδι που έχετε δει ποτέ και φτάνει τα 180 μέτρα!

Ανακόντα


Σε ένα επεισόδιο της σειράς, ο Buchanan πήγε με μερικούς κυνηγούς της φυλής για να βρουν ένα ανακόντα. Στο βίντεο που θα δείτε, βρήκαν ένα στο νερό και το τράβηξαν από το κεφάλι ενώ το ξέμπλεκαν από τις ρίζες ενός δέντρου. Ακούγεται και ένας άντρας να λέει: “Μην αφήσετε το κεφάλι του, θα με δαγκώσει!”

Δείτε το στο Athensmagazine.gr:

Από το βίντεο φαίνεται πως το φίδι είναι πραγματικά τεράστιο και όπως φάνηκε ήταν το μεγαλύτερο ανακόντα που έχει καταγραφεί ποτέ, με μήκος 5,1 μέτρα! Η ομάδα έβγαλε και αναμνηστικές φωτογραφίες μετά το κατόρθωμά τους!

Ανακόντα Αμαζόνιος

Ελπίζουμε μόνο να το άφησαν ελεύθερο μετά…

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share