Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νάξος: Καπετάνιος δίνει μάχη με τα κύματα και παλεύει με 9 μποφόρ! (video)

Εντυπωσιακό βίντεο που κόβει την ανάσα

3 Ιανουαρίου 2020 12:38
Νάξος: Καπετάνιος δίνει μάχη με τα κύματα και παλεύει με 9 μποφόρ! (video)

Μάχη καπετάνιου με μποφόρ: Πριν από περίπου μια βδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Παραμονή των Χριστουγέννων, έλαβε χώρα ένα περιστατικό.

Πρόκειται για ένα περιστατικό, το οποίο σχετίζεται, με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Το πλοίο που φέρει το όνομα «Blue Star Delos» αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά. Το δρομολόγιό του ήταν Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη-Νάξος-Πάρος-Πειραιάς.

Η αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά έλαβε χώρα στις 07.30 το πρωί. Μάλιστα, η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε υπό καλές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, κατά την άφιξή του στο λιμάνι από το νησί της Νάξου δημιουργήθηκε πρόβλημα. Αυτό, διότι επικρατούσε μεγάλη φουρτούνα στις 17.15 το απόγευμα, που έφτασε, το πλοίο.

Ευτυχώς για καλή τύχη του πληρώματος και των επιβατών όλα πήγαν καλά. Μάλιστα, το πλοίο αναχώρησε άμεσα για τη Σαντορίνη. Πλέον, αποτελούσε μεγάλο στόχο να επιστρέψει λίγο αργότερα στο νησί και να συνεχίσει το ταξίδι του για Πάρο – Πειραιά. Ειδικότερα, μετά την ενδιάμεση στάση για Πάρο, θα ακολουθούσε τις συντεταγμένες για Πειραιά, όπου και θα αγκυροβολούσε στο λιμάνι του.

Δείτε φωτογραφίες καθώς και το βίντεο στο Αthensmagazine.gr:

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Πλοίο με 428 επιβάτες προσέκρουσε στο λιμάνι!

Πανικός επικράτησε ανάμεσα στους 428 επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο Blue Horizon, όταν κατά την πρόσδεση του προσέκρουσε στο λιμάνι. Στο γκαράζ του πλοίου επίσης βρίσκονταν 92 ΙΧ αυτοκίνητα 22 φορτηγά και 3 δίκυκλα οχήματα. Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως λίγο καιρό πριν συναγερμός είχε σημάνει και για ένα ακόμη πλοίο της Blue Star στο οποίο υπήρξε εισροή υδάτων.

Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ το πλοίο, στο οποίο απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους, προκειμένου να επιθεωρηθεί, υπέστη μικρές εκδορές στη δεξιά πλώρη.

Το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου από το Ηράκλειο για τον Πειραιά είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα.

Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό πλοίο στο Καμερούν: Όμηροι 5 Έλληνες ναυτικοί! Τραυματίστηκε ένας! (Video)

Ένοπλη επίθεση δέχθηκε, τα ξημερώματα της Τρίτης, ελληνικό πλοίο στο Καμερούν, με συνέπεια την ομηρία οχτώ ναυτικών, των πέντε εξ αυτών Ελλήνων, από τα 28 συνολικά μέλη του πληρώματός του. Κατά την επίθεση ένας Έλληνας ναυτικός τραυματίστηκε. Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν και στην υπόθεση ομηρίας των Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, πρόκειται για το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο HAPPY LADY το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν.

Εξ αυτών οι πέντε είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε ο τραυματισμός του Έλληνα υπηκόου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Αγωνία για πέντε Έλληνες ναυτικούς-ομήρους στο Τζιμπουτί: «Δεν έχουμε τίποτα να φάμε...»

Αγανακτισμένοι είναι οι πέντε Έλληνες ναυτικοί, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν εγκλωβιστεί σε ένα ασύλληπτο θρίλερ. Παραμένουν εδώ και 100 περίπου ημέρες σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας και υπό άθλιες συνθήκες στο πλοίο «Πτολεμαίος» στα ανοιχτά του Τζιμπουτί!

Οι αρχές της χώρας το έχουν δεσμεύσει λόγω οφειλών του πλοιοκτήτη και οι πέντε ναυτικοί, απευθύνουν δραμτική έκκληση για τον επαναπατρισμό τους. Ενώ από την μια χαρήκαμε για την επιστροφή του Έλληνα ναυτικού που έπεσε όμηρος στο Τόγκο, η αγωνία μας εντείνεται για αυτούς τους πέντε.

«Εγκατάλειψη, θυμό, αγανάκτηση. Γιατί είμαστε άδικα, χωρίς αιτία αιχμάλωτοι, μακριά από τα σπίτια μας», είναι τα λόγια του ενός από τους πέντε στην κάμερα του Open.

To τραγικό της υπόθεσης έγκειται και στο ότι οι προμήθειες των ναυτικών τελειώνουν και μαζί με αυτές η ελπίδα τους να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους για τις ημέρες των γιορτών.

«Οι συνθήκες εδώ μέσα είναι άθλιες. Έχουμε γεμίσει σκουπίδια, μύγες, τα τρόφιμα είναι ελάχιστα. Για τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει τίποτα να φάμε. Ένα ελάχιστο κρέας και τίποτα άλλο», συμπληρώνει ο ναυτικός.

Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο τρία μίλια από το λιμάνι του Τζιμπουτί, οι Αρχές όμως δεν το αφήνουν να ελλιμενιστεί, κρατώντας τους ναυτικούς εδώ και τρεις μήνες σε αυτή την ιδιότυπη ομηρία.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share